مازیار ستاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تصمیمگیری برای استفاده از مازوت بهعنوان سوخت جایگزین در استان اصفهان، اظهار کرد: با مجوزی که اخیراً در سطح ملی صادر شده، مازوت در سطح وسیع در نیروگاهها و حتی برخی از صنایع کوچک استان اصفهان بهعنوان سوخت استفاده میشود.
وی با بیان اینکه کورههای مازوتسوز نیروگاهها و صنایع باید فیلترهای تصفیه آلایندگی داشته باشند، گفت: متأسفانه بیشتر کورههای مازوتسوز در صنایع استان فیلتر تصفیه ندارند و همین موضوع باعث تشدید آلایندگی آنها میشود.
دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان یادآور شد: چندین کوره نیروگاههای برق اصفهان مازوتسوز هستند، اما در چند سال اخیر به خاطر تشدید آلودگی هوا و کاهش قابل توجه روزهای سالم در اصفهان این کورهها پلمب شدند. هرسال در فصل سرما و به خاطر کمبود سوخت گاز در صنایع، بحث استفاده از سوخت مازوت در استان مطرح میشود که هر بار با مخالفت مسئولان استان مواجه شده است.
وی افزود: امسال به دلیل چالشی که نیروگاههای برق برای تأمین سوخت در فصل سرما داشتند و با دستور شورای عالی امنیت ملی و ظاهراً با وجود مخالفت مسئولان استان، پلمب مشعلهای مازوتسوز در نیروگاههای استان برداشته شد و دوباره شروع به کار کردند.
ستاری با اشاره به وضعیت حساس و شکننده اصفهان، تصریح کرد: اصفهان یک استان صنعتی با شرایط اقلیمی و توپوگرافی خاصی است که این موضوع باعث شده بهوضوح عوارض آلودگی را بر سلامت شهروندان ببینیم. علائمی همچون سردرد، گلودرد، سرفه و مشکلات تنفسی باعث میشود بسیاری از افراد حتی گمان کنند به کرونا مبتلا شدهاند و وقتی به پزشک مراجعه میکنند درگیر تشخیصهای دیگری خواهند شد، اما درنهایت متوجه میشوند به خاطر آلودگی هوا دچار این عوارض شدهاند.
وی با بیان اینکه صدور مجوز استفاده از مازوت در چنین شرایطی در اصفهان در حد جنایت نفس است، گفت: این تصمیم سلامت چند میلیون انسان را به خطر میاندازد، آنهم در محدودهای که نه میتوان آن را تخلیه و نه میتوان تعطیل کرد. شهروندان اصفهان در این محدوده گرفتار شده و حتی هوای سالم که حداقل نیاز یک موجود زنده است از آنها دریغ میشود.
دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان پیش از این دچار مشکلات زیست محیطی متعددی شده، رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی خشک شده و شهر دچار فرونشست شده است. هوای اصفهان امسال حتی یک روز هوای پاک را تجربه نکرده، درحالی که با این تصمیم، هوای آلوده اصفهان آلودهتر میشود.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری برای سوخت مازوت در اصفهان یک تصمیم کاملاً غیر منطقی است، تأکید کرد: این تصمیم مخالف دین و قانون اساسی است که به خاطر منافع عدهای، عده زیاد دچار ضرر و زیان شوند، آنهم ضرر غیرقابل جبران به جان و سلامت انسانها. اصل ۴۰ قانون اساسی صراحتاً چنین اجازهای نمیدهد و اضرار به دیگران و تجاوز به منافع عمومی را تحت هر شرایطی ممنوع اعلام کرده است.
ستاری با بیان اینکه مازوت سوزی در اصفهان باید هرچه زودتر متوقف شود، گفت: یکی از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کرده و سازمان نظام پزشکی اصفهان نیز نامهای به کمیسیون اصل ۹۰ نوشته و خواستار مداخله سریع شده است. امیدواریم با این پیگیریها بهسرعت مشعلهای مازوتسوز پلمب شود و حتی صنایع کوچکی که در اطراف اصفهان از مازوت بهعنوان سوخت استفاده میکنند تعطیل، یا جریمه شوند و برخورد قهری با آنها شود.
وی با تأکید بر اینکه هیچکسی تحت هیچ عنوانی اعم از بالا بردن تولید، صرفه اقتصادی و ... حق ندارد جان و سلامتی مردم را به مخاطره بیندازد، گفت: ممکن است در شهری با شرایط اقلیمی متفاوت بتوان در مدت محدودی در فصل سرما از مازوت بهعنوان سوخت جایگزین استفاده کرد، اما شرایط اقلیمی اصفهان اجازه چنین کاری را نمیدهد. اصفهان در محیط بستهای محصور شده که چندین میلیون نفر در آن نفس میکشند و اگر هوا آلوده باشد در معرض انواع بیماریها قرار میگیرند.
دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی اصفهان اظهار امیدواری کرد پیگیریهای مختلف برای توقف مازوتسوزی در اصفهان به نتیجه برسد و افزود: این مسئله حتی قابل پیگیری قضایی است و کسانی دستور استفاده از مازوت را در شهری با شرایط اصفهان داده باید پاسخگوی تبعات این تصمیم بر جان و سلامت مردم باشد.
وی با بیان اینکه آلودگی هوا و تشدید آن به دلیل استفاده از سوخت مازوت تبعات کوتاهمدت و بلندمدتی بر سلامتی دارد، گفت: تبعات کوتاهمدت قرار گرفتن در معرض آلودگی شدید هوا شامل تنگی نفس، سرفه، سردرد و خستگی مزمن است، بهطوریکه در روزهای آلوده تا ظهر نشده خسته و بیحال میشوید که همه میتواند عوارض آلودگی هوا باشد. ضمن اینکه آلودگی هوای اصفهان عوارض بلندمدتی همچون شیوع بیشتری بیماریهای خاص همچون سرطان و ام اس را به دنبال دارد.
انتهای پیام