به گزارش ایسنا پسماند و شیرابه ناشی از آن امروزه به یکی از بزرگترین چالشهای کلانشهرها در دنیا تبدیل شده است. با افزایش مصرفگرایی و رشد روزافزون استفاده از فست فودها و غذاهای بیرون بر، حجم زبالههای غذایی و پسماندهای شهری را افزایش داده است. در ایام نوروز با افزایش سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی، حجم این زبالهها بیشتر خواهد شد. در ادامه به ۱۲ نکته درباره تبعات پسماندهای غذایی و راهکارهای کنترل آنها اشاره شده است:
*با رشد روزافزون جمعیت دنیا، یکی از معضلات زیست محیطی و شهری کشورها پسماند غذایی است.
*یک وعده میتواند غذایی چند ۱۰ گرم پسماند آلومینیوم، کاغذ و پلاستیک تولید کند
*زمانی که پسماند غذایی زیاد شود، غذای در دسترس حیوانات بیخانمان بیشتر خواهد شد.
*رشد غیرقابل کنترل برخی گونهها ممکن است نظم زنجیره غذایی را برهم زند و باعث از بین رفتن تعادل در طبیعت شود.
*افزایش ضایعات غذایی که اغلب محتوی آب هستند، باعث بیشتر شدن حجم زباله تر میشود.
*زباله تر علاوه بر مشکلاتی که در جمعآوری پسماند ایجاد میکند، باعث به وجود آمدن شیرابه نیز میشود که ممکن است منابع آب را در معرض خطر و آلودگی قرار دهد.
*عمده آلودگی ایجاد شده ناشی از پسماندهای غذایی، در جریان جمع آوری آنها اتفاق میافتد.
*بهترین روش مدیریت پسماند «بازیافت» آن است.
*میتوان زباله غذایی را به مواد قابل استفاده و سودمند دیگری مانند کمپوست تبدیل کرد که یکی از بهترین راههای بازیافت این دسته از زبالههاست.
*کنترل وضعیت پسماندهای غذایی به فعالیت افراد جامعه نیز بستگی دارد.
*خرید مواد غذایی با کیفیت، استفاده از روشهای صحیح حمل مواد غذایی از فروشگاه تا منزل مانند خرید نان با استفاده از ساک پارچهای و نگهداری صحیح نان در منزل از مصادیق مسئولیت مردم در جلوگیری از افزایش ضایعات غذایی است.
*کاهش حجم زباله و بهویژه زباله غذایی به معنای کاهش برداشت ما از منابع طبیعی است.
انتهای پیام