جلیل شفق، رئیس دانشکده کشاورزی در این همایش با اشاره به اینکه امنیت مهمترین نیاز انسان است و امنیت غذایی یکی از نمودهای مهم امنیت در عرصه سلامت فردی و اجتماعی است، اظهار کرد: امروزه تامین امنیت غذایی آحاد جامعه یکی از مسائل استراتژیک در سطح ملی و بین المللی و نماد اقتدار و تداوم دولتها است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه علی رغم تامین بخش عمده محصولات کشاورزی در داخل کشور، متاسفانه در زمینهی خوراک دام وطیور، روغن خوراکی بیش از ۷۰ درصد و همچنین سایر محصولات حدود ۲۰ درصد از طریق واردات تامین میشود، افزود: این امر با وجود پتانسیلهای متعدد طبیعی، علمی و انسانی زیبنده کشور نیست و شایسته است، تدابیر لازم توسط مسئولین و پژوهشگران انجام شود و دانشگاه تبریز با داشتن پتانسیل علمی و پژوهشی غنی در همه رشتهها و مخصوصا" با دارا بودن دانشکده کشاورزی بهعنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین مراکز تخصصی کشور آماده انجام رسالت علمی و اجتماعی و همکاری با سازمانهای مرتبط با موضوع است.
معاون هماهنگ کننده سپاه عاشورا نیز ضمن تبریک اعیاد شعبان افزود: کشاورزی از بخشهای مؤثر در استقلال کشوراست و در اسناد بالادستی بسیج بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها در راستای تامین امنیت غذایی و مقابله با مشکلات امنیت غذایی در سطح ملی و بین المللی یکی از راهبردهای مد نظر است.
سرهنگ الیاس گلمحمدزاده تقویت بنیان علمی کشور، توسعه فنآوری کشاورزی، گسترش کشاورزی صنعتی، فرهنگ سازی و ترویج اصول علمی در میان کشاورزان، افزایش تولید داخلی را از راهکارهای نیل به خودکفایی محصولات کشاورزی و افزایش امنیت غذایی کشور برشمرد.
در ادامه همایش، نادر ارسلانی، دبیر همایش محورهای عمده همایش را بیوتروریسم و کشاورزی، استانداردهای محصولات کشاورزی، تکنولوژیهای نوین و نقش آنها در امنیت و ایمنی کشاورزی برشمرد و افزود: طی چند جلسه با حضور سازمانهای مرتبط از قبیل جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و همچنین دانشگاههای تبریز و شهید مدنی، پیشنهاد تشکیل سمپوزیوم علمی امنیت محصولات کشاورزی داده شد که اولین همایش امروز برگزار میشود و مقرر شد هر شش ماه یکبار تکرار شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، در ادامه همایش تعدادی از پژوهشگران مطالبی در خصوص موضوع همایش بیان کردند که از مهمترین آنها میتوان به نیاز به رویکرد جدید در کشاورزی با هدف امنیت غذایی، محدودیت منابع طبیعی و لزوم برنامه ریزی علمی، مطالبه گری عمومی درخصوص راهکارهای تامین امنیت غذایی (دسترسی آحاد جامعه به غذای مورد نیاز و سالم بودن محصولات از نظر سموم و رعایت و جایگزینی کاشت محصولات پرآب با محصولات نیاز آبی کمتر اشاره کرد.
انتهای پیام