۱۲ نکته درباره پسماندهای غذایی

پسماندهای غذایی به عنوان یکی از چالش‌های زیست‌محیطی شهرهای بزرگ شناخته می‌شوند بنابراین آشنایی با تبعات تولید این پسماندها و راهکارهای کاهش آن‌ها می‌تواند به برخورداری از محیط زیستی بهتر کمک کند.

به گزارش ایسنا پسماند و شیرابه ناشی از آن امروزه به یکی از بزرگترین چالش‌های کلانشهرها در دنیا تبدیل شده است. با افزایش مصرف‌گرایی و رشد روزافزون استفاده از فست فودها و غذاهای بیرون بر، حجم زباله‌های غذایی و پسماندهای شهری را افزایش داده است. در ایام نوروز با افزایش سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی، حجم این زباله‌ها بیشتر خواهد شد. در ادامه به ۱۲ نکته درباره تبعات پسماندهای غذایی و راهکارهای کنترل آن‌ها اشاره شده است:

*با رشد روزافزون جمعیت دنیا، یکی از معضلات زیست محیطی و شهری کشورها پسماند غذایی است.

*یک وعده می‌تواند غذایی چند ۱۰ گرم ‌پسماند آلومینیوم، کاغذ و ‌پلاستیک تولید کند

*زمانی که پسماند غذایی زیاد شود، غذای در دسترس حیوانات بی‌خانمان بیشتر خواهد شد.

*رشد غیرقابل کنترل برخی گونه‌ها ممکن است نظم زنجیره غذایی را برهم زند و باعث از بین رفتن تعادل در طبیعت شود.

*افزایش ضایعات غذایی که اغلب محتوی آب هستند، باعث بیشتر شدن حجم زباله تر می‌شود.

*زباله تر علاوه بر مشکلاتی که در جمع‌آوری پسماند ایجاد می‌کند، باعث به وجود آمدن شیرابه نیز می‌شود که ممکن است منابع آب را در معرض خطر و آلودگی قرار دهد.

*عمده آلودگی ایجاد شده ناشی از پسماندهای غذایی، در جریان جمع آوری آن‌ها اتفاق می‌افتد.

*بهترین روش مدیریت پسماند «بازیافت» آن است.

*می‌توان زباله غذایی را به مواد قابل استفاده و سودمند دیگری مانند کمپوست تبدیل کرد که یکی از بهترین راه‌های بازیافت این دسته از زباله‌هاست.

*کنترل وضعیت پسماندهای غذایی به فعالیت افراد جامعه نیز بستگی دارد.

*خرید مواد غذایی با کیفیت، استفاده از روش‌های صحیح حمل مواد غذایی از فروشگاه تا منزل مانند خرید نان با استفاده از ساک پارچه‌ای و نگهداری صحیح نان در منزل از مصادیق مسئولیت مردم در جلوگیری از افزایش ضایعات غذایی است.

*کاهش حجم زباله و به‌ویژه زباله غذایی به معنای کاهش برداشت ما از منابع طبیعی است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۴:۲۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400122520317
  • خبرنگار : 71657