• چهارشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401013119262
  • خبرنگار : 71661

به دنبال اعتراضات خونین صورت گرفت:

اعلام منع آمد و شد در پایتخت سریلانکا

اعلام منع آمد و شد در پایتخت سریلانکا

یک روز پس از کشته شدن این معترض که با واکنش‌های جهانی مواجه شد، پلیس سریلانکا، امروز (چهارشنبه) در مرکز این کشور اعلام منع آمد و شد کرده و وعده داد که تحقیقاتی را برای بررسی اتهام اعمال فشار بیش از حد برای متفرق کردن معترضان، آغاز کند

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در بیانیه پلیس سریلانکا آمده است، جمعیت در شهر رامبوکانا می‌خواستند یک تانکر گازوئیل را به آتش بکشند که هدف اصابت گلوله‌های پلیس قرار گرفتند.
دست‌کم ۲۹ تن، از جمله ۱۱ نیروی پلیس در این اعتراضات مجروح شدند و یک نفر نیز کشته شد.
سفیر آمریکا در سریلانکا بر ضرورت انجام تحقیقاتی «کاملا شفاف» تاکید کرده و حق مردم برای برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز را یادآور شد.
کمیسیونر عالی انگلیس در سریلانکا نیز گفت: خشونت را به هر نحوی محکوم کرده و خواستار خویشتن‌داری هستم.
اتحادیه‌های صنفی نیز امروز در اعتراض به افزایش هزینه زندگی، خواستار اعتصاب سراسری شدند.
با افزایش ۶۵ درصدی قیمت گازوئیل در روز گذشته، قرار است امروز هزینه حمل و نقل عموم ۳۵ درصد افزایش یابد. قیمت نان نیز حدودا ۳۰ درصد افزایش یافه است.

پلیس سریلانکا به سوی معترضانی که خط راه‌آهن را در شهر رامبوکانا در ۹۵ کیلومتری شرق پایتخت این کشور مسدود کرده بودند، تیراندازی کرد. این تظاهرات در اعتراض به افزایش قیمت‌ها و کمبود سوخت انجام شد.

یک سخنگوی پلیس گفت، نیروهای پلیس ابتدا با پرتاب گاز اشک‌آور، سعی در متفرق کردن معترضان داشتند، اما آن‌ها به سوی ماموران پلیس سنگ پرتاب کردند و این به پلیس اجازه شلیک داد.

تظاهرات در رامبوکانا یکی از چندین تجمع خودجوشی بود که با افزایش تقریبا ۶۵ درصدی قیمت بنزین توسط خرده‌فروش اصلی این کشور، در سراسر سریلانکا صورت پذیرفت.

این جزیره که درگیر یک بحران اقتصادی بی‌سابقه است، در هفته‌های اخیر شاهد چندین تظاهرات گسترده بوده و با کمبود غذا، افزایش قیمت سوخت و قطع برق طولانی مواجه است.

اخیرا دولت سریلانکا اعلام کرد که توانایی پرداخت بدهی خارجی ۵۱ میلیارد دلاری این کشور را ندارد. بورس «کلمبو» در سریلانکا نیز برای جلوگیری از سقوط پیش‌بینی شده معاملات را به حالت تعلیق درآورد.

معترضان خواستار استعفای دولت این کشور شده‌اند. این درحالیست که دولت سریلانکا در حال آماده‌سازی دیداری با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت کمک مالی است. این کشور برای خارج شدن از این بحران، درخواست کمک مالی به ارزش سه میلیارد دلار کرده است.

معترضان بیش از یک هفته است که در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری این کشور در کلمبو، پایتخت تجاری سریلانکا تجمع کرده‌اند. گوتابایا راجاپاکسه، رئیس‌جمهوری سریلانکا روز دوشنبه گفت: مردم از بحران اقتصادی رنج می‌برند و من عمیقا متاسف هستم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha