بررسی چشم‌انداز بازار سرمایه در ایران با نگاهی به تحولات شرق و غرب

نیمه اول سال ۹۹ همه جا صحبت از بورس و رشد شگفت‌انگیز سهام‌ها بود. وارد هر جمعی که می‌شدید همه از سودهای کلان در این بازار صحبت می‌کردند. افرادی که هیچ تخصص و دانشی در این عرصه نداشتند، سرمایه خود را به واسطه تبلیعات فراوان، وارد این عرصه کرده بودند.

سودهای کلان سرمایه‌گذاران عادی باعث شد تا افراد با فروش املاک و دارایی خود به طمع کسب سود کلان، بدون هیچ دانشی وارد این بازار شوند و در مدت زمان نه چندان طولانی با تابلوهای قرمز بازار سرمایه، مواجه شوند.

ریزش شدید سهام‌های بورس و از بین رفتن دارایی مردم به موصوعی در کشور تبدیل شد که حتی رئیس جمهوری اسلامی در برنامه‌های تبلیغاتی خود اعلام کرد که مشکل بورس را سه روزه حل خواهد کرد و باقی کاندیداهای ریاست جمهوری انتخابات ۱۴۰۰ هم بر روی این قضیه، مانور می‌دادند.

ایسنا در نشست بررسی چشم‌انداز بازار سرمایه در ایران، روند تحولات این بازار را با نگاهی به شرق و غرب، بررسی می‌کند.

بازگشت کامل سرمایه مردم در حد شعار است

حسین نعمتی، مدرس دانشگاه، تحلیلگر و فعال بازارهای مالی در این نشست، اظهار کرد: تنش روسیه و اکراین باعث افزایش قیمت نفت می‌شود و قیمت نفت بر روی سهام‌های پتروشیمی و پالایشی، تاثیر مثبتی دارد.

نعمتی با اشاره به مداکرات وین، تصریح کرد: ساختار کلان اقتصاد ما تورمی است و اگر توافق حاصل شود یا به نتیجه نرسد، سیاست تورمی داریم.

وی ادامه داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱، دلار با حداقل قیمت ۲۳ هزار تومان مطرح شده بنابراین ما همچنان تورم را خواهیم داشت.

این مدرس دانشگاه، خاطرنشان کرد: من ۹ سال است در بازار هستم و با وضعیت یک سال گذشته هرگز مواجه نشده بودم. اعتماد مردم از بین رفته و اخبار خوب، فقط یک روز بازار را مثبت نگه می‌دارد.

نعمتی ادامه داد: دولت مردم عادی را تشویق کرد تا وارد بازار شوند و مردم به خاطر اعتماد بیش از حد به دولت، فریب خوردند.

وی خاطرنشان کرد: بازگشت سرمایه مردم در حد شعار است و باید ۱۵۰ سهم ۵۰۰ درصد رشد کنند تا ضرر مردم جبران شود. 

این تحلیلگر اقتصادی، تاکید کرد: بر اساس مولفه‌هایی که وجود دارد، روند بازار در میان مدت، مثبت است. با بررسی شرکت‌های سودساز می‌توان سودسازی کرد.

نعمتی یادآور شد: بازار راه خود را می‌رود و ما می‌توانیم چشم‌انداز مثبتی برای بازار سرمایه در ایران، ببینیم.

وی با اشاره به تاثیر کروناویروس در بازار سرمایه، بیان کرد: کروناوروس در همه صنایع تاثیر منفی داشت و باعث اخلال در تولید شد که منجر به کاهش سود می‌شود.

چشم انداز مثبتی برای بازار سرمایه می‌بینم

علیرضا سلیمان محمدی، کارگزار و فعال بازار سرمایه در این نشست، اظهار کرد: به نظر من تا پایان فروردین ۱۴۰۱ حرکت پرشتابی در بازار سرمایه نداریم.

سلیمان محمدی تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت نفت به نطر من گروه‌های خودرویی، بانکی و پاروشیمی، رشد خوبی خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بازار ما خیلی احساسی است و به شدت تحت تاثیر جریانات سیاسی قرار می‌گیرد اما من انقدر شیفت بین گروه‌ها را مثبت و منفی نمیبینم.

این فعال بازار سرمایه، تاکید کرد: من چشم انداز مثبتی برای بازار سرمایه در ایران، میبینم و فعلا نوسانی تا اردیبهشت‌ماه، نداریم.

تنش روسیه و اکراین بر روی سهام‌های نفتی و غلات تاثیرگذار است

حسین سمیعی، فعال بازار سرمایه در این نشست، اظهار کرد: بازار سرمایه در ایران از مردادماه روند صعودی خود را از رست داده و سهامداران شرایط بدی داشتند. مسئولان قول دادحد که سه روزه و یک هفته‌ای ضرر مردم را جبران کنند اما بیشتر سهم‌ها ۵۰ درصد ضرر کرده‌ و پول و اعتماد مردم از بورس خارج شده است.

سمیعی با بیان اینکه در چند روز گذشته علائم خوبی دیده شده، تصریح کرد: اینده بازار در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ از زمستان سال ۱۴۰۰ بهتر است.

وی خاطرنشان کرد: سال گدشته که رشد خوبی در بازار سرمایه داشتیم و تک سهم‌ها حرکت شارپی داشتند، ۱۰۰ هزار میلیارد از نقدینگی عوام، پشت بازار سرمایه بود.

این فعال باز سرمایه ادامه داد: من آینده را خیلی روشنتر از اینجایی که هستیم می‌بینم و مردم باید صبور باشند و خریدهای خوبی داشته باشند.

سمیعی با اشاره به درگیری میان روسیه و اکراین و تاثیر ان بر روی بازار سرمایه، توضیح داد: از آنجاییکه صادرات گاز از روسیه به اروپا صورت می‌گیرد با وجود این درگیری، من انتظار دارم سهام‌های پالایشی و پتروشیمی ما رشد داشته باشد.

وی با بیان اینکه بیشترین خرید گندم مصر از اکراین است، ادامه داد: بیشترین غلات جهان نیز در روسیه و اکراین است و احتمالا بخش زراعت ما نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت‌ و انتظار داریم اثرات مثبت و دائمی در این سهم‌ها را شاهد باشیم.

این فعال بازار سرمایه با اشاره به تاثیر کروناویروس در این بازار، بیان کرد: با روند کاهشی ویروس، صنایع گردشگری مورد استقبال قرار می‌گیرند و در این سهم‌ها نیز می‌توانیم رشد داشته باشیم.

سمیعی در پایان خاطرنشان کرد: سال ۹۴ پس از توافقات برجام، رشد خوبی در بازار سرمایه داشتیم و الان نیز احتمالا دوباره پس از به نتیجه رسیدن توافقات در وین، همان مسئله تکرار شود.

به نتیجه رسیدن توافقات وین باعث درشد سهام‌های دلاری می‌شود

مهدی معینی‌کیا، کارشناس ارشد مدیریت مالی و معامله‌گر در این نشست، گفت: در حال حاضر، بازار به ارزندگی کامل رسیده و حباب ندارد. بازار ارزش سهم‌ها را پیدا می‌کند و الان شرایط بازار خوب شده و مانند چهارماه گذشته نیست.

معینی‌کیا با اشاره به روند صعودی بورس در سال ۹۹، بیان کرد: روند بازار سرمایه در سال‌های ۹۸ و ۹۹، مردم را بد عادت کرد و این تصور به وجود آمد که هر سهمی باید رشد داشته باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بازار سردردگم است و ریزش یا رشد زیادی نداشتیم و من احساس می‌کنم بازار در میان مدت، مثبت است.

این کارشناس ارشد مدیریت مالی با اشاره به مذاکرات وین، مطرح کرد: با به نتیحه رسیدن مذاکرات، صادرات و واردات رونق می‌گیرد و شرایط شرکت‌های دلاری بهتر می‌شود و اگر توافق نشود نیز با افزایش قیمت دلار، سهام‌های دلاری افزایش پیدا می‌کند و در میان مدت، بازار خوبی داریم.

معینی‌کیا خاطرنشان کرد: الان وقت هروج از بازار نیست و از آنجاییکه ما سیاست تورمی داریم، بازار در میان مدت هم‌چنان خوب است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400120805861
  • خبرنگار :