آزادسازی ۳۲۰ هکتار از اراضی و بستر رودخانه‌ها از دست متجاوزان در زنجان

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان گفت: ۳۲۰ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه‌های استان آزادسازی شده است.

اسماعیل افشاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بستر رودخانه‌های مطالعه شده استان حدود ۲۳ هزار و ۳۷۲ هکتار است که از این میزان حدود ۱۰۰۰ هکتار در بستر فعال رودخانه واقع شده که مزاحم جریان آب بوده و ضروری است در برنامه‌ای بلندمدت (۵ ساله) آزادسازی شود.

وی با بیان اینکه میزان ۱۲ هزار هکتار در بستر غیرفعال رودخانه واقع شده و در قالب انعقاد قرارداد اجاره بستر و یا حق انتفاع، قابل واگذاری است، افزود: در سال گذشته میزان اراضی آزادسازی شده حدود ۱۱۳ هکتار و در سال‌جاری میزان اراضی آزادسازی شده حدود ۲۰۸ هکتار بوده که عملکرد بسیار خوبی برای امسال نسبت به گذشته است.

این مسئول با بیان اینکه اکثر تصرفات بستر رودخانه‌ها غرس اشجار و یا کشت سطحی است که توسط کشاورزان و زارعان که اراضی زراعی آن‌ها مجاور رودخانه قرار دارد، تصرف می‌شود، ادامه داد: متاسفانه قوانین موجود در زمینه آزادسازی بستر رودخانه‌ها کافی نیست و آزادسازی تصرفات مستلزم طی روند قانونی است.

دبیر شورای حفاظت منابع آب استان زنجان تصریح کرد: در ماده ۲ قانون عادلانه آب و تبصره‌های ذیل آن (تبصره ۳ و ۴) به آزادسازی، قلع و قمع اعیانی واقع در بستر رودخانه‌ها توسط وزارت نیرو (شرکت آب منطقه‌ای) اشاره شده است، به همین خاطر قوانین موجود در زمینه آزادسازی کافی نبوده و آزادسازی تصرفات مستلزم طی روند قانونی است که در این زمینه همکاری کامل مراجع و دستگاه‌های ذی‌ربط از قبیل دادگستری، دادستانی، نیروی انتظامی، فرمانداری‌، بخشداری‌، دهیاری‌ها و ... در یک فرآیند طولانی را می‌طلبد.

افشاری یادآور شد: قوانین موجود از جمله ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب (در خصوص تخلفات و جرایم حوزه آب) به طور کامل بازدارنده نبوده و نیاز به وضع قوانین بازدارنده جدید با لحاظ تشدید مجازات و جرائم متصرفان عمدی رودخانه‌ها است و تشدید جبران خسارت مالی و اعاده به وضع سابق بستر رودخانه‌ها مورد انتظار است.

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان زنجان گفت: به دلیل گستردگی رودخانه‌ و مسیل‌های استان و حاصل‌خیز و قابل کشت بودن اراضی بستر رودخانه‌ها و دسترسی آسان به جریان آب رودخانه‌ها و ارزش یافتن اراضی بستر و مجاور رودخانه‌ها، اکثرا در سطح استان به ویژه در بخش‌هایی از رودخانه‌های اصلی از قبیل قزل‌اوزن، زنجانرود، ابه رود، سجاسرود و ... وقوع تصرفات در ادوار و سنوات گذشته، صورت گرفته است.

این مسئول با بیان اینکه از محل اعتبارات تفویضی طرح ملی متمرکز رودخانه برای سال ۱۴۰۰، حدود ۲۱ میلیارد ریال برای لایروبی و آزادسازی تصرفات بستر رودخانه در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: تخصیص کامل این بودجه منوط به میزان دریافتی از خزانه است که از طریق شرکت مدیریت منابع آب ایران اقدام می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400120704958
  • خبرنگار : 50165