ما ایرانی‌الاصل هستیم نه تبعه‌ی خارجی

پای درددل‌ها و محرومیت‌های ۴۲ ساله‌ی معاودین در ایلام

از محرومیت‌ها و درددل‌های معاودین عراقی که ایرانی‌الاصل بودن آنان محرز است، نزدیک به ۴۲ سال می‌گذرد.

سال ۱۳۵۹ زمانی که صدام حسین تازه به قدرت رسیده بود، فراخوانی، تحت عنوان شناسنامه‌دار کردن افراد معروف به "تبعه" یعنی همان ایرانی الاصل‌های مقیم عراق، صادر شد. بسیاری از این افراد برای بهبود شرایط زندگی خود و نسل بعد از خود یکی پس از دیگری برای اخذ تابعیت عراق یا تکمیل هویت عراقی خود اقدام کردند، بعضی تقاضای شناسنامه کردند و برخی‌ها متقاضی "شهاده الجنسیه"، یعنی گواهی شناسنامه که هرکسی دراختیار داشته باشد عراقی‌الاصل شناخته می‌شد.

بر اساس چگونگی تبعید هزاران نفر از عراق به ایران و داده‌های اسناد و در نهایت اظهارات مقامات وقت عراق، تبعید این افراد به ایران بخشی از فشارهایی بود که علیه انقلاب اسلامی مردم ایران بود، از آن زمان تا به امروز ۴۲ سال می‌گذرد.

درحال حاضر این گروه از جامعه که  دارنده کارت اتباع خارجی اند از بدیهی‌ترین خدمات یک شهروند مانند افتتاح حساب بانکی و داشتن عابر بانک، گرفتن گواهینامه رانندگی، تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و استفاده از خدمات بیمارستان‌های دولتی مانند سایر شهروندان  محروم‌اند .

«محمد حیدری» یکی از معاودین ایلام می‌گوید: برای آنژیوگرافی به یکی ازبیمارستان‌های دولتی درتهران  مراجعه کردم که هزینه‌اش برای من ۳۳ میلیون تومان،  یعنی بیش از ۳ برابر هزینه‌ی معمول شد.

وی ادامه داد: وقتی علت را جویا شدم، متصدی گفت: هزینه بر اساس بخشنامه وزارتی تعیین شده است که این نحوه محاسبه نشان داده که با بنده‌ی معاود ایرانی‌الاصل مانند یک تبعه خارجی که باگذر نامه وارد کشور شده ، هزینه بیمارستان را حساب کرده بودند.

خانم «احمدی»  نیز گفت:متاسفانه ما معاودین نمی‌توانیم گواهینامه رانندگی بگیریم در حالی که یک شهروند عراقی که با گذرنامه وارد ایران می‌شود به راحتی می‌تواند گواهینامه بگیرد، چرا ما با این مدرک سجلی صادره ازایران ازچنین خدماتی باید محروم باشیم؟

«عبدالرضا حسن‌پور» مدیرکل اتباع خارجی و امورمهاجرین در این باره به ایسنا گفت: معاودین ایرانی‌الاصل اند واین حقیقت محرز شده و جهت حل مشکلات این جامعه هدف مکاتبات لازم را با دستگاه و مسوولان ذیربط انجام گرفته است.

وی  با بیان اینکه در مجموع ۱۴ هزار نفر اتباع خارجی در استان ایلام ساکن هستند گفت: از این تعداد ۱۲ هزار نفر موفق به دریافت شناسنامه شده اند و حدود ۲ هزار نفر نیز گذرنامه و کارت خاص اتباع دارند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری ایلام گفت: با توجه به قوانین جدید، فرزندان حاصل از ادواج زنان ایرانی با مردان خارجی در استان ۳۵۰ پرونده در سال گذشته تشکیل شد که کار استعلام این پرونده‌ها به پایان رسیده و تاکنون ۱۵۵ مورد از این تعداد موفق به دریافت شناسنامه شده‌اند.

حسن‌پور افزود: اقدامات خوبی علاوه بر بحث شناسنامه در حوزه‌های آموزش، ساخت مجتمع تحصیلی در حوزه سلامت ساخت درمانگاه، اختصاص دستگاه دیالیز، اختصاص فریز واکسن و همچنین در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کمک به اقشار آسیب پذیر انجام شده است.

وی گفت: برای درمان این عزیران نیر با کمیساریای عالی پناهندگان نیز هماهنگی‌هایی انجام شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401013118835
  • خبرنگار :