به گزارش ایسنا بنابر اعلام روتک، دستگاههای برش لیزری انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای مزایا و کاربردهای متفاوتی هستند؛ علاوه بر دستگاه برش لیزری و حکاکی لیزر، دستگاه جوش لیزری نیز وجود دارد که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند.
یکی از این دستگاهها، دستگاه جوش لیزری است که در صنعت امروز مورد استقبال زیادی از سوی صنعتگران قرار گرفته است.
معرفی دستگاه جوش لیزری دستی
برای کارگاههای تولیدی که درگیر پردازش یا جوشکاری در مقیاس کوچک هستند، دستگاههای جوش دستی بهترین انتخاب هستند که فضای کوچکی را اشغال میکنند و باعث متنوعسازی محصولات جوش میشوند.
دستگاه جوش لیزری دستی از یک تفنگ جوش دستی برای جایگزینی مسیر نوری قبلی استفاده میکند و توانسته است حالت قبلی کار دستگاه جوش لیزری را متحول سازد. این حالت کار نهتنها برای قالبهای جوشکاری، کلمات تبلیغاتی، ظروف آشپزخانه و سایر محصولات استفاده میشود، بلکه برای جوشکاری لیزری نیز مناسب است.
مشکلاتی از جمله زمانبر بودن و بهکارگیری نیروهای انسانی که توسط فرایند جوشکاری سنتی ایجاد میشود، مدتهاست که به بهبود انعطافپذیری جوش و الزامات پردازش دقیق ورقهای فلزی دشوار بوده است.
ظهور جوش لیزری دستی به طور موثر فرایند جوشکاری پیچیده و نامنظم کابینتهای آشپزخانه، آسانسور راهپله، قفسه، اجاقگاز، حفاظ در و پنجره فولادی ضدزنگ، جعبه توزیع برق، مبلمان فلزی و سایر صنایع را حل کرده است.
ویژگیهای دستگاه جوش لیزری
۱. هد جوش لیزری دستی انعطافپذیر و راحت است که میتواند جوشکاری در فضای بازتری را تحقق بخشد.
۲. حالت کار دستگاه جوش دستی، باعث میشود تا قطعه کار را بتوانید در هر زاویه و هر مکانی جوش دهید.
۳. برای جوش نقطهای اتصالات پیچیده و تجهیزات مختلف مناسب است.
کاربردها
از دستگاه جوش لیزری دستی به طور گسترده در آشپزخانهها، لوازمخانگی، تبلیغات، قالبها، دربها و پنجرههای فولادی ضدزنگ، صنایعدستی، اقلام خانگی، مبلمان، قطعات خودرو و بسیاری از صنایع دیگر استفاده میشود.
کاربردهای جوشکاری در متریالهای فلزی مانند ورقهای آهن ضدزنگ نازک، صفحات آهنی و ورقهای گالوانیزه میتواند کاملا جایگزین جوشکاری قوس الکتریکی سنتی و جوشکاری الکتریکی شود.
مزایا
این دستگاه مزایای زیادی مانند عملکرد ساده، خط جوش زیبا، سرعت جوش زیاد و بدون مواد مصرفی دارد. در ادامه مزایای بیشتری را در این دستگاه معرفی میکنیم:
۱. بهبود عیوب فرایند: جوشکاری لیزری دستی میتواند عیوب جوشکاری مانند ایجاد منافذ متراکم، ازبینرفتن سطح متریال و شکاف را در فرایند جوشکاری سنتی بهبود بخشد.
۲. اثر جوش خوب: سرعت بالای جوش، جوش صاف و زیبا پس از جوشکاری. هنگام عملیات، ناحیه تحت تاثیر حرارت جوشکاری بسیار کوچک است که باعث تغییر شکل کار، سیاه شدن و ردیابی مشکلات در پشت قطعه کار نمیشود، علاوه بر این، جوش با عمق زیاد، بسیار محکم و دارای ذوب کافی است.
۳. صرفهجویی در هزینه: اثر خوب جوش موجب کاهش زحمت فرایند، صرفهجویی در زمان و هزینه میشود. (۲ الی ۱۰ برابر سریعتر از جوشکاری سنتی، یک دستگاه میتواند از بهکارگیری ۲ جوشکار در سال جلوگیری کرده و مواد مصرفی کمتری را ذخیره کند)؛ در نتیجه مواد مصرفی کمتر، عمر طولانیتر و هزینه نگهداری تجهیزات کمتر خواهد بود.
۴. عملیات ساده: جوشکاری دستی سبب شروع سریع، انعطافپذیری، راحتی و افزایش فاصله جوشکاری خواهد شد.
۵. انعطافپذیری بالا: این روش؛ روش مناسبی برای انواع جوشهای پیچیده است که جوش هر بخشی از قطعه کار در هر زاویه را آسان خواهد کرد؛ علاوه بر این، دامنه کاربرد جوش لیزری را گسترش دهید.
محدودیتها
دستگاه جوش لیزری دستی: نیاز به نگهداشتن آن توسط کاربر دارد و کار طولانیمدت باعث خستگی، از دست دادن نیروی کار میشود و برای جوشکاری قطعات بزرگ مناسب نیست.
استفاده از مسائل ایمنی: ابتدا، جوشکار باید تحت آموزش دقیق قرار گیرد؛ همچنین نور لیزر نباید به افراد یا اشیاء اطراف برخورد کند، در غیر این صورت باعث سوختگی جدی یا حتی آتشسوزی میشود.
دوم، اگرچه فرایند جوشکاری مستقیما روی قطعه کار عملیات انجام میدهد، اما بازتابهای نور در طولانیمدت روی چشمها تأثیر مخربی میگذارد.
انتهای رپرتاژ آگهی