معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی مطرح کرد:

«جهاد تبیین» و «غیرت دینی»؛ دو راهبرد کلان فرهنگی و تبلیغی

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: «جهاد تبیین» و «غیرت دینی» دو راهبرد و نقشه کلان برای امر فرهنگی و تبلیغی است که می‌شود از آنها الگو گرفت و مبلغان باید نقش و سهم خود را در تحقق این دو مطالبه رهبری مشخص کنند.

حجت‌الاسلام سعید روستا آزاد، امروز (شنبه، ۹ بهمن‌ماه) در همایش تجلیل از مبلغان خانم با تبریک ایام ولادت حضرت زهرا(س)، روز زن و مادر، اظهار کرد: به سهم خود از بانوان مبلغه‌ای که در این سال‌ها زحمت کشیدند تشکر می‌کنم، گرچه تشکر اصلی به دست حضرت حق و اوست که خیرالشاکرین است.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری، دو راهبرد کلان را در سال‌های اخیر و به ویژه در ملاقات تصویری اخیر مردم قم در ۱۹ دی بیان کردند و آن «جهاد تبیین» و «غیرت دینی» است.

حجت‌الاسلام روستاآزاد آیه ۳۹ سوره احزاب را برای تبیین «غیرت دینی» بیان کرد و گفت: آیه «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَکَفَی بِاللَّهِ حَسِیبًا» توصیف پیامبران است و همان‌طور که آیه قبل نیز درباره پیامبران الهی آمده که یکی از ویژگی‌های پیامبران را تبلیغ رسالت‌های الهی بیان می‌کند و همگی آنها یک ویژگی شاخص دارند و آن خوف و خشیت فقط از خداوند متعال است.

وی افزود: در آیه ۲۸ سوره فاطر نیز می‌خوانیم «إنَّمَا یخْشَی اللّه مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ»، که فقط یک دسته برابر خدا خشیت دارند و آن علما هستند که به نظر می رسد نسبتی بین علم و خشیت وجود دارد و اگر این آیه را به آیه ۳۹ سوره احزاب ضمیمه کنیم، می‌توان نتیجه‌ گرفت تنها مبلغان هستند که خشیت دارند و این‌طور به دست می‌آید که از علما آن دسته‌ای که مبلغ هستند به مقام خشیت می‌رسند و شاید این نتیجه را بتوان گرفت که اساساً عالم تراز و مورد تأیید قرآن کریم، عالمی است که مبلغ باشد.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد: تأکید قرآن کریم به بحث خشیت، تبلیغ و شأن تبلیغی به دلیل نقطه تلاقی و درگیری است و به همین دلیل پیامبران و مبلغان خود را با زورمندان، زرمندان و قائلان به تحرف و... درگیر می‌کنند.

وی با بیان این که «غیرت دینی» مبتنی بر بسیاری از آیات قرآن کریم است، افزود: «غیرت دینی» برخاسته از علم، معرفت و باور دینی و یک راهبرد کلان در تبلیغ، سخنرانی، مشورت و... است، آن هم در زمانه‌ای که خیلی‌ها تلاش می‌کنند غیرت دینی از بین برود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام روستا آزاد با اشاره به «جهاد تبیین» گفت: اولین بار، مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ براساس آیه ۵۲ سوره فرقان «جهاد تبیین» را مطرح کردند که در قرآن کریم می‌خوانیم، «فَلَا تُطِعِ الْکَافِرِینَ وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا کَبِیرًا؛ ای پیامبر از کفار اطاعت نکن و با آنها مجاهده کن و به وسیله قرآن با آنها جهاد کبیر راه بینداز».

وی افزود: روایاتی داریم که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: جهاد با دشمنان، جهاد اصغر است و جهاد اکبر در درون خودتان است، و این آیه قرآن کریم بیان می‌کند که جهاد مقابله با کفار جهاد کبیر است، پس ما سه نوع جهاد داریم؛ جهاد اصغر، جهاد اکبر و بین آنها جهاد کبیر، و احتمال دارد منظور این باشد که دو جهاد اصغر و کبیر مبتنی بر جهاد اکبر است و کسی که خودسازی نداشته باشد و بین خود و خدای خودش اصلاح نکند، طبعاً نمی‌تواند دست به جهاد کبیر و جهاد اصغر بزند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400110906595
  • خبرنگار :