انتقادها از برنامه انگلیس برای اعزام پناهجویان به رواندا

آژانس امور پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) به ابراز "مخالفت و نگرانی شدید" خود نسبت به طرح انگلیس برای فرستادن متقاضیان پناهندگی این کشور به رواندا پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) از انگلیس، یکی از حامیان مالی کلیدی این کمیساریا خواست تا از انتقال آوارگان و پناهندگان به رواندا در زمان رسیدگی به درخواست پناهندگی آنها خودداری کند.

گیلیان تریگز، دستیار رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، گفت: این کمیساریا همچنان با سازوکارهایی که هدفشان انتقال پناهندگان و آوارگان به کشورهای ثالث در غیاب حمایت‌ها و استانداردهای کافی است، مخالف است. چنین تدابیری صرفاً منجر به از سر باز کردن مسئولیت‌ها در قبال پناهندگان و فرار از تعهدات بین‌المللی شده و با روح و متن کنوانسیون پناهندگان مغایرت دارد.

اوایل پنجشنبه، دولت انگلیس یک طرح جدید و بحث‌برانگیز را اعلام کرد که به موجب آن پناهجویانی که قصد ورود به انگلیس را دارند برای اسکان مجدد به رواندا فرستاده می‌شوند.

تریگز گفت کسانی که از جنگ، درگیری و آزار و شکنجه فرار می‌کنند، سزاوار شفقت و همدلی هستند. وی گفت: آنها نباید مانند کالا معامله شوند و برای رسیدگی به درخواستشان به خارج از کشور منتقل شوند.

آژانس امور پناهندگان سازمان ملل از انگلیس و رواندا خواست تا در این طرح تجدیدنظر کنند.

این نهاد همچنین هشدار داد که این طرح انگلیس برای اسکان پناهجویان در خارج، به جای جلوگیری از توسل پناهجویان به سفرهای خطرناک، تنها خطرات را تشدید می‌کند و باعث می‌شود که پناهندگان به دنبال مسیرهای جایگزین بروند و فشار بر کشورهای خط مقدم پذیرش این پناهجویان تشدید شود.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت، رواندا "سخاوتمندانه" پناهگاهی را برای پناهندگانی که برای دهه‌ها از درگیری و آزار و شکنجه گریخته‌اند، فراهم کرده است. بیشتر آنها در کمپ‌هایی با دسترسی محدود به فرصت‌های اقتصادی زندگی می‌کنند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تاکید کرد، بر این باور است که کشورهای ثروتمندتر باید در حمایت از رواندا و پناهندگانی که میزبانشان شده، همبستگی نشان دهند نه اینکه برعکس عمل کنند.

در این بیانیه آمده است: انگلیس موظف است دسترسی به پناهندگی را برای کسانی که به دنبال کسب حمایت هستند، تضمین کند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: در عوض، انگلیس در حال اتخاذ ترتیباتی است که مسئولیت را به گردن دیگران بیاندازد و در نتیجه نظام بین‌المللی حمایت از پناهندگان را تهدید کند؛ نظامی که از آزمون زمان سربلند بیرون آمده و جان میلیون‌ها نفر را در طول دهه‌ها نجات داده است.

بریتانیا پس از امضای قراردادی کلی با رواندا برای پایان دادن به قاچاق انسان از طریق کانال مانش، با انتقادات شدیدی به سبب آنچه که ایجاد معادل "زندان گوانتانامو" توصیف می‌شود، مواجه شد.

اخیرا اعضای ارشد محافظه‌کاران انگلیس از جمله دیوید دیویس، اندرو میچل و سیمون هور، از وزرای دولت‌های اسبق این کشور، این سیاست را به عنوان ایجاد "معادل انگلیسی زندان خلیج گوانتانامو" دانسته و به این توافق اعتراض کردند.

با امضای این توافقنامه مهاجرتی میان بریتانیا و رواندا در روز پنجشنبه، اکثریت قریب به اتفاق پناهجویانی که از طریق قایق یا با مخفی شدن در کامیون‌ها به بریتانیا می‌رسند، برای اسکان مجدد به رواندا فرستاده می‌شوند. بر اساس گزارش‌ها بخشی از این قرارداد به این صورت است که مردان مجرد اکثریت مهاجران فرستاده شده به یک کشور خارجی را تشکیل می‌دهند.

قرار است در چارچوب این قرارداد که بر اساس این گزارش "اولین شراکت با رواندا در جهان" به حساب می‌آید، از افرادی که از جانب انگلیس فرستاده می‌شوند به مدت پنج سال در قالب خدمات آموزشی، اقامتی و بهداشتی حمایت به عمل آید.

بر اساس این قرارداد، انگلیس متعهد شده است ۱۲۰ میلیون پوند (۱۵۶.۸ میلیون دلار) سرمایه‌گذاری در توسعه و رشد اقتصادی رواندا انجام داده و همچنین از رویه‌ها و مراحل مربوط به پناهندگی، اسکان و ادغام حمایت مالی کند.

کسانی که درخواست آنها پذیرفته نمی‌شود همچنان می‌توانند "وضعیت مهاجر" را دریافت کنند یا به کشور خود یا به کشور دیگری که در آن حق اقامت دارند، اعزام شوند.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس پس از امضای این قرارداد با رواندا، استدلال کرد که این کشور شرق آفریقا "امن" است و از بابت سابقه پذیرش و جامعه‌پذیر کردن مهاجران در سراسر جهان شناخته شده است.

با این حال، سازمان‌های حقوق بشری و سازمان‌های غیردولتی استدلال می‌کنند که سوابق حقوق بشری رواندا پاک نیست و اعزام افراد به مراکز این کشور اتفاقی "خطرناک، بی‌رحمانه و غیرانسانی" است.

رژیم صهیونیستی در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ قرارداد مشابهی را با رواندا و اوگاندا امضا کرد. با این حال، تقریباً تمام ۴۰۰۰ پناهجوی آفریقایی که از طریق این توافقنامه به رواندا رفتند، سعی کردند از طریق قاچاقچیان انسان، این کشور را به مقصد اروپا ترک کنند.

استیو والدز-سیموندز، مدیر برنامه حقوق پناهندگان و مهاجران عفو ​​بین‌الملل در انگلیس، با توصیف این اقدام به عنوان "اوج بی‌مسئولیتی" گفت: این "نشان می‌دهد که دولت انگلیس در زمینه مساله پناهندگی در حال حاضر چقدر از انسانیت و واقعیت فاصله دارد."

کر استارمر، رهبر حزب کارگر انگلیس گفت که این برنامه نخست وزیر انگلیس تلاشی ناامیدانه برای منحرف کردن حواس مردم کشور از قانون‌شکنی ارتکابی توسط اوست.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401012715477
  • خبرنگار : 71415