محسن باستانی در گفتوگو با ایسنا درباره شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده است، اظهار کرد: مقام رهبری چند سال متوالی است که شعارهای سال را در رابطه با مسائل اقتصادی تعیین میکنند، چراکه مشکلات اقتصادی که دلایل داخلی و خارجی دارد فشارهای زیادی را بر مردم وارد کرده است. این نامگذاریها از سوی ایشان یک حرکت مثبت برای توجه بیشتر کارگزاران امر به مباحث اقتصادی است.
وی افزود: معتقدم اگر به تمام ظرفیتهای داخلی و منابع موجود توجه شود و به فناوری روز دنیا در بخشهای مختلف با ارتباط موثر خارجی دست یابیم میتوانیم شعار مقام معظم رهبری را محقق کنیم. بدون شک شعار امسال محقق نمیشود مگر اینکه ارتباط اصولی و منطقی با جهان و کشورهای خارجی برقرار کنیم و اگر خدمات تکنولوژی به دیگر کشورها ارائه میدهیم باید متقابلا خدمات تکنولوژی را از از آنان دریافت کنیم.
دبیر حزب توسعه ملی حوزه اصفهان، گفت: برای دستیابی به اهداف شعال سال نمیتوانیم تنها به داخل تکیه کنیم، اما بدون شک نیروهایی در داخل و خارج کشور داریم که میتوانند مسیر ورود تکنولوژی به ایران را هموار کنند. بنابراین نامگذاری امسال قابل تحقق است به شرطی که مناسبات داخلی و خارجی در بخشهای سرمایهگذاری بهبود پیدا کند.
باستانی ادامه داد: تا اعتماد سرمایهگذار داخلی و خارجی را به شکل پایدار نتوانیم جلب کنیم در بخش اشتغال با مشکل جدی روبرو خواهیم بود و نمیتوانیم اشتغالزایی موثری انجام دهیم و به تنهایی به اقتصاد دانش بنیان تکیه کردن صحیح نیست. باید شرایطی را فراهم کنیم که سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای سالها به سرمایه گذاری ترغیب شوند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، اظهار کرد: توجه داشته باشیم که سلاحهای پیشرفتهای که اکنون تولید میکنیم تمام تکنولوژی آن از داخل نیست و بسیاری از قطعات آن از خارج تامین میشود. اقتصاد دانش بنیان از اهمیت بالایی برخوردار است، اما به طور ۱۰۰ درصد نمیتواند برای تولید و فناوری روز به داخل متکی باشد. حجم کارهایی که از دانش بنیانها انتظار داریم در حد اداره یک کشور نیست و نیاز به تکنولوژی خارجی نیز احساس میشود.
وی خاطرنشان کرد: در یک کلام تحقق شعار امسال در گرو امن کردن فضای سرمایهگذاری داخلی و خارجی و داشتن ارتباط اصولی با کشورهای مختلف است. تحریمِ دوباره، سرمایهگذاری را نا امن خواهد کرد. البته با توجه به اتفاقات اوکراین فرصت مناسبی برای ایران است تا بازار نفت و گاز خود را توسعه دهد، به طوری که بخشی از تامین انرژی گاز جهان وابسته به ایران شود.
انتهای پیام