در پرورش مرغ‌ها از "هورمون" استفاده می‌شود؟

شایعه استفاده از هورمون رشد در جوجه‌های گوشتی تنها یک باور کذب و قدیمی در میان مردم بوده که متاسفانه به دلیل عدم آگاهی در حیطه ژنتیک و تغدیه طیور در میان مردم رواج پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، مردم باید بدانند که امروزه با توجه به اصلاح نژادهای صورت گرفته بر طیور، متناسب با خوراک مصرفی آن‌ها، افزایش وزن بدن در جوجه گوشتی در بازه زمانی کوتاه ۴۵ روز اتفاق می‌افتد. حال آنکه در این میان افرادی که آشنایی کافی با امر تغذیه و اصلاح نژاد طیور تجاری ندارند، تصور می کنند رشد چشمگیر طیور در این مدت کوتاه در نتیجه مصرف هورمون رشد است.

این در حالی است که باید بدانید که استفاده از این هورمون هزینه تولید و پرورش طیور را چندین برابر افزایش می‌دهد. به طوریکه حتی اگر مقدار ناچیزی از این هورمون در طیور استفاده شود، هزینه پرورش چندین مرتبه افزایش می‌یابد به عبارتی هزینه این هورمون از ارزش یک مرغ چندین برابر بیشتر می‌شود.

با توجه به سرعت رشد بالای طیور تجاری که در نتیجه تغذیه و اصلاح نژاد آن‌ها صورت گرفته است، اگر بخواهیم سرعت رشد طیور را فرضا با مصرف این هورمون افزایش دهیم، جوجه‌های گوشتی دچار آسیت (آب آوردن شکم) و مرگ ناگهانی(سکته) خواهند شد. بنابراین تلفات به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در ضمن هورمون رشدی برای طیور تاکنون توسط هیچ شرکت تجاری تولید نشده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401011104603
  • خبرنگار : 71531