به نقل از نیوز، در حال حاضر به نظر میرسد بریتانیا از اوج آخرین موج آلودگی به کووید عبور کرده اما همچنان موارد ابتلا بالاست و بسیاری از مردم اخیرا گزارش کردهاند که برای اولین بار با گذشت بیش از ۲ سال از همهگیری آلوده به این ویروس و برخی دیگر نیز برای بار دوم یا حتی سوم به این بیماری مبتلا شدهاند.
محققان هنوز نمیدانند چند بار امکان ابتلا به کووید ۱۹ وجود دارد اما ممکن است چندین بار به آن مبتلا شویم. مصونیت نسبت به کووید ۱۹ مانند سایر ویروسها از بین میرود و مشابه ویروس سرماخوردگی که افراد میتوانند دهها بار به این بیماری مبتلا شوند، این ویروس نیز در بدن افراد عملکرد شبیه به آن دارد.
احتمال ابتلای مجدد چقدر است؟
مطالعهای که در ماه دسامبر توسط سازمان بهداشت جهانی(WHO) و امپریال کالج لندن منتشر شد، نشان داد سویه امیکرون پنج برابر بیشتر از سویههای قبلی موجب عفونت مجدد میشود. محققان کالج امپریال دریافتند امیکرون تا حد زیادی از مصونیت در برابر عفونت گذشته کووید ۱۹ یا ۲ دوز واکسن جلوگیری میکند.
مطالعه تمام موارد تایید شده با آزمایش PCR در انگلستان بین ۲۹ نوامبر تا ۱۱ دسامبر ۲۰۲۱ به این نتیجه رسید، بیمارانی که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، تنها حدود ۱۹ درصد از محافظت در برابر امیکرون برخوردار بودند. این رقم تقریبا مطابق با داشتن ۲ دوز واکسن کووید ۱۹ بود که دانشمندان تخمین زدند تا ۲۰ درصد در برابر سویه جدید موثر است.
پروفسور نیل فرگوسن از امپریال کالج لندن در این زمینه گفت: این مطالعه شواهد بیشتری از میزان قابل توجهی که امیکرون میتواند از مصونیت قبلی ایجاد شده توسط عفونت یا واکسیناسیون فرار کند، ارائه میدهد. دادهها اهمیت تزریق دوز تقویت کننده را نشان میدهد و تصور میشود در برابر حدود ۵۵ تا ۸۰ درصد موارد علامتدار محافظت ایجاد میکند.
سویه BA.۲ حتی از سویه اصلی امیکرون عفونیتر است. با این حال به نظر نمیرسد که باعث بیماری جدیتری شود اما علائم اولیه نشان میدهد اگر شما به BA.۱ آلوده شدهاید، احتمال ابتلای مجدد به BA.۲ بعید است.
دکتر استفان گریفین، ویروسشناس دانشکده پزشکی دانشگاه لیدز بریتانیا، اظهار کرد: اگر به BA.۱ آلوده شدهاید، احتمالا از BA.۲ به خوبی محافظت شدهاید اما این محافظت کامل نیست.
عفونت مجدد در چه مدت زمانی رخ میدهد؟
نتایج تحقیقات نشان داده برای افرادی که از کووید ۱۹ بهبود مییابند، ایمنی میتواند برای یک دوره حدودا سه ماه تا چند ساله ادامه داشته باشد؛ به این معنا که احتمال ابتلا به ویروس برای ۲ بار متوالی بسیار کم میشود اما ابتلای دوباره غیرممکن نیست.
دکتر ویلیام شافنر، استاد پزشکی پیشگیری و بیماریهای عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه واندربیلت در نشویل تنسی، گفت: برخی افراد این تصور را دارند که پس از ابتلا به یک عفونت طبیعی برای همیشه در برابر کووید مانند سرخک محافظت میشوند.
وی افزود: ۲ ویروسی که باعث این عفونتها میشود، بسیار بسیار متفاوت است. محافظت از ویروس کرونا پس از مدتی به طور طبیعی کاهش مییابد.
چه آزمایشی عفونت مجدد محسوب میشود؟
اکنون آزمایشهای مثبت خارج از دوره ۹۰ روزه به عنوان عفونت مجدد به حساب میآیند.
این تغییری در روش قبلی آژانس امنیت سلامت بریتانیا(UKHSA) است که براساس آن افرادی که آزمایش کووید ۱۹ مثبت داشتند تنها یک بار در اعداد موارد منتشر شده در آمار روزانه زمانی که برای اولین بار آزمایششان مثبت شد، شمارش شوند و آزمایشهای مثبت مکرر در آمار گنجانده نشود.
انتهای پیام