به گزارش ایسنا، دکتر سعید محمودیان با اعلام این خبر در «کارگاه مبانی، استانداردها و شیوه نامه ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان» گفت: ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش وشنوایی نوزادان و کودکان یک برنامه نوپا در وزارت بهداشت است.
وی افزود: ادغام این برنامه در حال حاضر در سیستم سلامت کشور کلید خورده است و از این پس جزو برنامه های بهداشتی کشور محسوب شده که استانداردهای خدمات آن تعریف شده و اجرا می شود.
محمودیان افزود: سالانه شاهد تولد 5000 نوزاد کم شنوا در ایران هستیم که ۶۰ درصد از این موارد در نوزادی قابل پیشگیری هستند و می توان جلوی معلولیت این افراد را در آینده گرفت.
این متخصص اعصاب شنوایی و الکتروفیزیولوژی عضو هیات علمی دانشگاه کم شنوایی را معلولیت خاموش نامید و اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته زیر یکماه تمام کارهای درمان نوزادان کم شنوا اعم از شناسایی و درمان آنان انجام می شود.
وی ادامه داد: غربالگری نوزادان کم شنوا در زمینه درجه کم شنوایی، نوع و سمت کم شنوایی باید زیر یکماه انجام شود. تشخیص به موقع کم شنوایی و ناشنوایی یکطرفه یا دوطرفه باید پیش از سه ماهگی انجام شود.
وی مداخله درمانی به موقع پیش از ۶ ماهگی را هدف دیگر برنامه دانست و گفت: در واقع قانون ۱۳۶ بر غربالگری پیش از یک ماهگی، سه ماهگی و ۶ ماهگی حاکم است.
رییس اداره سلامت گوش و شنوایی مقاطع غربالگری شنوایی را ارزیابی سلامت شنوایی کودک در دو نوبت نوزادی و ۳ تا ۵ سالگی اعلام کرد و بیان داشت: غربالگری همگانی شنوایی نوزادان در کشور هم اکنون انجام می شود و در سال جاری غربالگری شنوایی دوره نوزادی در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی (شبکه) ادغام شده است.
۴۶۶ میلیون نفرکم شنوایی معلولیتزا دارند
محمودیان افزود: ۴۶۶ میلیون نفر در جهان با کم شنوایی معلولیت زا زندگی می کنند که ۶.۸ درصد بار کلی بیماری (BGD) جهان را تشکیل داده و بر اساس سال های سپری شده با ناتوانی (YLD) سومین عامل است.
۵۰ درصد کم شنوایی بزرگسالان قابل پیشگیری است
به گزارش وبدا، وی با بیان این که دو سوم افراد کم شنوا در کشورهای در حال توسعه هستند، تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه های مراقبتی قابل پیشگیری هستند.
وی تولد روزانه ۳ تا ۵ نوزاد با کم شنوایی شدید در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس مقالات سواد مردم در زمینه گوش و شنوایی بسیار پایین است به طوری که ۹۷ درصد آنان نیاز به آموزش در این زمینه دارند.
گفتنی است در این کارگاه استانداردهای خدمت در زنجیره خدمات مراقبتی از شناسایی، تشخیص و مداخله درمانی توانبخشی برای مدیران و کارشناسان برنامه سلامت گوش و شنوایی دانشگاه های سراسر کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
انتهای پیام