بهمن امیری مقدم، عصر امروز (۲۹دی) در همایش شهرداران با تاکید بر اینکه شهرداری های نهاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند گفت: تنها حوزه ای که شهرداری نباید در آن ورود کنند، حوزه سیاسی است.
وی تاکید کرد: شهرداری های ما باید به دور از جنجال های سیاسی، تنها به فکر رونق اقتصاد و فرهنگ شهر باشند.
امیری مقدم کفت: شهرداران باید تمرکز خود را بر عمران و آبادانی شهر و رفع معضلات اجتماعی آن گذاشته و تمام تلاش خود را برای زیباسازی و بهبود منظر شهری بکارگیرند.
امیری مقدم با بیان اینکه شهرداری و مدیریت شهری نیازمند نبوغ و فکر است، گفت: اینکه شهرداری بنشیند و فقط منتظر باشد از بخش های دولتی کمکی برسد، عملا مدیریتی انجام نداده است.
وی افزود: شهرداری موفق و توانمند است که از ظرفیت های شهر برای مدیریت هرچه بهتر امورات شهر و رفع مشکلات آن استفاده کند.
امیری مقدم گفت: همچنین شهرداری موفق است که ضمن اداره و مدیریت شهرداری بتواند مشارکت مردمی را جلب کند.
وی افزود: اگر مردم به شهرداری اعتماد کرده و مطمئن شوند که مدیران آن در حالت خدمت رسانی هستند، قطعا همکاری میکنند.
وی بر بکارگیری ظرفیت بخش خصوصی در انجام پروژه ها و امورات شهری هم تاکید کرد و افزود: شهرداران باید به جای اینکه منتظر درآمدهای جاری و کمک های دولتی باشند، به دنبال ایجاد درآمدهای پایدار با مشارکت بخش خصوصی باشند.
کارها در شهرداری باید "سیستمی" شود/ شهرهای کرمانشاه باید زیبا شوند
استاندار کرمانشاه در ادامه به تشریح برخی باید و نبایدهای حوزه کاری شهرداران پرداخت و با تاکید بر لزوم تسهیل خدمات رسانی به مردم، گفت: مردم ارتباط زیادی با شهرداریها دارند و نیاز است کارهای آنها به سرعت و با کمترین بروکراسی صورت گیرد.
امیری مقدم بر سیستمی کردن کارها در شهرداری ها هم تاکید کرد و افزود: باید تا حد امکان دست افراد را از کارها و پرونده های شهرداری ها بیرون کشیده و کارها بصورت سیستمی اداره شود.
استاندار کرمانشاه بر رفتار خوش و اخلاق مدارانه شهرداران با مردم تاکید کرد و افزود: شهرداران باید روزهایی را برای ارتباط با مردم و شنیدن صحبت ها و مشکلات آنها اختصاص دهند.
وی در ادامه با تاکید بر زیباسازی شهرها گفت: شهرهای ما باید از تمام جهات زیبا شوند و شهرداران باید به این مهم توجه داشته باشند، چرا که زیبایی شهر در روحیه مردم بسیار اثرگذار است.
امیری مقدم فضای سبز و رسیدگی به آن را یکی از مهمترین کارهایی است که باید شهرداران به آن توجه داشته باشند و اظهار کرد: شهرداران باید در این زمینه بصورت علمی کار کرده و از کاشت گیاهانی که موجب فرسایش خاک شده پیشگیری کرده و تا حد توان از درختان مثمر استفاده کنند.
استاندار کرمانشاه بربکارگیری نیروهای جوان در شهرداری ها هم تاکید کرد و افزود: شهرداران باید جوانان که با انگیزه بوده و از تخصص کافی برخوردار هستند را در امورات مختلف شهر بکارگیری کنند.
امیری مقدم با تاکید بر لزوم آموزش شهرداران گفت: هیچ شهرداری نباید منصوب شود، مگر اینکه پیش از آن در خصوص موضوعات مختلف شهر و شهرداری در معاونت عمرانی استانداری توجیه شده و آموزش کافی را ببینند.
استاندار کرمانشاه در ادامه بر لزوم برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در مدیریت شهری تاکید کرد و افزود: شهرداران باید در مدیریت شهری آینده نگری داشته باشند و باید حداقل برای 30 سال آینده شهر خود برنامه و چشم انداز داشته باشند.
هیچ مدیری حق ندارد از کرمانشاه بد بگوید/ محدوده شهرها باید بسته شود
امیری مقدم در ادامه با تاکید بر خودداری مدیران و مسئولان کرمانشاه و شهرداران از سیاه نمایی درباره کرمانشاه گفت: هیچ کس دراستان مجاز نیست اسم کرمانشاه را به بدی برده و در خصوص استان و شهر کرمانشاه سیاه نمایی کند.
وی افزود: سیاه نمایی های صورت گرفته تنها موجب فراری دادن سرمایه گذاران از استان می شود، بنابراین مدیران باید تنها به بیان نکات مثبت از استان و معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های آن برای جذب سرمایه گذاران بپردازند.
امیری مقدم گفت: از زبان هیچ مدیری نباید نکات منفی در خصوص استان مطرح شود.
استاندار کرمانشاه در ادامه با تاکید بر لزوم مقابله با پدیده حاشیه نشینی، گفت: در کنار رفع مشکلات حاشیه نشین ها باید از رشد این معضل در شهرها جلوگیری شود.
امیری مقدم تاکید کرد: تمام محدوده شهرها باید بسته شود و نباید اجازه رشد بی رویه شهرها داده شود.
استاندار کرمانشاه گفت: رشد بی رویه و غیرقانونی حاشیه شهرها تنها موجب تشدید معضل حاشیه نشینی و دشواری خدمات رسانی شهرداری ها به ساکنان این مناطق می شود.
امیری مقدم در ادامه صحبت هایش به رفع موضوعات بین دستگاهی در داخل همان مجموعه تاکید کرد و افزود: شهرداران و دستگاه ها نباید اجازه دهنده اختلافات و مشکلات آنها به داخل جامعه کشیده شود.
وی افزود: بطور مثال اگر شهرداری از بانک یا دستگاهی مطالبه دارد، نباید با گذاشتن "نیوجرسی" مقابل آن پی احقاق حقوق خود باشد. این شیوه اصلا خوشایند نیست و جلوه خوبی در میان مردم ندارد.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: قطعا به شهرداری ها برای وصول مطالبات و احقاق حقوقشان کمک می کنیم اما این شیوه ها مورد قبول نیست.
انباشت عقب افتادگی در کرمانشاه داریم/ برنامه ای "مسئله محور" برای شهر تدوین کرده ایم
شهردار کرمانشاه هم در این نشست با اشاره به انباشت عقب افتادگی در بسیاری حوزه های شهری کرمانشاه گفت: جبران این عقب افتادگی ها تلاش مضاعف می طلبد.
نادر نوروزی با بیان اینکه حوزه فعالیت های شهرداری در دهه های اخیر گسترش پیدا کرده گفت: شهرداری امروزه یک نهاد خدماتی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... است.
نوروزی گفت: امروز توسعه در هیچ کشور و استانی اتفاق نمی افتد، مگر اینکه مسیر آن از مسیر توسعه شهرها عبور کند.
وی افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند و قطعا اگر شهرها به درستی مدیریت شده و مشکلات آنها رفع شود مسیر توسعه هم هموار خواهد شد.
شهردار کرمانشاه تصریح کرد: از جمله مسائل مهم شهری که باید به آن توجه شود بحث سکونت و اشتغال مردم در شهر است که باید به آن توجه شود.
نوروزی در ادامه به وضعیت فعلی شهر کرمانشاه اشاره کرد و افزود: متاسفانه با بررسی های صورت گرفته شاهد انباشت عقب افتادگی در بسیاری حوزه های شهری هستیم.
شهردار کرمانشاه افزود: جبران این عقب افتادگی ها و رسیدن به حد خوبی از توسعه قطعا نیازمند تلاش مضاعف همه ما است.
نوروزی یکی از راهکارهای موثر در جبران این عقب افتادگی ها را افزایش تعاملات میان شهرداری و شورای شهر و نیز تعامل شهرداری با دستگاه های دولتی عنوان کرد.
وی تاکید کرد: برای اینکه مشکلات شهری را کاهش دهیم باید تعامل خوبی میان شهرداری با فرمانداری و سایر دستگاه های دولتی و بویژه دستگاه های خدمات رسانی مانند ادارات آب و برق و ... داشته باشیم.
شهردار کرمانشاه از تدوین برنامه "مسئله محور" برای شهر کرمانشاه خبر داد و افزود: در این برنامه مسائل شهر در هشت بخش احصا شده و برای رفع آنها برنامه ارائه شده است.
نوروزی از تدوین بودجه سال آینده شهرداری کرمانشاه خبر داد و افزود: لایحه بودجه به موقع تحویل شورای شهر خواهد شد.
"سلیقه محوری" آفت کار شهرداری هاست/ شهرداران باید برنامه های جامع 5 ساله برای شهر تدوین کنند
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه نیز در این نشست از سلیقه محوری به عنوان آفت کار شهرداری ها یاد کرد و افزود: شهرداران باید برنامه های جامعه پنج ساله و چشم انداز 20 ساله برای شهر و مدیریت شهری تدوین کنند.
منوچهر فخری با اشاره به فعالیت ۳۵ شهرداری در سطح استان، گفت: در حال حاضر از این تعداد تاکنون شهرداران ۲۶ شهر با رای شورا انتخاب و صلاحیت آنها تایید شده است.
وی افزود: شهرداران پنج شهر دیگر نیز انتخاب شده و در انتظار تایید صلاحیت آنها هستیم.
فخری خاطرنشان کرد: در حال حاضر انتخاب شهرداران چهار شهر روانسر، دینور، ثلاث باباجانی و گیلانغرب هنوز مانده که باید سریعا تعیین تکلیف شوند.
فخری گفت: از ۲۶ شهرداری که فعلا در مسند کار قرار گرفته اند پنج نفر از بدنه دولت بوده اند، هشت نفر از بخش خصوصی هستند و ۱۳ نفر نیز از بدنه شهرداری انتخاب شده اند.
وی افزود: همچنین از این تعداد سه نفر دارای مدرک دکترا، ۱۵ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد و هشت نفر دارای مدرک کارشناسی هستند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به نقش انکارناپذیر شهرداران در توسعه شهر گفت: شهرداری امروز در تمام حوزه های شهر از اقتصاد و فرهنگ شهر گرفته تا سیاست و عمران آن نقش دارند و شهرداران باید با توجه به این مهم فعالیت کنند.
فخری از سلیقه محوری به عنوان یکی از آفات کار شهرداران یاد کرد و با تاکید بر خودداری از انجام این کار بر لزوم تدوین برنامه جامعه برای مدیریت شهر و شهرداری تاکید کرد.
وی افزود: شهرداران باید برنامه های جامع پنج ساله و چشم انداز ۲۰ ساله برای شهر تدوین کنند تا از سلیقه محوری پیشگیری شده و کارها طبق برنامه پیش رود.
فخری از آموزش به عنوان حلقه مفقوده مدیریت شهرداری و شورای شهر یاد کرد و افزود: بسیاری از مشکلات و پارادوکس های میان شورا و شهرداری ناشی از نبود همین آموزش هاست و این آموزش ها را در دستور کار قرار داده ایم.
برای هر تصمیم شهری باید سیما و منظر شهرها در نظر گرفته شود
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی جهت اجرای پروژه های شهری تاکید کرد و افزود: حقیقت این است که تامین اعتبار پروژهها کار دشواری است و باید از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود.
فخری افزود: یکی از نکات مهم دیگری که شهرداران باید به آن توجه داشته باشند این است که در هر تصمیم شهری باید سیما و منظر شهری در نظر گرفته شود.
این مسئول تصریح کرد: داخل شهرها بسیاری ناهنجاری های بصری وجود دارد که خوشایند نیست و شهرداران باید نسبت به رفع آن اقدام کنند.
وی تاکید کرد: زمانی جلوی ایجاد این ناهنجاری ها گرفته میشود که شهرداران سلیقه ای عمل نکرده و سیما و منظر شهری در اجرای پروژه های شهری لحاظ شود.
فخری جابجایی مشاغل مزاحم و هوشمند سازی حوزه های مختلف مدیریت شهری را از دیگر موضوعاتی عنوان کرد که شهرداران باید به آن توجه داشته باشند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه بودجه شهرداری ها باید تا پایان دیماه تدوین و تحویل شوراها شود، گفت: بودجه باید به موقع تحویل شود تا پس از تصویب اجرایی شود.
وی افزود: همچنین دفترچه عوارض هم باید تا ۱۵ بهمن ماه اعلام شود.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در پایان بر تعامل شهرداران و شورای شهر با مدیریت اجرایی استان تاکید کرد و افزود: اگر این ارتباط دچار اختلال شود این میان تنها مردم ضرر میکنند و برای پیشبرد هرچه بهتر امورات شهرها باید این ارتباط تقویت شود.
انتهای پیام