یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل:

غرب خواهان به نتیجه رسیدن مذاکرات اوکراین و روسیه نیست

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: غربی‌ها مخالف به نتیجه رسیدن مذاکرات اوکراین و روسیه هستند؛ غرب فکر می‌کند چون موتور ماشین نظامی روسیه روشن شده است، لذا در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات، جنگ روسیه با اوکراین‌ تمام خواهد شد و به کشورهای دیگر سرایت خواهد کرد.

داریوش پایسته در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه اوکراین یک باتلاق برای نیروهای روسیه است، اظهار کرد: با توجه به تحریم‌هایی که بسیاری از کشورها علیه روسیه اعمال کرده‌اند و همچنین قطع دسترسی این کشور به سوئیفت، عملا موتور اقتصادی روسیه در حال از کار افتادن است. لذا قطعا طولانی شدن جنگ اوکراین به ضرر روسیه خواهد بود. اما در عین حال هنوز تحریم‌هایی که غرب علیه روسیه اعمال کرده، نتوانسته است جلوی این کشور را بگیرد.

وی با اشاره به مذاکرات بین روسیه و اوکراین، بیان کرد: غربی‌ها مخالف به نتیجه رسیدن این مذاکرات هستند. غرب فکر می‌کند چون موتور ماشین نظامی روسیه روشن شده است، لذا در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات، جنگ روسیه با اوکراین‌ تمام خواهد شد و به کشورهای دیگر سرایت خواهد کرد و عملا اروپا وارد یک مناقشه طولانی‌مدت خواهد شد. لذا غربی‌ها فکر نمی‌کنند که در حال حاضر این مذاکرات دردی از اوکراین یا خودشان دوا کند و خواهان این هستند که جنگ روسیه با اوکراین ادامه یابد، اما از مرزهای این کشور خارج نشود.

پایسته افزود: روسیه شمشیر را از نیام بیرون کشیده است و در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات بین روسیه و اوکراین و اعلام آتش‌بس، فرصتی برای روسیه فراهم خواهد شد تا با تقویت زیرساخت‌های نظامی خود، با قدرت بیشتری به صحنه جنگ برگردد و کشورهای بیشتری را درگیر کند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: دستور پوتین مبنی بر آماده‌باش نیروهای بازدارنده هسته‌ای، نشان می‌دهد وی برنامه‌های دیگری هم در دستور کار خود دارد که می‌تواند منجر به جنگ بین‌المللی شود که البته این مسئله بستگی به رفتار غرب در خصوص بحران اوکراین دارد.

پایسته با اشاره به برخی از تحلیل‌ها که اتمام جنگ روسیه و اوکراین را منوط به تغییر دولت اوکراین و روی کار آمدن یک دولت روس‌گرا در این کشور می‌دانند، گفت: این استراتژی در صورتی قابلیت اجرا داشت که نیروهای روس وارد اوکراین نمی‌شدند و روسیه از طریق فشار سیاسی و با تهییج نیروهای طرفدار خودش در داخل اوکراین، باعث می‌شد مردم اوکراین درصدد ساقط کردن دولت کشورشان بر بیایند. اما اکنون به لحاظ حقوق بین‌الملل، کشوری نمی‌تواند وارد کشور دیگری شود و دولت آن را ساقط کند و دولت مورد نظر خودش را روی کار بیاورد.

وی افزود: اکنون روسیه می‌تواند با دولت اوکراین و جامعه بین‌الملل توافق کند که حاکمیت روسیه برکریمه و استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک را به رسمیت بشناسند، اما نمی‌تواند دولت فعلی اوکراین را ساقط کند و دولت مورد نظر خودش را در این کشور روی کار بیاورد؛ چراکه حقوق بین‌الملل چنین اجازه‌ای را به روسیه نمی‌دهد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل در خصوص تاثیر بحران اوکراین بر مذاکرات وین، عنوان کرد: دو تحلیل در این خصوص وجود دارد. با توجه به اینکه نیاز اروپا به گاز روسیه می‌تواند در حل بحران اوکراین موثر باشد و از طرف دیگر ایران و قطر پتانسیل این را دارند که به عنوان جایگزینی برای گاز روسیه در اروپا مطرح باشند و در صورت حل و فصل مشکلات بین ایران و اروپا، جمهوری اسلامی می‌تواند به یکی از تامین‌کنندگان اصلی گاز اروپا تبدیل شود، لذا ممکن است فعلا روسیه به عنوان یکی از طرفین مذاکرات وین، خواهان به سرانجام رسیدن مذاکرات نباشد.

پایسته ادامه داد: از طرف دیگر ممکن است همین نیاز غرب به تامین‌ گاز خود از منبعی غیر از روسیه، باعث شود که اروپا در راستای حل هر چه سریع‌تر مشکلاتش با ایران و احیای برجام، تلاش‌های خود را افزایش دهد. اما از نظر من با توجه به سیاستی که ایران در قبال بحران اوکراین در پیش گرفته است و به دنبال تقابل با روسیه نیست، لذا احتمالا ایران هم به دنبال سازش با غرب نرود تا روسیه تضعیف نشود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121108413
  • خبرنگار : 50405