به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، سریلانکا که با بدهیهای هنگفت و بحرانی اقتصادی مواجه است، با کمبود برق، سوخت، غذا و دارو دستوپنجه نرم میکند، چرا که ارز خارجی کافی برای واردات ندارد. این کشور از صندوق بینالمللی پول و دیگر کشورها از جمله هند و چین درخواست کمک مالی اضطراری کرده است.
ماهیندا راجاپاکسه، نخستوزیر این جزیره که جمعیتی ۲۲ میلیون نفری دارد، خواستار بردباری مردم شد و اعلام کرد که یارانه حیاتی کود برای کشاورزان مجددا اختصاص داده شده است.
او در سخنرانی تلویزیونی خود و در حالی که معترضان در مقابل دفتر ریاستجمهوری این کشور برای سومین روز متوالی تجمع کرده بودند، گفت: من و گوتابایا راجاپاکسه (برادر ماهیندا و رئیسجمهوری سریلانکا) هر لحظه را به طراحی راه حلی برای خروج سریلانکا از بحران فعلی سپری میکنیم.
رئیسجمهوری سریلانکا هفته گذشته کابینه دولت این کشور را منحل کرد و خواستار یک دولت اتحاد برای کمک به مدیریت این بحران شد. در همین حال، ۴۱ قانونگذار این کشور از ائتلاف حاکم سریلانکا خارج شده و در پارلمان ۲۲۵ عضوی این کشور، مستقل شدند. دولت سریلانکا گفته است که آنها در مجلس اکثریت را در دست دارند.
۱۶ نماینده از سه حزب به گزارشگران گفتند که با رئیسجمهوری و نخستوزیر دیدار کرده و امروز (سهشنبه) نیز گفتوگوهای بیشتری خواهند داشت. رهبر یکی از این احزاب گفت: پیشنهاد اصلی این است که کمیتهای با حضور همه احزاب برای تصمیمگیریهای کلیدی تشکیل شده و یک نخستوزیر موقت و یک کابینه محدود تشکیل شود.
وی افزود، سریلانکا پیش از برگزاری انتخابات جدید، به چنین چیزی نیاز دارد تا کمبودها جبران شده و اقتصاد این کشور به ثبات برسد.
انتخابات پارلمانی بعدی سریلانکا در سال ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد.
در آستانه گفتوگوی دولت سریلانکا با صندوق بینالمللی پول، حزب آزادی سریلانکا با ۱۴ نماینده گفت، قانونگذاران مستقل پارلمان این کشور با دیگر احزاب سیاسی گفتوگو میکنند تا به توافق برسند. این حزب اعلام کرد: گفتوگو با صندوق بینالمللی پول نیازمند دولتی با ثبات است که بتواند سیاستهای مشخصی اتخاذ کند. این لازمه ترمیم اقتصاد و بازگرداندن زندگی به مردم سریلانکاست.
انتهای پیام