آغاز بکار همایش بین‌المللی علوم و تکنولوژی بذر ایران در کرمانشاه

اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه آغاز بکار کرد.

سعید جلالی هنرمند دبیر علمی این همایش در مراسم افتتاحیه که امروز(20 بهمن) به شکل مجازی برگزار شد، با اشاره به پتانسیل های بالای پردیس کشاورزی دانشگاه رازی، اظهار کرد: باتوجه به تعدد رشته ها، وجود اساتید توانمند و برجسته و ظرفیت دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی این دانشگاه بویژه در گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی برآن شدیم تا میزبانی پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران را در کرمانشاه داشته باشیم.

وی افزود: در این راستا با همکاری انجمن علمی بذر ایران از چندماه پیش مقدمات برگزاری این همایش فراهم شد و با در نظر گرفتن لزوم بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی، تصمیم بر آن شد تا این همایش را برای اولین بار به شکل بین المللی برگزار کنیم.

دبیر علمی این همایش دو روزه، شعار انتخاب شده برای این همایش را "بذر بهتر، سلامتی و امنیت غذایی بیشتر، هدر رفت منابع کمتر" اعلام کرد و ادامه داد: زیست شناسی بذر، فنآوری تولید و فرآوری بذر، کنترل و گواهی بذر و صنعت و اقتصاد بذر چهار محور اصلی این همایش است.

وی به اقدامات انجام شده برای طراحی پوستر همایش به دو زبان فارسی و انگلیسی و راه اندازی سامانه ای اختصاصی برای آن اشاره ای کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم یک نمایه سازی معتبر ملی و بین المللی از این همایش داشته باشیم، با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام( isc) و پایگاه داده های سیویلیکا مکاتباتی داشتیم تا مقالات برتر همایش در آنها نمایه سازی شود.

جلالی هنرمند ادامه داد: برای کمیته داوری و علمی این همایش در بخش داخلی 34 عضو برجسته هیات علمی کشور و در بخش خارجی نیز 17 عضو هیات علمی دانشگاه های مطرح دنیا حضور داشتند.

وی تعداد کل مقالات ارسال شده به این همایش را 184 مقاله اعلام کرد و گفت: از این تعداد 155 مقاله پذیرش نهایی شدند که موضوع حدود 60 درصد از آنها مربوط به بیولوژی است.

دبیر علمی این همایش با بیان اینکه تا پیش از برگزاری همایش 24 پیش نشست تخصصی هم با حضور اعضای هیات علمی مطرح کشور برگزار شد، عنوان کرد: جمعا تا امروز 103 هزار نفر از صفحه این همایش بازدید کرده اند.

عضویت 40 شرکت در انجمن علمی بذر ایران

به گزارش ایسنا، در ادامه این همایش آیدین حمیدی رئیس انجمن علمی بذر ایران به ارائه تاریخچه ای از شکل گیری این انجمن پرداخت و با بیان اینکه تشکل های علمی تاثیر بزرگی در پیشبرد اهداف و توسعه علمی و فنی جهان دارند، اظهارکرد: سابقه تشکیل انجمن های علمی در ایران به حدود یک قرن پیش بر می گردد که انجمن فیزیک در ایران شکل گرفت و پس از آن توسعه علوم در کشور پیشرفت های قابل توجهی داشت.

وی ادامه داد: از آن زمان تاکنون بیش از 300 انجمن علمی در کشور شکل گرفته که تعداد زیادی از آنها انجمن های علمی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی هستند.

حمیدی تصریح کرد: انجمن علمی بذر ایران هم در سال 1387 پس از برگزاری اولین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به میزبانی گرگان شکل گرفت که باتوجه به احساس نیاز برای ایجاد یک تشکل علمی و تخصصی در زمینه مهمی مانند بذر در این همایش پیشنهاد داده شده و مصوب شد.

وی با بیان اینکه در سال 1390 انجمن علمی بذر ایران مجوز فعالیت گرفت، عنوان کرد: این انجمن طی حدود یک دهه فعالیت خود با  سایر انجمن های علمی حوزه کشاورزی همکاری داشته و موفق به انتشار اولین نشریه علمی و پژوهشی در این زمینه شده است.

رئیس انجمن علمی بذر ایران از عضویت بیش از 400 فرد حقیقی و حقوقی دراین انجمن خبرداد و افزود: حدود 40 شرکت تولیدکننده و واردکننده و سازنده تجهیزات بذر هم عضو این انجمن هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انجمن علمی بذر ایران طی سالهای اخیر شاخه دانشجویی خود را راه اندازی کرده که اولین آن سه سال پیش در دانشگاه رازی بود و در ادامه تفاهم نامه هایی را نیز با دانشگاه ها و اتحادیه های علمی مختلف داشته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400112015656
  • خبرنگار : 50184