به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دانشگاه های خصوصی شامل "پلیتکنیک نیکاراگوئه" که محل اصلی اعتراضات ضد دولتی ۲۰۱۸ بود، از جمله این دانشگاهها هستند که به تصاحب دولت درآمدهاند.
دانشجویان و کالجها نقش کلیدی در اعتراضات سراسری ۲۰۱۸ علیه دنیل اورتگا، رئیس جمهوری این کشور آمریکای لاتین ایفا کردند و به تهدیدی اصلی در براندازی دولت وی تبدیل شده بودند. بیش از ۳۰۰ تن در جریان سرکوب این اعتراضات به دست نیروهای امنیتی که از سوی گروههای حقوق بشری نیز محکوم شد، کشته شدند.
در سند دولتی که از سوی اورتگا به کنگره نیکاراگوئه ارسال شد، آمده است: شورای ملی دانشگاههای کشور تداوم تحصیل ۱۴ هزار دانشجوی دانشگاههای تعطیل شده را تضمین میکند.
"ماریا آسونسیون مورنو"، استاد قانون اساسی گفت: اورتگا تلاش میکند تا تفکر انتقادی را سرکوب کند.
دولت همچنین مجوز پنج دانشگاه خارجی که اجازه فعالیت در داخل این کشور را داشتند، سلب کرد و باعث انتقادهای فراوان شد. برای برخی از این دانشگاهها مجوزها مربوط به فعالیتها و برنامههایشان بود که در داخل نیکاراگوئه انجام میشد.
اورتگا و همسرش "روزاریو موریو" که از قضا معاون رئیس جمهوری نیز است به دنبال این هستند که از معترضان و مخالفان خود چهرهای به عنوان "خیانتکار" به تصویر بکشند و برای این منظور قوانینی را تصویب میکنند که منتقدان دولت را به زندان بیندازند.
انتهای پیام