به گزارش ایسنا، بهدنبال افزایش قیمت در حوزه مسکن مشکلات فراوانی برای مردم ایران ایجاد شده است و خرید خانه برای افراد با درآمد پایین به کاری بسیار سخت و دور از دسترس تبدیل شده است، بنابراین بسیاری از افراد به اجارهنشینی روی آوردهاند، اما متاسفانه روز بهروز شاهد افزایش قیمت در حوزه اجارهبهای منازل نیز هستیم، بهگونهای که برخی مستاجران به دلیل نداشتن توان پرداخت اجارهبها مجبور به نقل مکان و اجاره منزلی با متراژ و امکانات کمتر در شهرها و روستاهای کمجمعیتتر شدهاند.
وجود رکود و گرانی در بازار مسکن تنها برای مستاجران و افرادی که قصد خرید خانه دارند، مشکلساز نشده است، بلکه این موضوع میتواند بر اقتصاد و اشتغال فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن نیز تاثیر منفی داشته باشد، زیرا این حوزه میتواند برای افراد بسیاری اشتغالزایی داشته باشد و موجب رونق کار کارگران ساختمانی، برقکاران، فروشندگان مصالح ساختمانی، صنایع مرتبط با چوب و MDF سازی و... شود و در نتیجه موجب بهبود وضعیت معیشت مردم خواهد شد، همچنین چرخه اقتصاد را به حرکت درمیآورد.
متاسفانه در چند ساله گذشته بهشدت در بازار مسکن رکود ایجاد شده است و همین امر موجب بیکاری افراد بسیاری شده و صنایع مرتبط با ساخت و ساز مسکن را با خطر تعطیلی مواجه شدهاند، اما خوشبختانه از ابتدای شروع کار دولت سیزدهم ساخت سالیانه یک میلیون مسکن برای افراد کم درآمد آغاز و پیگیری شد و در بسیاری از مناطق نیز این طرح پیشرفت خوبی داشته و اقدامات موثری در جهت تامین زمین مورد نیاز و سایر موارد انجام شده است که این موضوع علاوهبر اینکه روزنه امیدی در دل افراد فاقد مسکن برای صاحبخانه شدن ایجاد کرده موجب شده افرادی که در زمینه ساخت و ساز مسکن فعالیت دارند، نیز به ایجاد رونق مجدد در کار خود امیدوار باشند.
در طرح طرح نهضت ملی مسکن مصالح ساختمانی بهصورت مستقیم از کارخانه تامین میشود
نورالله شمسیپور- رئیس اتحادیه مصالحفروشان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا درخصوص مشکلات بازار مسکن و تاثیر طرح نهضت ملی مسکن بر آن، اظهار کرد: حدود دو سال از شیوع بیماری کرونا در جهان و ایران میگذرد و باتوجه به شرایط ایجاد شده توسط این بیماری و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی اکثر مراکز فروش مصالح ساختمانی بهصورت تعطیل و یا نیمه تعطیل بود.
وی افزود: طی سالهای گذشته شاهد رکود در بازار مسکن بودیم، اما با این حال کارخانجات فروش مصالح ساختمانی به دلایل متعدد مانند گرانی آب، برق، گاز و... اقدام به افزایش قیمت میکردند، همچنین به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در حوزه مسکن، ساخت و ساز بسیار کاهش پیدا کرده است.
شمسیپور ادامه داد: درحال حاضر به دلیل نبود خریدار مسکن در کار بسیاری از پیمانکاران فعال در حوزه ساخت مسکن وقفه ایجاد شده است و کمتر کسی اقدام به آغاز پروژه و ساخت مسکن میکند، زیرا باتوجه به رکود موجود در بازار امکان دارد در فروش مسکن موفق نباشند و دچار مشکلات مالی بسیاری شوند، به همین دلیل نیز افرادی که زمانهای زیادی نیز در این حوزه فعالیت دارند از ادامه کار منصرف شدهاند.
رئیس اتحادیه مصالحفروشان شهرکرد عنوان کرد: در حوزه کار فروش مصالح ساختمانی مانند فروش کاشی و سرامیک پیش از عید و حدود بهمن ماه کار رونق خوبی داشت و فروش اوج پیدا میکرد، اما متاسفانه درحال حاضر وضعیت فروش به گونهای است که پرداخت حقوق کارکنان فروشگاه نیز به سختی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در طرحهایی مانند طرح نهضت ملی مسکن معمولا خرید مصالح ساختمانی بهصورت مستقیم از کارخانه انجام میشود و به همین دلیل تاثیر چندانی بر بازار ندارد، البته به وسیله چنین طرحهایی برای برخی افراد ایجاد شغل میشود، اما در مجموع تنها درصورتیکه مصالح ساختمانی مورد نیاز از بازار خریداری شوند موجب رونق در بازار خواهد شد.
طرح نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری منجر به ایجاد حدود ۶۰۰۰ اشتغال دائم میشود
اسکندر امینی- معاون شهرسازی و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص تاثیر طرح نهضت ملی مسکن بر اشتغالزایی و رونق اقتصادی، اظهار کرد: ساخت مسکن یکی از نیازهای اصلی انسانها را رفع میکند، همچنین در فرآیند ساخت مسکن عوامل و رویکردهای گوناگون مانند نیروی انسانی، مصالح ساختمانی، ماشینآلات موردنیاز و... وجود دارند که هرکدام از این عوامل در شکلگیری و ساخت مسکن موثر است و میتواند برای افراد بسیاری شغل مناسب ایجاد کند.
وی افزود: براساس بررسیهای انجام شده تاکنون عملیات ساختمانی حدود ۴۲۰۰ مسکن در طرح نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری آغاز شده که از پیشرفت خوبی نیز برخوردار هستند و منجر به ایجاد حدود ۶۰۰۰ اشتغال دائم میشود که این موضوع برای استان که نرخ بیکاری بالایی دارد، موضوع مثبت و خبری خوشحالکننده است.
امینی ادامه داد: دولت موظف شده است در طول چهار سال چهار میلیون مسکن برای مردم کشور تولید کند که در این میام سهم چهارمحال و بختیاری نسبت به جمعیت آن حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی در سال است که عبارت هستند از واحدهای مسکونی شهری، روستایی، استیجاری و واحدهایی که در بافت فرسوده به کمک مردم و درحقیقت خود مالکین ساخته خواهند شد.
معاون شهرسازی و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: اولویت نخست در طرح نهضت ملی مسکن تامین زمین است که جلسات بسیاری در این خصوص با دستگاههای متولی در شورای تامین مسکن و سایر ارگانهای دولتی برگزار شده است و به گونهای برنامهریزی شده که تامین زمین با مشکل مواجه نشود، در مناطقی نیز زمین وجود ندارد موضوع خودمالکین مطرح است و اطلاعرسانیهای خوبی نیز در این زمینه انجام شده مبنی بر اینکه افراد مالک زمین در شهرها و روستاهای کوچک میتوانند با ثبتنام و دریافت تسهیلات بانکی مصوب شده اقدام به ساخت مسکن کنند.
وی درخصوص نحوه تامین مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت مسکن در طرح ملی مسکن، اضافه کرد: قیمت سیمان و میلگرد تاثیر زیادی بر قیمت تمام شده هر متر مربع مسکن دارد که خوشبختانه وجود کارخانه تولید آهنآلات و میلگرد در چهارمحال و بختیاری و استان همجوار همچنین کارخانه سیمان شهرکرد یک امتیاز بزرگ برای ساختمانسازی در استان محسوب میشود، زیرا به میزانی که فاصله و درنتیجه کرایه حمل و نقل این مصالح کاهش پیدا کند بر قیمت تمام شده هر متر مربع مسکن تاثیر زیادی دارد.
امینی تصریح کرد: به میزانی که هزینه حمل و نقل و یا مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن افزایش پیدا کند، بر میزان آورده متقاضیان موثر است و باتوجه به این موضوع که هدف این طرح تامین مسکن برای افراد کم درآمد جامعه است، تلاش میشود از نزدیکترین کارخانجات که مصالح استاندارد و مورد تایید در ساختمانسازی تولید میکنند استفاده شود.
معاون شهرسازی و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در تفاهمنامهای که با پیمانکاران و سازندگان طرح نهضت ملی مسکن منعقد شده، این افراد ملزم شدهاند از مصالح ساختمانی استاندارد و مرغوب که تولید استان و یا درصورت لزوم استانهای همجوار هستند، استفاده کنند، زیرا درمجموع تلاش میشود قیمت تمامشده برای متقاضیان این طرح کاهش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم طرح نهضت ملی مسکن با کمک متقاضیان بتواند در ساخت مسکن برای آنها نقش موثری داشته باشد و بههمین منظور از متقاضیان درخواست داریم در موعدهای مقرر که اعلام خواهد شد نسبت به واریز آورده خود اقدام کنند و از ایجاد وقفه در پیشرفت فیزیکی پروژه جلوگیری کنند، زیرا آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی روند ساخت مسکن در این طرح را پیش میبرد.
انتهای پیام