یک متخصص علوم تغذیه تشریح کرد

نحوه برخورداری از تغدیه‌ای مناسب در ماه مبارک رمضان

یک متخصص تغذیه در خصوص تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان توصیه‌هایی ارائه داد.

محسن نعمتی به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آب بهترین نوشیدنی است و روزه‌داران باید بین افطار تا سحر مایعات بیشتری استفاده کنند. علاوه بر نوشیدن آب می‌توان از مایعات دیگری همچون چای، دوغ و شیر استفاده کرد. میوه‌ها نیز می‌توانند مایعات مورد نیاز بدن انسان را تامین کنند. به همین دلیل از فاصله افطار تا سحر حداقل باید ۲ مرتبه میوه مصرف شود.  

وی افزود: میوه‌های فیبردار مایعات بدن را به خوبی تامین می‌کنند. برخی از گروه‌های سبزیجات مثل خیار، گوجه و کاهو پرآب و برای روزه‌داران مفید است. آب موجود در میوه‌جات حالت ذخیره‌ای دارد و تا چند ساعت در دستگاه گوارش باقی می‌ماند و سریع دفع نمی‌شود؛ بنابراین مصرف آب از مواردی است که برای سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است.  

نعمتی عنوان کرد: برای افزایش سطح سیستم ایمنی در برابر کووید ۱۹ باید دریافت پروتئین را در این ایام افزایش داد. بهترین منابع برای بدن پروتئین‌های حیوانی مانند تخم‌مرغ و شیر است. مصرف این منابع پروتئینی به نوجوانانی که روزه‌ می‌گیرند نیز بسیار تاکید می‌شود. همچنین برای افزایش کالری بدن شیر را با خرما و موز ترکیب کنید.

وی بیان کرد: کسانی که هنگام سحر میل به غذا ندارند یا آخر شب غذا می‌خورند، می‌توانند یک لیوان شیر را سحر میل کنند که این یک سحری کامل است؛ از این جهت که هم پروتئین دارد و هم جزو مایعات به حساب می‌آید. بنابراین آب‌میوه‌ها،   سبزیجات  و پروتئین‌ها  از عوامل پیشگیری و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن در برابر کووید ۱۹ است.   در ماه رمضان غذاهای پروتئینی مانند گوشت، حبوبات، غذاهای  کربوهیدرات‌دار و قند مانند نان، ماکارونی و برنج نیز باید مصرف شود.  

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۲:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401011506662
  • خبرنگار : 50499