«احمد آخوندی» درمراسم افتتاح دومین جشنواره ملی فراورده های کنجدی که همزمان با مبعث رسول اکرم(ص) در محل حسینیه کوشک نو اردکان برگزار شد، ضمن تبریک عید مبعث، اظهار کرد: جشنواره های گردشگری از اولویتهای استان یزد است و در همین راستا برای سال آینده در هر هفته، یک جشنواره در سطح استان با موضوعات مختلف برگزار خواهد شد.
وی هدف از برگزاری جشنواره ملی محصولات کنجدی در اردکان را عرضه توانمندیهای صنعت فراوردههای کنجدی در کنار نحوه تهیه این فرآوردهها و خوراکیهای مرتبط با این حوزه ذکر کرد و گفت: این جشنواره به همت خوشه محصولات کنجدی و کمیته گردشگری خوراک استان د حال برگزاری است.
این مسئول افزود: مقدمات ثبت این جشنواره ملی در حال انجام است تا هر ساله شاهد برگزاری آن باشیم ولی در عین حال تلاش خواهیم کرد تا در صورت امکان برگزاری آن رد سطح بین المللی را در سالهای آتی نیز دنبال کنیم.
آخوندی در حاشیه این مراسم نیز در گفتگو با ایسنا بیان کرد: اصولا گردشگری را مجموعه فعالیتهایی میدانند که فرد به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود سفر کند و حداقل یک شب تا حداکثر یک سال در آنجا اقامت داشته باشد.
وی افزود: در این تعریف هدف از مسافرت، گذراندن اوقات فراغت است و اگر این گردشگری به قصد تجربه غذاها و نوشیدنیهای مقصد باشد، آن را گردشگری خوراک مینامند.
وی در این باره خاطرنشان کرد: اهمیت گردشگری خوراک یا شکمگردی تا آنجاست که غذا نقش مهمی در انتخاب مقصدهای گردشگری داشته باشد. شرایط اقلیمی، محیطی، فرهنگی و تاریخی یک منطقه در اهمیت ایجاد یک مقصد گردشگری خوراک نقش به سزایی دارد.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان، همچنین این نوع از گردشگری در کنار مباحث مربوط به گردشگری فرهنگی قرار میگیرد تا جایی که حتی برخی خوراکیهای محلی نیز تبدیل به میراث انسانی و فرهنگی یک منطقه میشود.
وی با تاکید بر این که مصرف غذا و خوراکی در سفر هر گردشگر، یک سوم هزینه کل سفر او را در بر میگیرد و از این رو باید به آن به عنوان بخش درآمدزای گردشگری نگاه ویژهای داشته باشیم، تصریح کرد: گردشگری خوراک میتواند ظرفیت بالایی در توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی یک منطقه داشته باشد که استان یزد به خصوص شهر اردکان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اخوندی عنوان کرد: در گذشته اینگونه متصور میشدند که یزد شهری به تنوع بالای غذایی نیست و نمیتواند گردشگری تخصصی خوراک را داشته باشد اما سوغاتیها، شیرینیها، انواع آشها، دسرها و خوراکهای بومی یزد با تنوع بسیار زیاد و مختص هر منطقه و شهرستان نشان داد که یزد میتواند در این حوزه جایگاه بسیار بالایی داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از جالب ترین مسائلی که در مورد خوراک یزد وجود دارد فرهنگ و سنت طبخ برخی از این خوراک یا روایات و داستانهای مربوط به آنهاست که منجر شده جایگاه ویژهای داشته باشند.
وی با بیان این که بسیاری از خوراکیهای یزد تحت عنوان میراث ناملموس به ثبت رسیدهاند که همین مسئله منجر شده تا امروز این ظرفیتها نیز به کمک توسعه گردشگری بیایند، گفت: هر چند غذاهای بومی جزو فرهنگ ما هستند اما میبینیم که کمتر در منوی رستوران ها و کافه های بافتهای تاریخی وجود دارند و بیشتر از آن که شاهد پخت غذاهای بومی و توسعه و ترویج آنها و مغرفیشان باشیم، شاهد غذاهای فست فودی هستیم که میطلبد به طور ویژه به این مهم پرداخته شود.
در ابتدای این مراسم «احمد رضا متالهی اردکانی» شهردار اردکان نیز ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان، از تلاش شهرداری برای کمک به چنین حرکتها و رویدادهایی خبر داد و گفت: در جشنوارههای این چنینی بحث برندسای و بازاریابی را دنبال می کنیم و امیدواریم با توجه به شرایط متغییری که در این حوزه وجود دارد، موفق تر عمل کنیم.
وی با بیان این که در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ نفر در اردکان از این حوزه ارتزاق میکنند، کفت: مردم اردکان امروز میراثی ارزشمند را در اختیار دارد که باید از آن حفاظت کنیم و از این هویت و ارزش دفاع کنیم.
اجرای «منوجهر آذری» هنرمند پیشکسوت رادیوی کشور، اجرای موسیقی سنتی توسط گروه «باربد»، شعرخوانی استاد «ادبی» از شاعران پیشکسوت اردکانی در باب جشن مبعث رسول اکرم(ص) و جاذبهها و ظرفیتهای اردکان و آیین چاووشی خوانی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
گفتنی است؛ همزمان با آغاز جشنوره محصولات کنجدی، در محل حسینیه کوشک نو نمایشگاه عرضه فراورده ها کنجدی و در حسینیه چرخاب نیز پخت محصولات کنجدی و معرفی شش خوراکی مرتبط با فراوردههای کنجدی که پرونده انها برای ثبت ملی مستندسازی شده است، انجام شد.
یادآور میشود؛ این جشنواه به مدت چهار روز تا جمعه سیزدهم اسفندماه با برگزاری برنامههای متنوعی ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام