مهرداد محمدی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان آستانه تولیدکننده یکی از با کیفیت ترین برنج های کشور است و آستانه برندی معتبر برای معرفی برنج ایرانی محسوب می شود، افزود: در حال حاضر بیشترین رقم بومی که در آستانه کشت می شود از نوع هاشمی است.
وی با بیان اینکه علاوه بر هاشمی و ارقام پر محصول رقم های بومی دیگر نظیر صدری، دمسیاه، بینام و ...نیز در شهرستان آستانه اشرفیه کشت می شود، ادامه داد: این ارقام بسیار مرغوب هستند اما با توجه به نگرانی های امسال در مورد کم آبی ممکن است این ارقام کمتر کشت شوند زیرا رقم صدری به آب بیشتری نیاز دارد و از زمان دوره تولید بیشتری برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با تنش آبی برای تولید برنج، تمهیدات ویژه ای نظیر احیاء آب بندان ها و ... اندیشیده شده است تا برنجکاران آستانه اشرفیه با کمترین دغدغه تولید محصولشان را سپری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه در مورد میزان برنجی که هم اکنون از تولید برنج پارسال بر دست کشاورز است گفت: برنجی در دست کشاورزان نیست و اگر هم باشد بسیار موردی است و برنجکاران از گرانی برنج سودی نبرده اند.
وی تصریح کرد: گرانی برنج به دلیل دخالت دلالان به وجود آمده است و توزیع برنج خارجی یکی از راهکارهایی است که برای جلوگیری از افزایش قیمت برنج بومی در حال انجام است.
محمدی گفت: برای بهره گیری از آب باران های موجود شخم اول در بخش قابل توجهی از شالیزارهای آستانه اشرفیه انجام شده است و برخی از شالیکاران برای خزانه گیری نیز اقدام کرده اند.
وی افزود: در تلاش هستیم تولید برنج برای برنجکاران شهرستان با هزینه کمتری تمام شود و افزایش تولید مکانیزه برنج تاثیر زیادی در این زمینه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه خاطرنشان کرد: سال گذشته به دلیل افزایش قیمت سم و کود برخی از کشاورزان به میزان کافی نتوانستند خریداری کنند و به همین دلیل میزان عملکرد در واحد سطح در برخی از شالیزارها کاهش یافت و امسال گامهایی موثر در حال انجام است تا دیگر چنین مشکلی پیش نیاید.
انتهای پیام