عبدالله دیدبان در ستاد مقابله با کرونای استان قزوین که امروز ۱۱ اسفندماه در سالن اجتماعات استانداری قزوین، برگزار شد، تصریح کرد: سیر بیماری کرونا دارای سه قله ابتلا، بستری و فوتی است، در حال حاضر باتوجهبه وضعیت کرونا در قزوین ما در قله فوتیها قرار داریم و قله ابتلا و بستری را پشت سر گذاشتهایم.
وی افزود: در هفته اخیر تعداد فوتیها بر اثر کرونا در قزوین ۴۲ نفر بود درحالیکه هفته پیش از آن ۳۳ نفر فوتی داشتیم، این اعداد نشان میدهد که هم اکنون در قله فوتی قرار داریم و امیدواریم این آمار بهزودی فروکش کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اظهار کرد: هفته گذشته ۹۱۰ بیمار کرونایی از خدمات بستری بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی بهرهمند شدند، این میزان در هفته جاری کاهش پیدا کرده است اما نمیتوانیم بگوییم که از خطر عبور کردیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر شهرستانهای آوج، بوئینزهرا، البرز و آبیک در وضعیت نارنجی و بقیه شهرستانها در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند، پیشبینی میشود باتوجه به روند کاهش ابتلا و شیوع بیماری هفته آینده شهرستانهای نارنجی به وضعیت زرد وارد شوند.
دیدبان خاطرنشان کرد: روند کاهشی بیماران سرپایی نیز از هفته گذشته در قزوین آغاز شده است، در ۲ هفته گذشته ۲۷۲۰ مراجعه سرپایی داشتیم اما این تعداد در هفته گذشته به ۲۰۰۵ نفر مراجعه رسیده است.
وی یادآور شد: تعداد فوتیهای کرونایی در بهمنماه ۵۸ نفر و در اسفندماه تا کنون ۵۶ نفر بود که بیشتر این افراد بالای ۶۰ سال سن داشتند؛ شرایط امیدوار کننده است و اگر به همین منوال در سطح جامعه عادی انگاری و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی را نداشته باشیم، فروردینماه آرامی پیشبینی میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون در پیشگیری از کرونا، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۹۶ درصد افراد بالای ۱۲ سال در استان دز اول، ۸۷ درصد دز دوم و ۳۸ درصد دز سوم واکسن خود را دریافت کردند؛ در مجموع تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دز واکسن در استان تزریق شده است.
بخش شال بیشترین جامانده از واکسیناسیون را دارد
وی تصریح کرد: در حال حاضر بخش شال بیشترین جامانده از واکسیناسیون را دارد و بیشترین استقبال و کاملترین واکسیناسیون در بخش بشاریات اتفاق افتاده است. واکسیناسیون سراسری تأثیر ویژهای در کاهش مرگومیر و شدت بیماری در سطح استان داشته است.
دیدبان بیان کرد: شدت انتشار این پیک بالابود اما در شلوغترین روز تعداد بستریها ۴۰۰ نفر بود و اغلب مبتلایان دارای علائم خفیف بودند این امر نشاندهنده تأثیر واکسیناسیون است بنابراین از مردم میخواهیم که روند واکسیناسیون خود را تکمیل کنند.
وی اظهار کرد: تزریق واکسن باید در صدر درخواستهای ارائهدهندگان خدمت قرار بگیرد و مردم را باید به تزریق واکسن ترغیب کنیم، روند واکسیناسیون را باید سرعت ببخشیم تا شاهد افزایش بستریها نباشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به محدودیتهای کرونایی خاطرنشان کرد: باتوجهبه کاهش شیوع بیماری کرونا و به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا در ترم جاری کلیه دانشگاهها بازگشایی و کلاسها بهصورت حضوری برگزار شود، همچنین بازگشایی مدارس باید در دستور کار قرار بگیرد اما تهویه مدارس استان مناسب نیست و قبل از بازگشایی باید مشکل تهویه حل شود، همچنین هر مراسمی بهدوراز تجمع و برنامهها با ۳۰ درصد ظرفیت سالنها باید برگزار شود.
مطالبه ۲۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی از تأمین اجتماعی
وی در ادامه با اشاره به مطالبات دانشگاه علوم پزشکی قزوین از بیمه تأمین اجتماعی یادآور شد: در حال حاضر ۱۴۰ میلیارد تومان از بیمه تأمین اجتماعی مطالبه داریم که اگر دیرکرد آن را حساب کنیم باید ۲۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه پرداخت شود اما از خردادماه تاکنون هیچ دریافتی از تأمین اجتماعی نداشتیم.
دیدبان خاطرنشان کرد: مطالبات ما از تأمین اجتماعی درآمد اختصاصی است که باید تأمین شود، بودجه دانشگاه علوم پزشکی مشخص و محدود است اگرچه سال گذشته منابع بودجهای دریافتی بیش از آن چیزی بوده که باید بدهند و دولت همکاری خوبی با علوم پزشکی داشته است اما توجه به درآمدهای اختصاصی ضروری است.
وی بیان کرد: باتوجهبه بدهیهای موجود در حال حاضر هر خریدی که صورت میگیرد باید بهصورت نقدی پرداخت کنیم ما نیز این کار را میکنیم تا در تهیه دارو و تجهیزات لازم دچار مشکل نشویم اما پرداخت مطالبات توسط تأمین اجتماعی باید بهصورت جدی موردتوجه قرار بگیرد.
انتهای پیام