تیراندازی در ۱۴۰۰/ شگفتی‌سازی و بدهی ۳۰ میلیاردی!

سال ۱۴۰۰ از جهت کسب مدال المپیک سال خوبی برای تیراندازی ایران بود.

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۰ برای تیراندازی ایران سال خوشی بود چون در این سال اولین مدال تاریخ تیراندازی ایران در المپیک به دست آمد و تیراندازی در زمره فدراسیون‌های مدال آور المپیکی قرار گرفت. البته در کنار این تاریخ سازی نباید از مشکلات زیاد این رشته همچون کمبود مهمات، بازماندن ملی‌پوشان از مسابقات مهم، بدهی ۳۰ میلیاردی، کوچ مربیان به خارج از کشور و .. غافل ماند.

با کسب این مدال انتظار از تیراندازان بیشتر شده و امید است که آنها در سال آینده سهم بزرگی در سبد مدالی بازی‌های آسیایی هانگژو داشته باشند. 

در ادامه به مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۰ در رشته تیراندازی می‌پردازیم.

*تاریخ‌سازی در جام‌ جهانی‌ هند و کرواسی

اولین مسابقه‌ای که تیراندازان در سال ۱۴۰۰ شرکت کردند مسابقات جام جهانی هند بود که اوایل فروردین آغاز شد و حکم توزیع سهمیه المپیک توکیو را داشت. در این مسابقات جواد فروغی در ماده تپانچه بادی تاریخ‌سازی کرد و به مدال طلا رسید. نوروزیان و سبقت‌اللهی هم در میکس تپانچه مدال نقره گرفتند اما در نهایت تیم ایران نتوانست در این مسابقات سهمیه المپیک بگیرد.


جام جهانی کرواسی هم آخرین رویداد قبل از المپیک ۲۰۲۰ توکیو بود که باز هم جواد فروغی در تپانچه بادی طلا گرفت. چهارمی فاطمه کرم‌زاده در تفنگ بادی زنان، قهرمانی تیم تفنگ زنان، سومی تیم تپانچه مردان، سومی تیم میکس تپانچه و چهارمی میکس تپانچه مهمترین نتایج تیم ایران در این مسابقات بود.

*اعزام تیم ملی تفنگ به اردوهای تدارکاتی و قهرمانی اروپا

تیم ملی تیراندازی قبل از المپیک توکیو در اردیبهشت ۱۴۰۰ با ترکیبی از ملی‌پوشان المپیکی و رزرو (۱۰ تیرانداز) راهی اردوی تدارکاتی در کشورهای کرواسی و مجارستان شد. البته در صدور ویزای برخی از ملی‌پوشان تفنگ و تپانچه مشکلاتی وجود داشت و کمی دیرتر صادر شد.

همچنین به درخواست الهام هاشمی سرمربی تیم ملی تفنگ و قبول فدراسیون جهانی تیم ملی ایران در مسابقات قهرمانی اروپا که از اول خرداد ۱۴۰۰ در کرواسی انجام شد شرکت کردند. البته به دلیل اینکه مسابقات برای ورزشکاران اروپایی بود امکان حضور نمایندگان ایران در بخش اصلی مسابقات وجود نداشت و آنها در بخش mqs مسابقه دادند.

*پرچمداری رستمیان در المپیک ۲۰۲۰ توکیو

با توجه به دستورالعمل کمیته بین المللی المپیک بایستی برای المپیک توکیو یک ورزشکار زن و یک ورزشکار مرد با پرچم کشورشان جلوی کاروان رژه می‌رفتند که هانیه رستمیان ملی‌پوش تپانچه به عنوان پرچم دار زن کاروان ایران و صمد نیکخواه بهرامی کاپیتان تیم ملی بسکتبال به عنوان پرچمدار مرد کاروان ایران انتخاب شدند و با یکدیگر پرچم را حمل کردند.

* قهرمانی و تاریخ‌سازی فروغی در المپیک

تیراندازی ایران با ترکیب ۶ تیرانداز نجمه خدمتی، آرمینا صادقیان، فاطمه کرم‌زاده، مهیار صداقت، جواد فروغی و هانیه رستمیان وارد آوردگاه المپیک شد. جواد فروغی در تپانچه بادی شگفتی ساز شد و به مدال طلا دست یافت. این نخستین مدال تاریخ تیراندازی ایران در بازیهای المپیک بود که به نام فروغی ثبت شد.

از تیم ملی تیراندازی بیشتر از کسب یک مدال انتظار می‌رفت اما در نهایت و بعد از طلای فروغی نهمی مهیار صداقت در تفنگ بادی مردان، دهمی هانیه رستمیان در تپانچه بادی زنان و پنجمی میکس تپانچه بهترین نتیجه کاروان ایران در المپیک بود.

*بازماندن تیراندازان از مسابقات سلاح‌های بادی آسیا 

بعد از المپیک توکیو مسابقات تیراندازی سلاح‌های بادی آسیا به میزبانی قزاقستان انجام شد. تیراندازان ایرانی که همیشه در این مسابقات شرکت می‌کردند و سهمی در کسب مدال‌های این مسابقات داشتند از حضور در این مسابقات بازماندند. یکی از اصلی‌ترین دلایل این غیبت بلاتکلیفی فدراسیون و تشکیل نشدن اردوی تیم ملی بود.

*آغاز اردوی تیم ملی تیراندازی دو ماه بعد از المپیک

اردوهای تیم ملی تفنگ و تپانچه بعد از المپیک تعطیل شد. اردوی آماده‌سازی جهت حضور در بازی‌های آسیایی با تغییراتی در کادر فنی از ۲۴ مهر از سر گرفته شد. احمد نجفی و سکینه خدابنده‌لو مربیان تیم ملی تپانچه و حسین باقری نیز مربی تفنگ شدند.

*طلای میکس جام ریاست فدراسیون جهانی برای فروغی

جواد فروغی تنها نماینده ایران در مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی بود. او در مرحله فینال میکس تپانچه بادی به همراه مونا بهاکر از هند صاحب مدال طلا شدند. البته فروغی در بخش انفرادی تپانچه بادی چهارم شد و همانند مسابقات قبلی نتوانست مدال طلای انفرادی را کسب کند.

* اعزام دادگر به مسابقات جام ریاست لهستان در حالی که مسئولیتی نداشت

در حالی که دادگر هیچ مسئولیت و سمتی در فدراسیون تیراندازی ایران نداشت همراه فروغی عازم مسابقات لهستان شد. او ۹ آبان از سمت سرپرستی فدراسیون برکنار شده بود اما بعد از برکناری همراه فروغی راهی لهستان شد. 

* تعطیلی لیگ برتر تفنگ و تپانچه

در حالی که رئیس سازمان لیگ اعلام کرد که مسابقات لیگ برتر تفنگ و تپانچه  از دی انجام می‌شود اما این مسابقات در سال ۱۴۰۰ انجام نشد. جواد فروغی قهرمان المپیک نیز در مجمع انتخاباتی از رئیس جدید فدراسیون خواست که هر چه زودتر مسابقات لیگ را در برنامه قرار دهد. 

*کوچ ۳ مربی تیراندازی به خارج در یک سال

الهام هاشمی، محمد زائر رضایی و نریمان نیکخو سه مربی تیراندازی هستند که در سال ۱۴۰۰ هدایت تیم‌های ملی دانمارک، بنگلادش و اندونزی را برعهده گرفتند. ابراهیم اینانلو نیز دو سال قبل یعنی سال ۹۸ راهی اندونزی شد و هدایت تیم ملی تفنگ اندونزی را بدست گرفت. این‌ها جزو مربیان با تجربه‌ای هستند که در زمان مربیان بزرگی چون لازلو در کنار تیم ملی بودند اما اکنون تیم ملی ایران از حضور آنها بی بهره است.

*بدهی ۳۰ میلیاردی فدراسیون تیراندازی 

در روز انتخابات فدراسیون تیراندازی از بدهی ۳۰ میلیاردی این فدراسیون پرده برداشته شد. بخشی از این بدهی مربوط به دوره هاشمی و بخشی از آن نیز مربوط به دوره ریاست علی دادگر است.

*پروسه طولانی انتخابات

۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ ثبت نام اولیه کاندیداهای فدراسیون تیراندازی انجام شد و ۷ کاندیدا ثبت نام کردند اما وزارت ورزش به دلیل مشخص نشدن تایید صلاحیت کاندیداها کمی مانده به بازی‌های آسیایی دادگر رئیس فدراسیون را به عنوان سرپرست انتخاب کرد. بعد از المپیک توکیو طبق اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش اعلام کرد که باید ثبت نام از کاندیداهای فدراسیون تیراندازی مجدد انجام شود و از ۶ مهر مجددا ثبت نام‌ها آغاز شد و در پایان ۱۲ نفر ثبت نام کردند و علی دادگر نیز ثبت نام کرد که با فشار رسانه‌ها در آبان وزارت ورزش مهدی مبینی را به عنوان سرپرست جایگزین علی دادگر کرد. 

* انتخاب مرتضی قربانی‌ به عنوان رئیس جدید فدراسیون

بعد از هفت ماه که از پایان ریاست علی دادگر بر فدراسیون تیراندازی می‌گذشت انتخابات این فدراسیون در ۳۰ بهمن انجام شد. مرتضی قربانی‌ از میان ۹ کاندیدای تایید صلاحیت شده با اکثریت آرا برای ۴ سال سکان این فدراسیون را به عهده گرفت.

* از دست رفتن جام جهانی مصر

مسابقات جام جهانی مصر از ۷ اسفند آغاز شد اما تیم تیراندازی ایران به دلیل آنچه که عدم صدور ویزا اعلام شد به این مسابقات اعزام نشد.کارهای مربوط به ویزا در زمان سرپرستی مهدی مبینی انجام شده بود اما اعزام تیم ۵ اسفند و در زمان ریاست قربانی‌ باید انجام می‌شد.

* مسابقات پیش‌روی تیراندازان در سال ۱۴۰۱

سه جام جهانی برزیل، باکو و کره جنوبی و همچنین بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ نزدیک ترین مسابقات پیش‌روی تیراندازان در سال ۱۴۰۱ است که امید است فدراسیون تیراندازی بتواند برای جبران کمبود فشنگ و همچنین آمادگی تیراندازان آنها را راهی این مسابقات کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۶:۲۳
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1400122922409
  • خبرنگار : 71552