محمدرضا عباسی با بیان اینکه پیش بینی میشود میزان تولید خاویار در سال جدید همانند سال گذشته باشد، از استحصال ۲ تُن گوشت خاویاری در اصفهان خبر داد و اظهار کرد: این استان تولیدکننده بیش از۱۰ هزار و ۲۲۰ تن انواع ماهیان خوراکی در سال و یکی از ۱۰ استانهای پرورش دهنده ماهیان خاویاری است.
وی افزود: مزرعههای پرورش ماهیان خاویاری این استان در شهرستانهای کاشان، اصفهان، آران و بیدگل و خور و بیابانک احداث شده است که ۶ گونه مهم ماهی خاویاری با نامهای استرلیاد، سیبری، شیپ، فیل ماهی، اوزون برون و چالباش در آنها پرورش داده میشود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: تمام واحدهای پرورشی دارای مجوز بر اساس سهمیه در نظر گرفته شده برای آنها میتوانند بچه ماهی خریداری کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، به گفته عباسی، امسال میزان هزار قطعه سهمیه برای خرید بچه ماهیان خاویاری به استان اصفهان داده شده است.
وی افزود: در استان اصفهان در شهرستانهایی که از نظر شرایط دمایی و منابع آبی مناسبتر هستند، امکان توسعه پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد که شیلات استان پیگیر این موضوع در سال های گذشته بوده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه پرورش ماهیان خاویاری، «خواب سرمایهگذاری» چندساله دارد، افزود: افرادی با توان سرمایهگذاری بالا باید وارد این بخش شوند.
وی، وجود زمین و آب کافی با توجه به ظرفیت مزرعه، مجوز بهرهبرداری آب از سازمان آب، شرایط مناسب دمایی آب مورد بهره برداری، کیفیت مناسب آب از نظر فیزیکی و شیمیایی و شرایط اقلیمی منطقه را از دیگر شرایط پرورش خاویار بیان کرد.
عباسی با بیان اینکه تولید ماهیان خاویاری نیز مانند تمام فعالیتهای تولیدی، مشکلات خاص خود را دارد، افزود: مشکلات اخذ مجوز و تسهیلات، گرانی و تهیه نهادههای تولید، حساسیت به دما، بیماری و تلفات، زمان طولانی تا رسیدن به گوشت و خاویار، فروش فصلی، استهلاک تجهیزات و فرهنگ پایین مصرف از جمله این چالشهاست.
وی ادامه داد: در زمان حاضر مراحل استحصال و نگهداری خاویار اصفهان در استانهای شمالی صورت میگیرد که میتوان با بسترسازی مطلوب و توسعه مزارع پرورشی، به خودکفایی در این بخش رسید.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، نبود سرمایه گذاری کافی، نداشتن نشان تجاری و شرکتهای تخصصی در زمینه استحصال و ساماندهی خاویار را از مهمترین دلایل صادر نشدن خاویار استان اصفهان به بازارهای خارجی برشمرد و گفت: میتوان با برنامهریزی صورت گرفته و فعالیت شرکتهای خصوصی برای ایجاد نشان تجاری، زمینه صادرات این محصول از استان را فراهم کرد.
انتهای پیام