به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، بر اساس این گزارش، سازمان اطلاعاتی ترکیه (MIT) پس از یکسال پیگیریهای فنی این پرونده نهایتا به این ۱۶ نفر رسید و معتقد است که این افراد برای سرویس اطلاعاتی اسرائیل، موساد فعالیت میکردند. این سازمان طی عملیاتی در ۲۱ اکتبر توانست تمامی این افراد را بازداشت کند.
دفتر تحقیقات تروریسم و جرایم سازمانیافته دادستانی کل استانبول اعلام کرد فردی به نام احمد زید که شهروند اسرائیل بود و مدیریت این عملیات میدانی موساد را بر عهده داشت، از آلمان این شبکه را در ترکیه مدیریت میکرد. احمد زید ۱۶ نفر را که اصلیتی فلسطینی و سوری داشتند و بهصورت قانونی یا غیرقانونی به ترکیه آمده بودند، با اعطای کمکهای مالی به سمت گروهها و دانشجویان فلسطینی در ترکیه هدایت کرد. او همچنین از این افراد خواست تا در ازای دریافت پول، اطلاعاتی از تحولات سوریه جمعآوری کنند.
پس از این بررسیها مشخص شد که عبدالقادر برکات، متولد حلب سوریه، رابط اصلی احمد زید، مدیر میدانی موساد در ترکیه، بود. عبدالقادر مبالغی را که از زید در قبال دریافت اطلاعات میگرفت برای ۱۵ نفر دیگر از اعضای این گروه ارسال میکرد. براساس این کیفرخواست، برکات مسئول انتقال فیزیکی مبالغ ارسالی موساد به جاسوسان از دفاتر مختلف وسترن یونیون یا بیت کوین بود تا از آن طریق این پولها را واریز کند. ارتباط عبدالقادر برکات با احمد زید سرپرستش، از طریق ایمیلهای رمزگذاریشده خصوصی بوده است.
در این کیفرخواست آمده است که احمد زید، مدیر میدانی موساد، با تظاهر به دوستی با فلسطین، آشنایی با یاسر عرفات و هواداری حماس، به افرادی که از آنها جاسوسی میکرد نزدیک شد. گزارش شده است که زید فعالیتهای انجمنهای فلسطینیان در حال تحصیل یا مقیم ترکیه را رصد میکرد و کارمندانی را میان آنها قرار میداد تا آنها را دنبال کنند. او این جاسوسان را با این وعده که «ما در حال جمعآوری اطلاعات برای کمک کردن هستیم» در این شبکه نگه میداشت. این افراد در مدت همکاریشان با موساد از طریق تهدید، باجخواهی یا سود مالی اقدام به جمعآوری اطلاعات میکردند. در نتیجه اطلاعاتی که احمد زید از طریق این شبکه در ترکیه جمعآوری کرد، اسرائیل تعدادی از فلسطینیها را در غزه و کرانه باختری دستگیر کرد.
یکی از بارزترین موضوعات در این کیفرخواست، رابطه اسرائیل و ارتش آزاد سوریه است. براساس این گزارش ماموران که خود را بهعنوان افسر اطلاعات ترکیه معرفی میکردند، اطلاعاتی در مورد تحولات سوریه جمعآوری میکردند.
بر اساس کیفرخواست، عبدالحکیم الزامل، یکی از مظنونان سوری، اطلاعات مربوط به روسیه، ایران و نیروهای دولتی سوریه در سوریه را از منابع آنها در منطقه به دست میآورد و آنها را به موساد منتقل میکرد. این مظنون در اظهارات خود به دادسرا اعتراف کرد که از طریق یک گروه انقلابی به ارتش آزاد سوریه پیوست و در داخل سازمان از اسم رمز «ابو جواد» استفاده کرد و در سال ۲۰۱۸ به طور غیرقانونی به ترکیه آمد.
کسی که روابط عبدالحکیم الزامل را با موساد برقرار کرد، مضار الراشدان متولد سوریه است. گفته میشود که این فرد خود را از دوستان اطلاعاتی ترکیه معرفی کرده و الزامل را بههمراه فردی با اسم رمز ابوحسین که او نیز خود را افسر اطلاعات ترکیه معرفی کرده، آورده است.
ابوحسین از الزامل خواست تا اطلاعاتی در مورد فعالیتهای نیروهای دولتی، روسیه، ایران، پ.ک.ک و داعش در سوریه جمعآوری کند. همچنین اطلاعاتی درباره پایگاه نظامی حمیمیم که ارتش روسیه در سوریه از آن استفاده میکند، گردآوری شد.
یکی دیگر از مظنونان به نام محمد صلحاب، فلسطینی که در ترکیه پزشکی خوانده است، به سوییس رفت و با احمد زید، مدیر میدانی موساد ملاقات کرد. در این دیدار زید خود را بهعنوان یکی از بستگان یاسر عرفات، رئیسجمهوری سابق فلسطین، به محمد صلحاب معرفی کرد و با تظاهر به جایگاه مهمی که در سازمان آزادیبخش فلسطین داشت، اعتماد سلحاب را جلب کرد. در این دیدار زید او را به فردی به نام مارک معرفی کرد که به زبان انگلیسی حرف میزد و مدعی شده بود که کارمند اتحادیه اروپا است. مارک البته توانست طی یک ساعت برای صلحاب ویزای سوییس بگیرد. مارک اطلاعات دقیقی را در مورد فلسطینیان مقیم ترکیه درخواست میکرد و در ازای آن مبلغی میپرداخت. این مظنون در اظهارات خود مدعی شد زمانی که میخواست از این ساختار خارج شود، کنسول او را تهدید به زندانی کردن خانوادهاش کرد.
در پایان این کیفرخواست برای متهمان به جاسوسی بر اساس قوانین ترکیه، تقاضای ۱۵ تا ۲۰ سال زندان شده است.
انتهای پیام