حجت الاسلام والمسلمین سید شهاب الدین حسینی روز یکشنبه، ۲۲ اسفندماه، در نشست خبری، از برگزاری طرح آرامش بهاری طی ایام عید نوروز در استان خبر داد و اظهار کرد: امسال ایام عید نوروز مصادف با ماه شعبان و ولادت حضرت حجت (عج) بوده که بر این اساس، کاروانهای نسیم انتظار در ۱۰ شهرستان استان از مبدا امامزادگان در شب نیمه شعبان راه اندازی میشوند و برنامههای متنوع، شادی آفرین و مذهبی را در سطح شهرها اجرا خواهند کرد.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: طرح آرامش بهاری در ۳۶ بقعه شاخص استان از نیمه شعبان (۲۷ اسفندماه) تا ۱۳ فروردین ماه اجرا شده و مراسم تحویل سال نیز در تمامی این امامزادگان برگزار میشود. مناجات خوانی، رونمایی از ضریح جدید امامزاده سیدحمزه و برپایی خیمههای معرفت (غرفههای مشاوره، کودک و نوجوان، حجاب و عفاف و چندرسانهای) نیز از جمله برنامههای برگزار شده در قالب طرح آرامش بهاری در استان است.
وی گفت: در قالب طرح آرامش بهاری، تعداد ۱۵ مبلغ از حوزه علمیه قم و ۳۱ مبلغ بومی و در مجموع ۴۶ مبلغ در امامزادگان استان مستقر شده و به سوالات مردم و زائران پاسخ میدهند.
حسینی با اشاره به اجرای طرح «قرار دوازدهم» در استان، افزود: توزیع بستههای معیشتی با کمک خیران و موقوفات در بقاع سطح یک و دو استان طی روز دوازدهم هر ماه انجام میگیرد.
وی از فراهم سازی امکانات و هماهنگیهای لازم برای امامزادگانی مثل شعیب دوزال و سیدابراهیم مراغه که امکان پذیرایی از زائران را دارند، خبر داد و افزود: تعداد بیش از ۱۰۰۰ خانواده میتوانند به طور همزمان در امامزادگان سطح استان اسکان یابند و خدمات رفاهی دریافت کنند.
وی از افتتاح هتل در جوار امامزاده نوجه مهر خبر داد و افزود: احیای عملیات ساخت سرای شاه حسین ولی تبریز، مرکز ناباروری در جوار این سرا، اجرای کارهای عمرانی در تمامی امامزادگان سطح استان، رفع مسائل آلایندگی زائرسراها، احیای بیش از ۶۰۰ باغ کشاورزی، احداث سردخانه ۱۰ هزار تنی ارسباران در راستای تکمیل زنجیره تولید تا مصرف و ... از جمله اقدامات اداره کل اوقاف استان طی سه سال اخیر است. مجموعه بزرگ فرهنگی تبریز در جوار حوزه علمیه ثامن الحجج تبریز که چهرهای جدید به شهر تبریز میدهد نیز با اشرافیت نماینده ولی فقیه و همکاری یک خیر در تبریز در حال احداث است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ قنات وقفی در مناطق مختلف استان وجود دارد که تقریبا از بین رفتهاند، اظهار کرد: اداره کل اوقاف با همکاری شرکت آب منطقهای استان احیای این قنات برای آبرسانی به مزارع کشاورزی و زمینهای وقفی با نصب امین آب در دستورکار قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه اداره کل اوقاف هیچ مشکلی با صنعت و توسعه این حوزه ندارد، گفت: از همکاری این بخش با ما استقبال میکنیم. با توجه به ایجاد مشکلاتی در حوزه زمین وقفی شرکت شهرکهای صنعتی، اداره اوقاف وارد عمل شده و بدهی کارخانه داران را تقسیط کرده است و کمکهای دیگر را در حل سایر مشکلات انجام داده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۱۰ نوع نیت وقف وجود دارد و تعداد ۴۵ مرکز افق نیز در امامزادگان استان فعالیت میکنند، ادامه داد: اداره کل اوقاف برای عملی ساختن نیات واقفان در حوزههای مختلف، توافقات لازم را با دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سایر ارگانهای شهری و استانی امضا کرده است.
حسینی از توزیع نزدیک به ۱۰۰ هزار بسته معیشتی در قالب طرحهای مختلف طی ایام کرونا خبر و گفت: در این ایام، تعداد ۳۰۰ قربانی دام نیز انجام گرفته و بین نیازمندان توزیع شده است.
وی در خصوص وضعیت حقوق ثبتی موقوفات در استان نیز گفت: با اجرای نهضت سند و گسترش حدنگاری زمینهای استان، ثبت زمینهای وقفی انجام گرفته و اسناد دفترچهای تبدیل به سند تک برگ شدهاند. نزدیک به ۴۰۰۰ موقوفه و بیش از ۲۰ هزار رقبه در استان وجود دارد که برای بالای ۸۰ درصد آنها سند صادر شده است و صدور بیش از ۲۰۰۰ سند تنها در دو سال انجام گرفته است.
وی از انجام ۳۰ مورد وقف جدید در استان طی سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: جوان سازی و بروزرسانی هیات امنای مساجد استان نیز در دستورکار قرار گرفته و تنها در تبریز، هیات امنای ۷۰۰ مسجد بروزرسانی و در سامانه ثبت شدهاند و حداقل یک بانو در هیات امنای هر مسجد حضور دارد. برنامه داریم تا سامانهای ترتیب داده شود تا خود مردم بتوانند در اداره امور مسجد محله پیشقدم باشند و هیات امنا را خودشان انتخاب کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان اینکه عمران و آبادانی بقاع متبرکه سطح استان قابل مقایسه با آبادانی بقاع شیراز نیست، گفت: نیازمند تفاهم همه جانبه با دستگاههای دیگر برای زیباسازی مراکز زیارتی و فرهنگی استان هستیم تا برای پاسداشت نام و یاد بزرگان گام برداریم.
انتهای پیام