مدیر مرکز مستند سوره حوزه هنری:

رویکرد فرای تهران در حوزه هنری درحال گسترش است

مدیر مرکز مستند سوره حوزه هنری با اشاره به ایجاد فرصت توسط حوزه هنری برای تولید و ارائه آثار هنرمندان استان‌های مختلف گفت: رویکرد فرای تهران در حوزه هنری درحال گسترش است.

امیر مهریزدان در نشست هم‌اندیشی با مستندسازان خراسان رضوی و رونمایی از فراخوان بخش مستند جشنواره سینما حماسه که چهارشنبه، ۱۸ اسفند ماه، در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد، در رابطه با برگزاری جشنواره سینما حماسه اظهار کرد: فراخوان سینما حماسه از ۲ جنبه برای ما حائز اهمیت است که امیدوارم بتوانیم به این ۲ هدف دست پیدا کنیم. جنبه اول نگاه سرشار از امید و انگیزه به مسائل و وقایع اجتماعی است که حلقه مفقوده تمام مباحث امروزی به شمار می‌رود. یعنی در عرصه رسانه با فضایی مواجه هستیم که انبوه مشکلات مقابل چشم مخاطب مجسم است اما هیچوقت هیچ قهرمانی برای حل مشکلات وجود ندارد.

وی افزود: هدف ما نیز این نیست که بگوییم باید به سمت فضایی در سینمای مستند حرکت کنیم که صرفا مشکلات را نشان ندهیم بلکه باید مشکلات را با قهرمان‌هایی که ایستادند تا مشکلات را حل کنند، نشان دهیم. این نگاه دارای مصادیق مختلفی است؛ به عنوان نمونه کسی که در یک محله محروم ایستاده و کار می‌کند را دربرمی‌گیرد. همچنین این رویکرد کسی که شهید مدافع حرم یا معلم نمونه است را نیز شامل می‌شود.

مدیر مرکز مستند سوره حوزه هنری خاطرنشان کرد: هدف دوم ما این است که بتوانیم بیشتر از این نوع فراخوان‌ها برگزار کنیم تا عدالت مستندی و رسانه‌ای را ایجاد شود؛ به این معنا که متاسفانه همیشه تمرکز پروژه و نیروی انسانی در تهران باعث شده که هیچوقت به خارج از تهران فکر نکنیم. خدا را شکر کلیدواژه‌ای تحت عنوان فرای تهران یا منهای تهران در حوزه هنری در حال گسترش است که به نظرم خیلی کلیدواژه کاربردی و خوبی است؛ یعنی اگر بتوانیم به این سمت حرکت کنیم، بخشی از تولیدات سالانه خود را به کمک حوزه هنری استان‌ها با دخالت حداقلی مرکز و امکان بهره‌مندی یکسان هنرمندان انجام خواهیم داد.

مهریزدان با اشاره به ظرفیت خوب هنرمندان مشهد برای تولید آثار درجه یک هنری برای ارائه در رسانه‌های ملی و فرامنطقه‌ای بیان کرد: خداروشکر هنرمندان مشهد فعال و مرتبط با مرکز هستند. جای خرسندی دارد وقتی متوجه می‌شویم که در مشهد کارهایی در مقیاس ملی و قابل ارائه به شبکه‌های ملی و سیستم‌های فرامنطقه‌ای تولید می‌شود و جریان‌ساز است اما باید این روند را تقویت کرده و برای هر فردی از هر کجای ایران که ایده خوبی دارد، فرصت یکسانی فراهم شود تا کار خود را تولید کند. خانه تولیدات جوان نیز مشتاق است که آثار هنرمندان کاناولی‌ را حمایت کرده و از شبکه سه سیما پخش کند. ما نیز به ایشان اعلام آمادگی کرده‌ایم که بخش زیادی از آنچه می‌خواهند را می‌توانیم به کمک هنرمندان استان‌های مختلف تهیه کنیم.

بخش مستند به جشنواره سینما حماسه اضافه شد

سجاد انتظاری، دبیر جشنواره سینما حماسه، در ادامه این نشست بیان کرد: با توجه به اینکه فراخوان سینما حماسه را در ابتدای کار تنها در بخش داستانی طراحی شد و به دلیل محدودیت‌هایی که در حوزه اجرا و منابع مالی وجود داشت، تصمیم بر این شد که بخش داستانی را امسال منتشر کنیم اما پس از مذاکرات با مرکز مستند سوره به این نتیجه رسیدیم که بخش مستند را نیز در فراخوان قرار دهیم و با کمک و همراهی مرکز مستند سوره این بخش نیز به فراخوان سینما حماسه اضافه شد.

وی افزود: فراخوان اول به صورت استانی و محدود منتشر شد اما ۱۲۰ فیلم‌نامه به دبیرخانه رویداد ارسال شد که ۶۰ درصد از آن مربوط به هنرمندان خارج از استان بود. این موضوع باعث شد برای فراخوان دوم با امکانات بیشتر و تجهیز بهتری مدیران حوزه هنری مرکز را مجاب کنیم و مشارکت‌هایی نیز با شهرداری مشهد و دفتر انجمن سینمای جوانان مشهد داشته باشیم. بنابراین فراخوان دوم را به صورت ملی منتشر کردیم. برای فراخوان سال جدید در رویدادی چهار روزه در مشهد در خدمت هنرمندان دارای طرح برگزیده خواهیم بود تا رویداد به صورت تعاملی پیش رود و اساتید مختلفی را دعوت کنیم تا درباره سینمای حماسی گفت‌وگو شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۰:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121914951
  • خبرنگار : 50404