جهش‌هایی که عامل افزایش ابتلا به اُمیکرون هستند

پژوهشگران آمریکایی، جهش‌هایی را کشف کرده‌اند که ویژه اُمیکرون هستند و می‌توانند عامل افزایش ابتلا به این سویه جدید باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی "دانشگاه میزوری"(University of Missouri) آمریکا، در حالی که سویه اُمیکرون همچنان مردم را در سراسر جهان آلوده می‌کند، گروهی از پژوهشگران، جهش‌های بسیار شایع و خاصی را شناسایی کرده‌اند که عامل بالا رفتن میزان ابتلا به سویه اُمیکرون هستند.

یافته‌های این پژوهش توضیح می‌دهند که این سویه جدید چگونه می‌تواند از پادتن‌های موجود در بدن انسان که حاصل واکسیناسیون هستند یا به طور طبیعی پس از ابتلای اخیر به کووید-۱۹ پدید آمده‌اند، فرار کند.

"کاملندرا سینگ"(Kamlendra Singh)، استاد دانشگاه میزوری و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما می‌دانیم که ویروس‌ها به مرور زمان تکامل می‌یابند و جهش پیدا می‌کنند. بنابراین هنگامی که برای نخستین بار در مورد اُمیکرون شنیدیم، تصمیم گرفتیم که جهش‌های ویژه این سویه را شناسایی کنیم.

سینگ و همکارانش در این پژوهش، توالی‌ پروتئین نمونه‌های اُمیکرون به دست آمده از سراسر جهان از جمله آفریقای جنوبی، بوتسوانا و آمریکا را مورد بررسی قرار دادند. آنها ۴۶ جهش بسیار شایع ویژه اُمیکرون را شناسایی کردند؛ از جمله چندین جهش در ناحیه‌ای از پروتئین خوشه‌ای ویروس که پادتن‌ها برای جلوگیری از ابتلا، به آن متصل می‌شوند.

سینگ ادامه داد: هدف پادتن‌ها، شناسایی ویروس و توقف اتصال است تا از ابتلا جلوگیری ‌کند. با وجود این، ما دریافتیم که بسیاری از جهش‌های اُمیکرون درست در محلی رخ می‌دهند که پادتن‌ها قرار است به آن متصل شوند. ما نشان دادیم که ویروس چگونه به تکامل خود ادامه می‌دهد تا بتواند از پادتن‌های موجود فرار کند و به به آلوده کردن مردم ادامه دهد.

به گفته سینگ، از آنجا که درمان‌های ضد ویروسی برای افراد آلوده به کووید-۱۹ همچنان در حال توسعه هستند، رسیدن به درک بهتر در مورد نحوه تکامل ویروس کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که درمان‌های ضد ویروسی آینده، بخش‌های خاصی از ویروس را هدف قرار می‌دهند تا مؤثرترین نتایج را ارائه کنند.

سینگ در سفر اخیر خود به زادگاهش هندوستان، با "مانیش سیسودیا"(Manish Sisodia)، معاون وزیر دهلی ملاقات کرد تا درباره استفاده از مکملی موسوم به "CoroQuil-Zn" صحبت کند که می‌توان از آن هنگام ابتلا به کووید-۱۹ برای کاهش بار ویروسی استفاده کرد. این مکمل اکنون مورد استفاده بیماران ایالت تامیل نادو در هند قرار دارد و سازنده به زودی به دنبال دریافت تاییدیه "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) برای توزیع آن در آمریکا خواهد بود.

سینگ افزود: نخستین گام برای حل یک مشکل، درک بهتر آن است. ما احساس خوبی داریم که در پژوهشی برای مقابله با این همه‌گیری مشارکت می‌کنیم که آشکارا بر مردم سراسر جهان تأثیر گذاشته است.

این پژوهش، در "Journal of Autoimmunity" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400110200646
  • خبرنگار : 71604

برچسب‌ها