نیره عابدینزاده، معاون دادستان مشهد، در خصوص این طرح بیان کرد: این طرح در راستای تسهیل فرایند فرزندخواندگی و تعیین تکلیف فرزندان بدسرپرست و به پیشنهاد بهزیستی و با ابتکار دستگاه قضایی خراسان رضوی به اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: مبانی و اصول قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و همچنین موازین اخلاقی و مذهبی ما بر این پایه استوار است که کودکان تا حد ممکن از نهاد خانواده جدا نشوند؛ مگر اینکه در وضعیت مخاطرهآمیز یا خطرات شدید و قریبالوقوع قرار گیرند.
رئیس دادسرای صغار، محجورین و آسیبدیدگان اجتماعی مشهد اضافه کرد: بر اساس قانون حتی در مورد وضعیتهای مخاطرهآمیز نیز باید تلاش شود امکان بازگشت کودک به نهاد خانواده فراهم شود. سلب صلاحیت از والدینی که به دلایل قانونی صلاحیت حضانت فرزندان را ندارند، ناچارا ما را به سمت نگهداری فرزند در مراکز بهزیستی میبرد و ماندگاری طولانیمدت کودکان در مراکز بهزیستی ممکن است سبب بروز آسیبهایی برای کودک شود که در آینده قابل جبران نباشد.
عابدینزاده ادامه داد: در حالی که این مراکز تجمعی و گروهی هستند و هر چند بهزیستی تلاش زیادی دارد که وضعیت مراکز به معنای واقعی خانه نزدیک شود ولی باز هم این امکان به حد واقعی خود نخواهد رسید؛ به همین دلیل تصمیم گرفته شد برای تسهیل شرایط واگذاری این گونه فرزندان بر اساس سند تحول قوه قضائیه امکان واگذاری کودکان به خانوادههای متقاضی با روند سهلتر فراهم شود تا هم کودک در نهاد خانواده بهتر نگهداری شود و هم کانون خانواده به حضور کودکی گرم شود.
معاون دادستان مشهد یادآور شد: در اجرای این تصمیم طرح واگذاری کودک به ضم امین موقت کودکان با همکاری بهزیستی در دستور کار قرار گرفت تا خانوادههای متقاضی اینگونه فرزندان فرایند احراز صلاحیت را توسط بهزیستی طی کنند و تاییدیه به دادسرای ناحیه پنج مشهد که در مجتمع شوق زندگی واقع شده اعلام شود.
۲۵۰ حکم فرزندخواندگی در یک سال
وی افزود: پس از تایید مراحل قانونی حکم امین موقت از سوی دستگاه قضایی صادر شده و در راستای اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان کودک تحویل خانواده میشود و البته فرایند نگهداری کودکان توسط بهزیستی مورد نظارت قرار میگیرد.
معاون دادستان مشهد گفت: دادستانی در واقع بر اساس سند تحول قوه قضائیه، فرایند واگذاری را تسهیل نموده اما قطعا فرایند نظارت بر نگهداری توسط بهزیستی بسیار دقیقتر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: لازم است از تلاشهای بهزیستی خراسان رضوی در اجرای این امر بسیار مهم و با ارزش و نیز خانوادههای فرزندپذیر در این طرح قدردانی کنم.
واگذاری ۵۰ فرزند بدسرپرست
عابدینزاده با بیان اینکه از ابتدای امسال ۲۵۰ حکم فرزندخواندگی در دستگاه قضایی استان صادر شده، گفت: در طرح «امیننامه» یا واگذاری فرزندان بدسرپرست با ضم امین نیز تا کنون ۵۰ حکم واگذاری صادر شده و فرایند همچنان با سرعت و قوت در حال استمرار است.
وی یادآور شد: از همکاران دادسرای ناحیه پنج مشهد که در یک اقدام جهادی به صورت تمام وقت تلاش کردند تا مسیر قانونی طرح به جهت حمایت از این کودکان عزیز با سرعت بیشتر طی شود نیز تشکر ویژه داریم.
اکثر حجم شیرخوارگاه را کودکان بدسرپرست تشکیل میدهد
مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: در سنوات گذشته توفیقات زیادی در افزایش میزان فرزندخواندگی داشتهایم که با همکاری دستگاه قضایی به دست آمده است.
وی با بیان اینکه واگذاری فرزندان بدسرپرست یکی از مشکلات سابقهدار بهزیستی بوده، گفت: بهزیستی چندین سال بود که درگیر این مشکل بود و راه حلی هم پیش رو دیده نمیشد تا اینکه با تعامل و رایزنی سازنده با دستگاه قضایی و با استناد به قوانین، یک راه حل خیلی خوب و نتیجهبخش پیدا شد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: قوانین مربوط به واگذاری و سایر امور حسبی فقط با دستور و معاضدت قضایی امکانپذیر است؛ لذا اگر همکاری دستگاه قضایی و دادستانی مشهد نمیبود، این مشکل حل نمیشد.
فیروزی گفت: بیشتر حجم شیرخوارگاه و تعداد زیادی از مراکز فرزندان را بچههایی تشکیل میدادند که بدسرپرست بودند و به خاطر اینکه مشکل قانونی داشتیم، امکان واگذاری این بچهها به خانواده وجود نداشت. خانوادههای زیادی داوطلب نگهداری از این فرزندان هستند.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی خراسان رضوی وی خاطرنشان کرد: با توجه به نگاه انساندوستانه و همکاری دستگاه قضایی استان با بهزیستی این مشکل حل شده و با سرعت به پیش میرود که امیدواریم ظرف ماههای آتی، تعداد فرزندان بدسرپرست مقیم مراکز یا شیرخوارگاه به صفر نزدیک شود.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در این طرف هم خانوادههای زیادی هستند که با شرایط امیننامه، موافقاند و کودکان را در هر سن و سالی پذیرش و نگهداری میکنند. خوشبختانه، خانوادههایی هستند که هم تمکن مالی دارند و هم ایمان قوی و روحیه انساندوستانه در آنها هست که بعضا دو یا سه فرزند را به صورت موقت و تا هر زمان که قانون اجازه بدهد و سرپرست مؤثر قابل اعتماد در دسترس نباشد از کودک نگهداری کنند.
فیروزی با اشاره به اینکه با رایزنیهایی که با بهزیستی کشور داشتهایم آنها از این طرح استقبال کرده و امیدواریم این طرح، به عنوان یک الگوی کشوری و ملی مطرح شود، عنوان کرد: با اینکه بیش از یک ماه از اجرای طرح نگذشته، حدود ۵۰ حکم از سوی دستگاه قضایی برای این کودکان صادر شده که نشان از همکاری بسیار خوب دستگاه قضایی دارد و ما به عنوان متولی این کودکان از قضاتی که اینگونه قاطع و در جهت حفظ منافع دراز مدت کودکان و صیانت از حقوق آنان تصمیم میگیرند، تشکر میکنیم.
انتهای پیام