به گزارش ایسنا، نتایج مطالعه ای که پیش از این روی ۱۰۰۰ بزرگسال انجام گرفت، نشان داد که قرص پاکسلووید تولید شرکت دارویی فایزر در پیشگیری از کووید شدید بسیار موثر است اما در عین حال گزارشهایی مبنی بر بازگشت علائم بیماری در بیماران، چندین روز پس از تکمیل دوره پنج روزه مصرف این دارو منتشر شده است.
مشاهده علائم بیماری در برخی از بیماران این پرسش را به همراه داشته است که آیا این بیماران هنوز میتوانند انتقال دهنده بیماری باشند و باید دور دوم دارو را مصرف کنند؟ این درحالیست که سازمان غذا و داروی ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرد که مصرف دور دوم داروی ضد ویروسی پاکسلووید توصیه نمیشود و خطر بروز نوع شدید بیماری یا بستری شدن در بیمارستان در میان بیمارانی که پس از مصرف این قرص دچار عود بیماری میشوند، کم است.
همچنین دکتر "مایکل چارنس" از بوستون خاطرنشان کرد که داروی فایزر بر اساس اثربخشی روی سویه دلتا، آزمایش و مجاز اعلام شده است و ممکن است در برابر سویه اُمیکرون کمتر موثر باشد. قابلیت این قرص در پاکسازی ویروس ممکن است در دو سویه دلتا و اُمیکرون به خصوص برای افراد واکسینه شده متفاوت باشد.
شرکت فایزر و سازمان غذا و داروی ایالات متحده گزارش کردند در مطالعه اولیه، سطح ویروس پس از ۱۰ روز در یک تا دو درصد افرادی که از داروی پاکسلووید یا شبه دارو مصرف کرده بودند، افزایش یافته است. این میزان در بین افرادی که از دارو یا شبه دارو مصرف کرده بودند تقریبا یکسان بوده و بنابراین در حال حاضر مشخص نیست که این افزایش سطح ویروس به درمان دارویی مربوط باشد.
به گزارش هلث دی نیوز، همچنین برخی متخصصان اظهار داشتند: توضیح احتمالی دیگر برای مشاهده موارد نادر عود بیماری در میان بیمارانی که قرص پاکسلووید مصرف کرده اند این است که مقدار دُز مصرفی برای سرکوب کامل ویروس در همه افراد کافی نیست. این وضعیت می تواند به جهش های کروناویروس منجر شود که در برابر دارو مقاوم هستند.
انتهای پیام