به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سعید رضا عاملی افزود: سرمایه انسانی این سرمایه اجتماعی شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم هستند. همچنین رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس هم بخش دیگر این سرمایه اجتماعی هستند. لبخند، همت، عقلانیت و ایمان از نمادهای بزرگ شهید حاج قاسم سلیمانی هستند.
وی یادآور شد: تاریخ شفاهی در کشور ما استنادات معتبر دارد. تاریخ شفاهی از زمان ثبت و ضبط صدا مبنا پیدا کرد. سه دهه است که در ایران تاریخ شفاهی را تجربه کردهایم. این تاریخ در ذیل دفاع مقدس شکل گرفت و به سایر حوزههای اجتماعی راه یافت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در صندوق تاریخ شفاهی و امور مهم که دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است عناصری وجود دارد که برخی از آنها را داریم و بخشی را نداریم. بیان ناگفتهها و نادیدهها از عناصر موجود در تاریخ شفاهی هستند. هدف ما از تاریخ شفاهی این است که به گذشته نگاه کنیم و مسیر ساز ما باشد. ثبت فرهنگ اسلامی ما یک هدف بزرگ در تاریخ شفاهی است که برای جامعه ما معنا تولید میکند. بخشی از تاریخ شفاهی ما مربوط به سرداران است اما، بخش دیگر مربوط به آدمهای معمولی جنگ است که فرهنگ دوره دفاع مقدس را به نمایش گذاشتند.
وی ادامه داد: ما تاریخ شفاهی را به عنوان یک منبع معتبر نگاه میکنیم. روش تاریخ شفاهی، کیفی است و به عمق متن و محتوا نفوذ میکند تا به سنت برسد. گفتوگو در تاریخ شفاهی آزاد و رها نیست بلکه مصاحبهای ساختارمند و ساده است. این روش تحقیق یک عرصه شبکهای دارد. تاریخ شفاهی صدای بی صداگان است. اکنون مدافعان حرم ناشناخته تر از عرصه دفاع مقدس است که حضور افراد از نقاط مختلف جهان ابعاد وسیعتری به آن داده است.
حجتالاسلام عاملی با اشاره به استفاده از ظرفیت فضای مجازی، گفت: باید از ظرفیت فضای مجازی الهام بگیریم و در این راستا بهرهمندی از فناوری «واقعیت مجازی» یک ابزار است. همچنین بارگذاری دادههای مرتبط با جنگ تحمیلی در فضای مجازی مهم است. بهرهمندی از ظرفیت فرامکان هم که ادامه حسهای انسان به صورت صنعتی است باید ر نشر گرفته شود تا حس بودن شکل بگیرد. برای بیان تاریخ و حقایق دفاع مقدس باید از بهترین فناوریها استفاده کنیم.
در بخشی از این همایش از کتابهای اسنادی و تاریخ شفاهی دفاع مقدس رونمایی و از خانواده شهیدان احمد برین، حجت ملاآقایی، احمد امینی و محسن طلوعی تجلیل شدند.
انتهای پیام