محمدبیگی: 

بیش از ۶۰ طرح مطالعاتی بسیج در قزوین خاک می‌خورد

نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع بسیج استان قزوین گفت: طرح‌های پژوهشی در بسیج خالصانه و بی‌مزد ارائه می‌شود در حالی‌ که بیش از ۶۰ طرح مطالعاتی در استان خاک می‌خورد و اجرایی نشده است.

فاطمه محمدبیگی در دهمین اجلاسیه مجمع بسیج استان قزوین که ظهر امروز ۱۹ اسفند در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امروز یکی از ثمرات بسیج را در اندیشکده مرصا مشاهده می‌کنیم؛ یک دهه از تشکیل مجمع بسیج استان می‌گذرد و از طرح‌هایی که با کمک نخبگان گام دومی ارائه شده است پرده‌برداری می‌کنیم؛ البته باید بگوییم که در ابتدا نخبگان مسائل استان را شناسایی و دسته‌بندی کرده و سپس راهکار ارائه دادند.

وی ادامه داد: استان قزوین به‌واسطه استفاده از ظرفیت نخبگان در بین مجامع استانی ۲۰ پله صعود داشته است اما دولت قبل از این فرصت استفاده نکرد؛ طرح‌های تصویب شده در مجمع در حوزه اجرا عملیاتی نشدند و دستگاه‌ها از آن استفاده نکردند. 

رئیس مجمع بسیج استان قزوین خاطرنشان کرد: 
اگر همین طرح‌ها به مجموعه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و امثال آن سفارش داده شود مستلزم هزینه‌کرد بودجه‌ای است اما طرح‌های پژوهشی در بسیج خالصانه و بی‌مزد ارائه می‌شود؛ بیش از ۶۰ طرح مطالعاتی در استان خاک می‌خورد و اجرایی نشده است؛ از جمله طرح‌های اجرا شده در استان توسط مجمع بسیج استان می‌توانیم به مجموعه آموزش‌های پیش از ازدواج، نهضت آموزشی سواد رسانه‌ای خانواده در کشور، پرورش گوسفند نژاد شال و کیلینیک صنعت اشاره کنیم.

وی بیان کرد: بهتر است مسئولین اندیشکده مرصا و مجمع بسیج را جدی بگیرند و از آنان به عنوان بازوان عملیاتی پروژه‌ها استفاده کنند؛ این طرح‌ها می‌توانند برای حل مسئله در کارگروه‌ها و شوراهای مختلف استانی استفاده شود. در تلاش هستیم مرکز رصد زن و خانواده را در استان قزوین را به‌صورت پایلوت فعال کنیم تا دیگر استان‌ها از آن الگو بگیرند.

محمدبیگی تاکید کرد: نظام اسلامی وابسته به استحکام خانواده است دشمن از جنگ سخت و اقتصادی ناامید شده است برای همین روی خانواده و فروپاشی آن تمرکز کرده است. در آمار طلاق، خودکشی، استفاده از مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی جزو ۱۰ استان برتر کشور هستیم و اگر فکری عاجل نشود در حوزه آسیب‌های اجتماعی با چالش‌های عدیده‌ای روبه‌رو خواهیم شد.

مهم‌ترین وظیفه بسیج آسیب‌شناسی است

سردار ابوالحسن کبیری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین نیز خاطرنشان کرد: بسیج متخصصین برای این امر تشکیل شده تا این نهاد مردمی در هر حوزه‌ای حضور داشته و فعال باشد.

وی ادامه داد: بر اساس سخنان رهبری هر کجا که در کشور مشکلی به وجود آمد ایشان گفتند مشکل را به ستون سپاه ببندید تا حل شود، اگر در کنار نهال تازه روییده هایلی قرار داده نشود باد آن را به هر سو خم خواهد کرد.

کبیری بیان کرد: سپاه باید به واسطه بدنه بسیج در تمام حوزه‌ها فعال باشد و نظر خود را ارائه دهد برای همین در بسیج باید مجموعه‌های تخصصی وجود داشته باشد تا در صورت بروز مشکل به میدان ورود پیدا کنند و راهکار ارائه دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه بسیج آسیب‌شناسی است بنابراین کمک خواهیم کرد تا بسیج در تمام عرصه‌ها حضور فعال داشته باشد و با آسیب‌شناسی و کار عملی مشکلات را حل کنیم.

احصای ۱۱۸ مسئله در استان قزوین 

سیدرحمان حسینی، جانشین ستاد تخصصی بسیج اقشار و متخصصین سپاه صاحب‌الامر (عج) استان قزوین تصریح کرد: به‌دلیل شیوع کرونا دهمین اجلاسیه با یک سال تاخیر برگزار شد؛ مجامع بسیج بیش از یک دهه در بسیج مستضعفین قدمت دارند و در گروه‌ها و کارگروه‌ها طرح‌هایی انجام دادند که امروزه محصولات این مجموعه را شاهد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ مجمع بسیج استان قزوین که شامل مجمع بسیج شهرستانی است ۱۱۸ مسئله را احصا کردیم و ۶۹۸ نخبه بسیجی در این مسائل به ارائه پاسخ پرداختند که از این بین ۳۰ پروژه به مرحله عملیاتی رسید.

حسینی اعلام کرد: ۶۹۸ نخبه بسیجی در قالب اندیشکده مطالعات راهبردی ایران اسلامی ساماندهی شدند؛ اندیشکده مطالعات راهبردی ایران اسلامی عصر سال پیش آغاز به کار کرده است و در آن جامعه نخبگانی ساماندهی شدند در این اندیشکده آمادگی داریم تا همکاری لازم را با نهادهای تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر داشته باشیم و از همین جا اعلام می‌کنیم برای طرح‌های ارائه شده هیچ وجهی دریافت نمی‌شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400121915292
  • خبرنگار : 50061