دکتر فرید نجفی در دومین همایش ملی «آسیب شناسی ادبیات پایداری» که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به تعبیر رهبر انقلاب، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا را کمتر از شهادت ندانست و اظهار کرد: برگزاری برنامه های علمی با موضوع دفاع مقدس در جامعه به ویژه دانشگاه ها روح ایثار و معنویت را تقویت می کند.
وی با بیان اینکه فاصله گرفتن زمانی از دوران دفاع مقدس باید ما را به معارف آن دوران پرافتخار بیش از پیش نزدیک کند، افزود: معارف دفاع مقدس گسترده وسیعی از دانش را در برابر ما قرار می دهد و باید آموزه های ارزشمند، پرمحتوا و سازنده آن دوران را بازگو و تبیین کنیم.
رئیس دانشگاه گیلان، عزت و اقتدار امروز کشور را به واسطه ایثار و از خود گذشتگی شهدای دفاع مقدس دانست و بیان کرد: برای بهره مندی از گنجینه معرفتی دفاع مقدس نیازمند نگاه تخصصی و دانش ندار هستیم لذا وظیفه جامعه دانشگاهی در قبال این پدیده دوچندان است.
نجفی، یکی از اولویت های مهم دانشگاه را تبیین معارف دفاع مقدس دانست و عنوان کرد: نباید این تبیین موردی و مقطعی باشد و همه گروه های علمی و آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها و دانشکده ها باید به صورت جدی برای تبیین معارف و دستاوردهای دفع مقدس تلاش کنند.
وی با بیان اینکه به دنبال برگزاری کنگره ملی شهدای دانشگاهی کشور برای نخستین بار در دانشگاه گیلان هستیم، گفت: در حال رایزنی با وزارت علوم جهت برگزاری این کنگره در سال ۱۴۰۱ هستیم. بدون شک همایش ملی «آسیب شناسی ادبیات پایداری » بستر مناسبی را برای برگزاری کنگره مذکور در آینده فراهم می کند.
رئیس دانشگاه گیلان، سیره شهدا را حلقه مفقوده جامعه امروز دانست و یادآور شد: برای اینکه راه تعالی را طی کنیم باید سبک زندگی دفاع مقدس را در پیش بگیریم، زیرا الگوی زندگی و کار و تحصیل و فرهنگ و اقتصاد و عزت و خودکفایی و استقلال ما در وجه مختلف معرفتی دفاع مقدس نهفته است.
نجفی، دفاع مقدس را دانشگاه در تراز انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب باید از معارف دفاع مقدس بهره ببریم.
انتهای پیام