به گزارش ایسنا، اما با گذشت دو سال از آغاز همهگیری، مقامات بهداشت و درمان در برخی از کشورها در مورد مزایای انجام آزمایشهای مکرر و انبوه به منظور مهار عفونت بهویژه با در نظر گرفتن میلیاردها هزینه ناشی از آن، پرسشهایی را مطرح کرده اند.
مهمترین آنها دانمارک است که اوایل همه گیری یکی از گسترده ترین برنامه های آزمایش کووید-۱۹ در جهان را بر عهده داشت. اکنون قانونگذاران این کشور خواستار بررسی دقیق این موضوع هستند که آیا این سیاست موثر بوده است یا خیر.
"ینس لوندگرن"، استاد بیماریهای عفونی در دانشگاه کپنهاگ و عضو گروه مشاوره دولتی کووید گفت: آنقدر بیشتر از کشورهای دیگر آزمایش کووید-۱۹ انجام داده ایم که ممکن است در این کار زیاده روی کرده باشیم.
ژاپن از جمله کشورهایی است که از انجام گسترده آزمایشات تشخیص کرونا اجتناب کرده و با این حال بر اساس میزان موارد ابتلا و مرگ و میر، به نسبت به خوبی از همه گیری عبور کرده است. کشورهای دیگر از جمله انگلیس و اسپانیا آزمایشات خود را کاهش داده اند. با این وجود، آزمایشهای مکرر و گسترده تشخیص کرونا همچنان بخش اصلی طرح «کووید صفر» در چین است.
"دیل فیشر"، رئیس شبکه جهانی هشدار و واکنش به شیوع بیماری سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت: ما باید رویه صحیح این کار را یاد بگیریم و هیچ کس آن را به طور بی نقص انجام نداد.
سازمان جهانی بهداشت پس از اولین شناسایی موارد ابتلا به کووید-۱۹ از کشورها خواست همه موارد مشکوک به کرونا را تحت "آزمایش، آزمایش، آزمایش" قرار دهند. نظارت و کنترل جهانی به متخصصان کمک کرد تا خطر ابتلا به نوع شدید بیماری یا مرگ ناشی از آن و همچنین خطر انتقال را به خوبی درک کنند.
به گفته کارشناسان، اکنون با غلبه سویه به نسبت خفیفتر اُمیکرون و در دسترس بودن واکسنها و روشهای درمانی موثرتر، دولتها باید سیاستهای راهبردی تری مانند نمونهگیری جمعیت را در نظر بگیرند.
همچنین برخی از مقامات بر این باورند که عقب نشینی از کنترل بیماری می تواند جهان را نسبت به ویروسی که هنوز در حال تغییر است غافل و گمراه کند.
با این حال دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت هرگز غربالگری انبوه ناقلان خاموش بیماری مطابق با آنچه در چین اجرا میشود را به دلیل هزینههای مربوطه و فقدان دادهها در مورد اثربخشی این اقدام توصیه نمیکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در دانمارک تعداد موارد ابتلا و میزان مرگ و میر کرونا مشابه با سایر کشورهایی است که آزمایشهای گسترده کمتری انجام داده اند. این امر باعث شده است که اکثریت احزاب در پارلمان این کشور خواستار تحقیق در مورد این استراتژی شوند.
انتهای پیام