به گزارش ایسنا، ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه در دو فاز تعریف شده است که فاز نخست آن در سال ۱۳۹۳ با ظرفیت تزریق ۱۰ میلیون مترمکعب در روز، در هشت ماه نخست و برداشت روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب (در چهار ماه سرد) به بهرهبرداری رسیده است. گاز برداشتشده از طریق خط ۴۸ اینچ برای مصرف در شمال شرق کشور به شبکه گازرسانی تزریق میشود.
با توجه به ضرورت توسعه ذخیرهسازی در مدیریت سوخت زمستانی، عملیات اجرایی فاز دوم به این شرح برنامهریزی شده است، فاز دوم (وضعیت: آغاز عملیات اجرایی) محل پروژه استان خراسان رضوی، ۲۵ کیلومتری شهر سرخس است.
قرارداد BOT، کارفرما شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و پیمانکار گروه مپنا، مشاور نیز مشارکت قدس نیرو نیرو و مپصا (مدیریت پروژههای صنعتی ابدال) است. مدت زمان اجرایی قرار داد سه سال مهندسی، خرید و اجرا و ۲۰ سال بهرهبرداری تعیین شده است.
احجام کار شامل حفر ۲۳۸ حلقه چاه احداث مرکز جمعآوری، منطقه تفکیک، سه ردیف توربو کمپرسور و دو ردیف واحد نمزدایی می شود.
ارزش قرار دادی ۲.۲ میلیارد دلار و محل بازپرداخت به صورت درصدی از میزان تزریق و برداشت گاز است.
اهداف طرح افزایش ظرفیت تزریق گاز از ۱۰ (در فاز اول) به ۲۰ میلیون مترمکعب در روز (در فاز دوم) ، افزایش ظرفیت برداشت گاز از ۲۰ (در فاز اول) به ۴۰ میلیون مترمکعب در روز (در فاز دوم) و تقویت شبکه گازرسانی شمال و شمال شرق کشور و افزایش پایداری آن و استفاده از مزیت اقتصادی حاصل از ذخیرهسازی گاز ترکمنستان در فصول گرم با قیمت پایین تعیین شده است.
همچنین افزایش امنیت عرضه انرژی از طریق توسعه ظرفیت پشتیبان ذخیرهسازی، توسعه مبتنی بر دانشبنیان، طراحی و ساخت کمپرسور ۳۴۰ بار برای نخستینبار در کشور (پیش از این کمبرسورهای ۱۰۰ بار در کشور تولید شده است) و بومیسازی و انتقال فناوری توربو کمپرسورهای مورد استفاده در پروژه از دیگر اهداف این پروژه است.
انتهای پیام