طی چند روز گذشته ادعای شکار دسته جمعی قوها در تالاب سرخرود، به تیتر نخست و نقل محافل رسانههای داخلی و خارجی تبدیل شد و انتشار عکس لاشه پرندگان در بازار فریدونکنار به این شایعات دامن زد اما نکته مهم و مبهم ماجرا، نبود سندی قابل استناد درباره تطبیق لاشههای موجود در عکس با قوها بود.
در خبر منتشر شده در رسانههای خارجی یک فعال محیط زیست عنوان کرده بود که به علت شکار، تنها ۲۰۰ بال قو در تالاب مانده است اما محیط زیست مازندران این موضوع را رد کرده است.
در این راستا علی ابراهیمی کارنامی مدیرکل محیط زیست مازندران در گفتوگو با ایسنا با تکذیب این خبر اظهار کرد: قوهای مهاجر وضعیت با ثباتی را در تالاب سرخرود میگذرانند و کمکم برای خروج از مازندران و بازگشت به زیستگاه اصلیشان آماده میشوند.
وی گفت: بازنشر چنین خبرهایی بدون مستندات و با دادههای مبهم و اشتباه، نشانی از اهمیت محیط زیست ندارد و حدود هم اکنون ۱۵۰۰ بال قو در تالاب سرخرود آخرین روزهای زمستانگذرانیشان را میگذراندند و در حال حاضر نیز مهاجرت معکوس این پرندگان برای بازگشت به موطن اصلی آغاز شده و ۲۰۰ بال در تالاب ماندهاند.
مدیرکل محیط زیست مازندران ادامه داد: خبر در رسانه خارجی هدفمند بوده و با قصد سوء استفاده مطرح شد زیرا گفته نشد قوهای شکار شده سر بریده شدهاند یا زنده به فروش رسیدند؛ بنابراین انتشار تنها عکسی مبهم از لاشه پرندگان سر بریده شده در بازار فریدونکنار، قابل استناد نیست.
ابراهیمی در ادامه با اشاره به وجود چالشها در فریدونکنار گفت: این موضوع با هدف سرد شدن مردم نسبت به اقدامات محیط زیستی انجام می شود چون بلافاصله پس از این که امسال خبر کشف ۲۴ بال قو را منتشر کردیم، برای نادیده گرفتن زحمات محیطبانان جوسازی گستردهای انجام شد.
وی گفت: در سالهای اخیر با وجود همه محدودیتهایی که در فریدونکنار و سرخرود وجود دارد گامهای خوبی برای مقابله با شکار و حفظ امنیت پرندگان برداشته شد، به عنوان نمونه، طی ۲۰ سال قبل و دهههای ۷۰ و ۸۰ تنها ۲ عملیات جمعآوری دامها در این منطقه انجام شده بود و به محیطبانها اجازه حضور در دامگاهها داده نمیشد، اما طی چند سال اخیر عملیاتهای متعددی در این زمینه انجام و دامهای هوایی و غیرمجاز جمع آوری گردید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ همکاری کمی از سوی دستگاههای محلی و شهرستانی انجام میشد و حتی برخی مسئولان وقت، به شدت با جمعآوری دامها مخالف بودند، اما امسال با وجود برخی کارشکنیهای درون شهرستانی، از نظر حفاظتی فعالیتهای همکاران ما با قدرت بیشتری انجام گرفت.
ابراهیمی کارنامی خاطرنشان کرد: زمانی بود که دامهای هوایی در طول حاشیه کمبرندی فریدونکنار مشاهده میشد، اما امروز خبری از آن حجم دامها نیست و همچنین تعداد کرسها(دامهای شکار دستساز) نیز کاهش چشمگیری یافته است؛ البته معتقدیم حتی یک مورد دام غیرمجاز نیز زیاد است و در حال حاضر دامهای هوایی در حاشیه کمربندی فریدونکنار مشاهده نمیشود و تا حذف کامل دامها و جایگزینی پرندهنگری در منطقه به جای پرندهکشی و منتفع کردن جامعه بومی از راه رونق پرندهنگری تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام