به گزارش ایسنا، افشین کلاهی اظهار کرد: اگرچه سال ۱۴۰۰ برای کسبوکارهای دانشبنیان به نسبت باقی حوزههای اقتصادی سال بهتری بود اما فعالان اقتصادی در این حوزه هم همانند سایر فعالین اقتصادی با چالشهای اساسی مواجه بودند. البته به دو دلیل این چالشها در حوزه دانشبنیانها کمرنگتر بود.
وی حمایت حاکمیت از شرکتهای دانش بنیان را یکی از دلایل کمتر بودن فشار بر این شرکتها دانست و افزود: سیاستگذاریها در این حوزه به مراتب سیاستگذاری منطقی و درستی است و این به رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و بهبود کیفیت تولیدات آنها در درازمدت کمک کرده است. دلیل دوم هم به پاندمی کرونا بازمیگردد که در همه دنیا و همچنین در ایران رویکردها را با سرعت زیاد به سمت استفاده از فناوریهای جدید سوق داد. این امر به رونق کسبوکارهای دانشبنیان کمک زیادی کرد.
رییس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق ایران با اشاره به مشکلاتی که این بخش در سال گذشته داشته، بیان کرد: مهمترین این چالشها مسئله تحریم و ارتباطات خارجی و همینطور سیاستهای نادرست اقتصادی در داخل است که خواه ناخواه حوزه دانشبنیانها را هم متاثر کرده است. باید بپذیریم که توسعه اقتصادی بدون اتصال به اقتصاد جهانی ممکن نیست و این اصل در حوزه دانشبنیانها به طریق اولی جاری و ساری است.
کلاهی به پایگاه اتاق ایران گفت: فکر میکنم در سال جاری فضای کسبوکار کشور چالشهای جدی دارد و اینطور که پیش میرود به نظر میرسد این چالشها ادامه پیدا کند و حتی شدیدتر شود. حتی اگر توافق وین انجام شود باز هم به این سادگی نمیشود جایگاه مناسبی برای برند ایران در دنیا در نظر گرفت. با زیر پا گذاشته شدن توافق قبلی از سوی آمریکا و اعمال تحریمهای بسیار سختگیرانهتر نسبت به قبل از آن، همه فعالان اقتصادی دنیا در شرکت های بزرگ و کوچک از اینکه با یک توافق جدید دوباره به ایران بیایند و کاری را شروع کنند و بعد از چندسال اتفاق جدیدی رخ دهد و مجبور به خروج از ایران شوند واهمه دارند.
وی با بیان اینکه بارقههای امیدی از بهبود شرایط شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، اظهار کرد: گردشی به سمت صادرات در حوزه دانشبنیانها انجام شده و از انجا که شرکتهای دانش بنیانی وجود دارند که از بلوغ کافی برای صادرات برخوردار هستند امیدواریها در این حوزه افزایش یافته است. پیشبینی من این است که در سال ۱۴۰۱ به خصوص در حوزه صادرات این امید وجود دارد که از دانشبنیانها بیشتر بشنویم و این مهمترین نکتهای است که میتوان در حوزه دانشبنیانها به آن توجه کرد.
انتهای پیام