به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، گروهی از کارشناسان اعلام کردند مجموعهای از لولههای باریک نقره و طلا که حدود ۵۵۰۰ سال قدمت دارند و در روسیه کشف شدهاند میتوانند قدیمیترین نِیهای نوشیدنی باشند که تاکنون در جهان کشف شدهاند.
این هشت لوله باریک که طول هرکدام از آنها به بیش از یک متر میرسد به بخشی حفرهدار منتهی میشوند. این آثار در جریان کاوش در مایکوپ شهری واقع در روسیه در تابستان سال ۱۸۹۷ کشف شدند.
این لولهها که اکنون در مجموعه موزه هرمیتاژ سن پترزبورگ نگهداری میشوند، از چندین بخش متصل به یکدیگر ساخته شدهاند. بر روی چهار مورد از این نِیها طرحهای برجستهای به شکل گاو و از جنس طلا و نقره وجود دارد.
کارشناسان پیشتر اعلام کرده بودند این لولهها به عنوان پایههای خیمه مورد استفاده قرار میگرفته و یا عصاهای سلطنتی بودهاند. با این حال، اخیرا گروهی از کارشناسان در روسیه اعلام کردهاند که به نظر میرسد این لولهها نِیهایی برای نوشیدن نوشیدنی از یک ظرف مشترک بودهاند.
در این صورت این آثار را میتوان به عنوان قدیمیترین نوع از نِیهای نوشیدنی امروزی در نظر گرفت.
محققان معتقدند شواهدی همچون برخی از آثار تاریخی ایرانی و عراقی متعلق به هزاره پنجم و چهارم پیش از میلاد که در آنها تصاویری از استفاده از نِی برای نوشیدن وجود دارد، فرضیه آنها را تایید میکنند.
انتهای پیام