چراغ جشنواره کلره پزی و نان محلی چشمه قنداب دوباره جان گرفت

مدیر اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد از برگزاری سومین جشنواره کلره پزی و نان محلی روستای چشمه قنداب این شهرستان در روزهای آینده خبر داد.

کامران اکبری شایگان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:به دلیل شرایط کرونا جشنواره کلره پزی و نان محلی چشمه قنداب در دوسال گذشته برگزار نشده بود که امسال در روزهای آتی به زودی این جشنواره با توجه به مساعد بودن به تصمیم ستاد کرونا شهرستان برگزار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه از سال‌های قبل در تلاش بودیم با همکاری مسئولین شهرستان پخت نان سنتی و کلره این روستا را ثبت آثار ناملموس کشوری کنیم، تصریح کرد: به دلیل برگزار نشدن این جشنواره در دو سال گذشته تحقق این برنامه میسر نشد اما در  جشنواره امسال با همکاری استان نسبت به مستند کردن این مراسم و آیین در این روستا اقدام و برای ثبت آن در آثار ناملموس کشور پیگیری خواهیم کرد.

اکبری شایگان خاطر نشان کرد:در حال حاضر غذای آش خیار اسدآباد در آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده و قصد بر آن داریم علاوه بر پیگیری به ثبت رسیدن پخت نان سنتی و کلره محلی چشمه قنداب،آیین سنتی شکرگزاری برداشت محصول در کنار تالاب پیرسلمان نیز به عنوان یکی از مراسم و آیین‌ها با قدمت ۴۰۰ ساله نیز ثبت آثار ناملموس کشور برسد.

به گزارش ایسنا، زنان روستای چشمه قنداب اسدآباد بر اساس آداب و سنن باقی مانده از گذشتگان خود هر ساله در روزهای باقی مانده آخر سال نسبت به پخت نان محلی و گرده پزی با مشارکت یکدیگر اقدام‌می‌کنند که کیفیت و مرغوبیت گرده و نان محلی این روستا از تفاوت خاصی برخوردار بوده و در سال‌های اخیر جشنواره گرده پزی و نان محلی در این روستا برگزار است اما به دلیل شرایط کرونا این جشنواره در دوسال گذشته با وقفه مواجه شد که برگزاری دوباره این جشنواره نویدی برای علاقمندان منتظر خواهد بود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400121713443
  • خبرنگار : 50037