حذف فلزات سنگین از پساب‌های صنعتی و نفتی با پلاسما

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از فناوری پلاسما سیستم تصفیه و پیش تصفیه آب و فاضلاب را در کشور توسعه و تجاری سازی کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ستاد نانو یکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات بر پایه فناوری پلاسما توانسته یکی از دستاوردهای خود که استفاده از فناوری پلاسما در تصفیه و پیش تصفیه آب و فاضلاب صنعتی است را تجاری‌سازی کند.

فناوری پلاسما به عنوان نسل جدید فناوری‌های تصفیه فاضلاب در دنیا شناخته می‌شود. این فناوری نسبت به سایر فناوری‌های موجود دارای مزایایی است که موجب شده تحقیقات گسترده‌ای در راستای صنعتی کردن آن انجام شود. از جمله مزایای مهم این فناوری در تصفیه آب مقرون به صرفه بودن در کاربردهای صنعتی، افزایش ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب و عدم استفاده از مواد شیمیایی است.

سامانه تصفیه و پیش تصفیه آب و فاضلاب صنعتی با استفاده از فناوری پلاسما توسط این شرکت با استفاده از ایجاد پلاسما و میکرو جرقه‌های زیاد در داخل آب عمل می‌کند. این جرقه‌ها در اثر تخلیه الکتریکی در نانو ثانیه تولید می‌شوند. «حذف همه فلزهای سنگین»، «حذف همه میکروارگانیسم‌ها»، «عملکرد راکتور بدون مصرف هرگونه ماده شیمیایی»، «افزایش ۱۲ برابری ظرفیت تصفیه‌خانه،» «کاهش هزینه تصفیه به حداقل یک سوم روش‌های مرسوم»، «کاهش چشمگیر پارامترهای آب و پساب(کدورت، بو، رنگ، سختی)»، «مصرف انرژی پایین به نسبت عملکرد بالا» از جمله مزایای استفاده از این فناوری به شمار می‌رود.

این فناوری برای حوزه‌هایی چون «تصفیه پساب صنایع نفت و پتروشیمی»، «سکوهای نفتی و نفتکش‌ها»، «شیرابه زباله‌های شهری»، «سیستم‌های پیش تصفیه فاضلاب شهری»، «فاضلاب بیمارستانی»، «فاضلاب‌های ویژه(پرتوزا)»، «صنایع چرم‌سازی»، «صنایع نساجی»، «صنایع داروسازی»، «معادن فلزات»، «همه صنایع دارای پساب صنعتی»، « قطارها و هواپیماها»، «تصفیه آب شرب حاوی فلز سنگین و سیستم آب شرب» و «فاضلاب کشتی‌های قاره‌پیما» کاربردی دارد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401012514636
  • خبرنگار : 30057

برچسب‌ها