احتمال برگزاری اعتکاف دانش‌آموزی در ماه رمضان در قزوین

مسئول ستاد مردمی اعتکاف استان قزوین گفت: پیامبر گرامی اسلام (ص) در دهه سوم ماه مبارک رمضان معتکف می‌شدند؛ در سال‌های پیش از کرونا نیز اعتکاف دانش‌آموزی در دهه سوم ماه رمضان برگزار می‌شد اگر در ماه مبارک رمضان شرایط کرونایی اجازه دهد اعتکاف دانش‌آموزی برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام علی عباسی در نشست با اهالی رسانه که عصر امروز چهارشنبه ۲۷ بهمن در امامزاده اسماعیل (ع) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امسال نیز به دلیل شیوع کرونا اعتکاف در شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی برگزار نمی‌شود که شهر قزوین نیز از جمله این شهرهاست.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط کرونایی باید اعلام کنیم که ستاد مرکزی اعتکاف در استان هیچ برنامه‌ای برای اعتکاف نداشته و نخواهد داشت. البته خواندن دعا و قرآن و گرفتن روزه می‌تواند جایگزین اعتکاف باشد.

مسئول ستاد مردمی اعتکاف استان قزوین بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) در دهه سوم ماه مبارک رمضان معتکف می‌شدند؛ در سال‌های پیش از کرونا نیز اعتکاف دانش‌آموزی در دهه سوم ماه رمضان برگزار می‌شد اگر در ماه مبارک رمضان شرایط کرونایی اجازه دهد اعتکاف دانش‌آموزی برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اعتکاف در راستای بندگی خداست؛ هدف از خلقت جن و انس این بوده که بنده خوب خداوند باشیم. در بخشی از آیه ۱۲۵ سوره بقره آمده است «وَعَهِدْنَا إِلَیٰ إِبْرَاهِیمَ وَإِسْمَاعِیلَ أَنْ طَهِّرَا بَیتِی لِلطَّائِفِینَ وَالْعَاکفِینَ وَالرُّکعِ السُّجُودِ؛ و به ابراهیم و اسماعیل سفارش کردیم که حرم مرا (از بت) پاکیزه دارید برای اهل ایمان که به طواف و اعتکاف حرم آیند و در آن نماز و طاعت خدا به جای آرند». حضرت ابراهیم (ع) یکی از پیامبران اولوالعزم و دارای شریعت بوده است و شریعت اسلام از شریعت حضرت ابراهیم (ع) تبعیت دارد چنین پیامبری مأمور می‌شود خانه کعبه را به لحاظ وجود بت پاکیزه نگاه دارد.

عباسی اشاره کرد: یکی از شرایط اعتکاف گرفتن روزه است و برای اعتکاف همین کافیست که روزه یکی از شرایط آن است؛ روزه جایگاهی دارد که خداوند متعال در حدیث قدسی آورده است «الصوم لی و أنا اُجزی به»؛ روزه برای من است و من پاداش روزه را می‌دهم. البته ۲ روایت وجود دارد عده‌ای آن را «اُجزی به؛ من پاداش روزه را می‌دهم» و عده‌ای نیز «وأَنا أَجْزی بِه؛ و من پاداش روزه هستم» می‌دانند.

وی بیان کرد: روزه سپر آتش جهنم است از این رو شرط و مقدمه اعتکاف است و همین اهمیت اعتکاف را نشان می‌دهد، اعتکاف سلامت نظم و انضباط است و باید تمام شرایط برای بندگی آماده باشد؛ اعتکاف امری شخصی است اما باید در مسجد جامع شهر برپا شود چون مسجد جامع شهر محل رفت و آمد عموم مردم است و این پیام را برای ما دارد که برگزاری آن در مسجد جامع شهر موجب ترویج آن خواهد شد در حقیقت شرع مقدس اسلام خواسته که اعتکاف در مسجد جامع شهر برگزار شود تا بدین طریق ترویج و تبلیغ آن صورت گیرد.

مسئول ستاد مردمی اعتکاف استان قزوین با اشاره به اینکه بندگی خداوند متعال با نظم و انضباط محقق می‌شود، تصریح کرد: انسان در هیاهوی دنیا نمی‌تواند متمرکز شود، اعتکاف یکی از امور مهم تفکر و تأمل به شمار می‌رود تا انسان در خصوص خلقت پروردگار، آیات الهی، لطف و رحمت خداوند متعال اندیشه کند.

وی افزود: در روز پایانی اعتکاف مصادف با ۱۵ رجب دعای ام داوود خوانده می‌شود که این دعا در رفع غم و اندوه و حاجات مؤثر است؛ داوود جوانی گرفتار در زندان بود که مادرش خدمت امام صادق (ع) می‌رسد و حضرت خواندن این دعا را به مادر داوود سفارش می‌کند که پس از چند روز از زندان آزاد می‌شود.

عباسی یادآور شد: اعتکاف نکات ظریف و شبیه به حج دارد؛ در اعتکاف نباید از محدوده مسجد خارج شد و در حد ممکن معتکف نباید زیر سایه راه برود، همچنین استفاده از عطر برای فرد معتکف توصیه نشده است، با تمام این موارد بندگی خداوند حاصل شود البته رعایت حق‌الناس بسیار مهم است و تنها در صورت به‌جا آوردن حق‌الناس و حتی تشییع جنازه، فرد معتکف می‌تواند از مسجد خارج شود و دوباره به مسجد بازگردد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۸:۴۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400112721331
  • خبرنگار :