به گزارش ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی داورانی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حادثه ننگین حرم مطهر امام رضا (ع) که اقدام خائنانه مزدوران خارجی و با حمایت بخشی از عناصر داخلی انجام شده محکوم می کنم و از دستگاه امنیتی کشور و مجموعه متولیان این حوزه درخواست دارم در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی کنند.
وی در خصوص مسائل ملی و در رابطه با وضعیت برجام، تصریح کرد: خبرهایی که از اجرای بخش اقتصادی برجام داریم، نگرانی ما را در ایفای این تعهدات از گذشته بیشتر کرده است. تجربه مواجهه نظام جمهوری اسلامی با طرف های مقابل در خصوص ایفای تعهدات در موضوع برجام که اساسا بخشی از آن تعهدات هسته ای ایران بود که تمام آن انجام شد، اما بخش دیگر که تعهدات اقتصادی طرف مقابل بود و باید تحریم بانک مرکزی برطرف می شد و رفع تحریم تجارت جمهوری اسلامی ایران و خیلی از موضوعات دیگر بود که تجربه نشان داد آمریکایی ها و طرف های همراه او به تعهدات خود عمل نکردند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: این نگرانی در حال حاضر وجود دارد که با وجود تلاشهایی که وزارت امور خارجه انجام داده اما در ارتباط با رفع تعهدات اقتصادی در صورت عدم تضمین لازم مجددا گرفتار تصمیماتی شویم که هزینه آن برای نظام به مراتب بدتر از وضعیت موجود باشد.
پورابراهیمی در ادامه تاکید کرد: دولت در ضمانت اجرایی برای رفع تحریم اقتصادی باید تصمیم گیری جدی انجام دهد.
وی در خصوص اقدامات اقتصادی دولت طی ۶ ماه پایانی سال گذشته اظهارکرد: اقدامات دولت در حوزه اقتصادی اقدامات اولیه بوده که انتظار ما از تیم اقتصادی دولت انجام اصلاح ساختاری در نظام اقتصادی کشور است. اصلاح ساختاری که رهبری نیز در بحث بودجه رسما اعلام کردند، لذا از تیم اقتصادی دولت و رئیس جمهور می خواهیم آنچه که می تواند مسیر حرکت اقتصاد را متفاوت کند و وضعیت کشور را نسبت به گذشته بهبود بخشد، اصلاح ساختارهای اقتصادی است. اصلاح ساختار در حوزه نظام بودجه ای کشور، در حوزه مسائل ناترازی نظام بانکی کشور که به نظر می رسد به امان خدا رها شده که باید برای آن تصمیم گیری کرد.
نماینده مردم کرمان در خصوص مسائل استانی ضمن تشکر از وزیر صنعت جهت انتصاب مدیرعامل جدید شرکت ملی مس، گفت: سال هاست شرکت مس علی رغم ذخایر گسترده معدنی که می توانست ظرفیت اقتصادی بزرگی ایجاد کند، تصمیمات لازم برای طرح های توسعه در آن اتخاد نشده است.
پورابراهیمی افزود: بر اساس گزارشات حدود ۱۷ میلیارد تن ذخیره برآوردی است که امکان سرمایه گذاری در شرکت ملی مس وجود دارد. از حدود ۴۰ سال قبل تا به امروز این ظرفیت به ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید که بیانگر آن است که این ظرفیت با موضوع اساسی توسعه کاملا متفاوت است. شرکت هایی که همزمان با شرکت ملی مس در دنیا راه اندازی شدند، امروز بیش از ۱۰ برابر این ظرفیت تولید می کنند، لذا طرح های توسعه حوزه اول تصمیمات ما است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه برنامه هایی که امروز در شرکت ملی ارائه شده در بخش های طراحی توسعه مبنای تصیمات ما است. امروز در ارتباط با این بحث درخواستمان از مجموعه اقتصادی توسعه فعالیتهای پایین دستی است که بتواند در کنار توسعه طرح های معدنی، فعالیت های این بخش را عملیاتی کند. نکته بعدی درباره مسائل رسالت اجتماعی در حوزه های مختلف است که متاسفانه به صورت مطلوب اجرا نشده که درخواست داریم به شکل عادلانه در بخش های مختلف عملیاتی شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی در رابطه با مسائل زیست محیطی عنوان کرد: اگر قرار باشد در این بخشها اقدامات توسعه ای انجام شود، اما آرسنیک آب ۱۰ برابر و آلایندگی ۲۰ برابر حد مجاز در کرمان باشد، قطعا این صنعت نمی تواند به کشور خدمت کند و جلوی آن خواهیم ایستاد. باید در کنار توسعه این اقدامات نیز انجام شود.
پورابراهیمی در رابطه با مسائل فرهنگی و ورزشی گفت: با اقداماتی که انجام شده لازم است تقویت شده و عدالت اقتصادی نیز رعایت شود.
انتهای پیام