علی موسوی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و شخم اول در ۶۰ درصد از این شالیزارها انجام شده است.
وی ادامه داد: شخم اول در شهرستان های املش، رودسر، رضوانشهر و شفت بیش از دیگر شهرستان های گیلان است.
موسوی ادامه داد: کمی نگرانی تامین آب برای تولید برنج وجود دارد اما امیدواریم با اقدامات انجام شده محصول خوبی برداشت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در این موقع از سال سد سفید رود سرریز شده بود این در حالی است که هم اکنون ۶۰۰ میلیون تن آب در پشت سد ذخیره است و امیدواریم با بارندگی های اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت این کمبود ها جبران شود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: شرایط اقلیمی در همه جهان تغییر یافته است و استان ما نیز از این امر مستثنی نیست و باید تدابیری بیاندیشیم تا افت محصول برنج نداشته باشیم.
وی افزود: سال گذشته استفاده نه چندان کافی کود به دلیل گرانی موجب شد که در برخی از شالیزارها افت محصول رخ دهد اما امسال با توجه به حمایت هایی که صورت گرفته است کود به میزان بیشتری استفاده خواهد شد تا کاهش محصول را شاهد نباشیم.
موسوی به اجرای کشت قرار دادی برنج در استان اشاره کرد و افزود: اجرای این نوع کشت در همه شهرستان ها انجام شده است و تاکنون در ۹۰ هکتار از شالیزارهای گیلان کشت قراردادی برنج داشتیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم شرایط جوی یاری کند و امسال شاهد افزایش تولید برنج سفید گیلان باشیم.
موسوی با اشاره به اینکه علاوه بر کمیت برای ارتقای کیفیت برنج گیلان برنامه داریم، گفت: سال گذشته با مدرن سازی کارخانجات شالکوبی ضایعات برنج کاهش یافت.
معاون امور تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: سال گذشته ۴۰ هزار تن برنج سفید از نیم دانه شدن نجات یافت و امسال نیز با مدرن سازی هایی که صورت گرفته است از نیم دانه شدن میزان بیشتری برنج سفید گیلان جلوگیری خواهد شد.
انتهای پیام