از افراط و تفریط درباره شخصیت سردار سلیمانی پرهیز کنید

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: کارشناسان و رسانه‌ها در این ایام باید از افراط و تفریط در زمینه برخی مسایل به خصوص کیش شخصیتی ایشان پرهیز کنند و مساله اصلی در خصوص شخصیت ایشان که نماد یک نیروی ولایت‌مدار انقلاب اسلامی بود را به حاشیه نبرند.

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا در نشست علمی تربیت سیاسی در مکتب شهید سلیمانی که به همت گروه سیاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی حوزه، خبرگزاری حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی بافت برگزار شد، عنوان کرد: شهید سلیمانی یک مکتب بود که نیاز به بحث و الگو سازی دارد.

وی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه اگر عالم یا فقیهی از دنیا برود، فقدانی پیش می‌آید که نمی‌توان آن را پبرن کرد، ادامه داد: در وصف مجاهدان، چنین روایتی نداریم ولی از مجموع آیات و روایات می‌توان این تعبیر را داشت که اگر یک مجاهد و الگوی مبارزاتی از دنیا برود چنین اتفاقی رخ می‌دهد.

وی با اشاره به خطبه ۱۸۲ امام علی (ع) گفت: ایشان پس از جنگ صفین در بین راه سخنرانی دارند که در آنجا اَین عمار و... را بیان می‌کنند که غربتی که در فقدان یارانشان بیان می‌کنند همان تعبیر مرتبط با علما را جلوه می‌دهد.

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اینکه شهید سلیمانی اسوه و الگویی در مقاومت بود و این الگو، اقتدار استکبار و آمریکا در منطقه را شکست که نکته بسیار مهمی است، اظهار کرد: در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است که کسی بتوانند آمریکا را موشک باران کند و آمریکا کاری نکند.

وی افزود: طراح ترور که مایک دی آندریا (آیت الله مایک) بود در همان هفته به درک واصل شد و ۴۰ فرمانده سیا در افغانستان ساقط شدند و این واکنش بسیار جدی در انتقام اولیه بود که به نام طالبان مطرح شد که آن‌ها این هواپیما را ساقط کردند.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب گفتند که انتقام اصلی از آمریکا در آینده گرفته خواهد شد و ما هم انتظار داریم که به آیه ۳۸ سوره نمل عمل کنند، گفت: آوردن عبدالمالک ریگی به عنوان مهره استکبار، آوردن افرادی مثل روح الله زم به ایران، این انتظار را ایجاد می‌کند که همان‌گونه که حضرت سلیمان (ع) به نیروهایش عنوان کرد که چه کسی آمادگی دارد عرش بلقیس را در یک چشم بهم زدن به اینجا بیاورد؛ قاتلین شهید سلیمانی مثل ترامپ نیز چنین سرنوشتی پیدا کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا بیان کرد: الگو، باید دارای ماهیت عام، هدف عام و قابلیت تکرار داشته باشد که همه این عناصر در الگوگیری از شهید سلیمانی قابل مشاهده است. الگوی شهید سلیمانی قابلیت تربیت سیاسی سازی را در خود دارد.

وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب دو روز قبل در دیدار با کنگره شهید سلیمانی به بحث تربیت سیاسی این مکتب پرداختند و به دوگانه سازی دروغینی که به نام ملت- امت در کشور مطرح شده و به آن دامن زده می‌شود اشاره کردند و گفتند جمهوری اسلامی الگویی از رابطه امت – امامت است که در نظام اسلامی تشکیل شده است.

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: دولت – ملتی که در نظام اسلامی شکل گرفته است مصداق ولایت فقیه و حکومت اسلامی با یک بازسازی نوین است و این مساله همان جلوه‌ای از رابطه امت و امامت است.

وی افزود: این رابطه مصداق یک رابطه کلی است که در اسلام مطرح شده است و در دوره حکومت امام علی(ع) و نظام علوی شاهد الگوی نظام امام و امامت بود.

وی با بیان اینکه امروز در کشور با یک مشکل مواجه هستیم که رهبر معظم انقلاب برای همین مساله سعی دارند که این الگو سازی را جاری و ساری کنند، گفت: در این بین دو گروه مخالف و معارض وجود دارند؛ یک عده نگاه سکولاراندیش دارند و تصور می‌کنند که امت و امامت در دنیا مدرن قابلیت تحقق ندارد و باید بر اساس دنیا گرایی دولت ملت مدرن سکولار را بپذیریم و در مقابل نیز عده‌ای متحجر وجود دارند.

وی افزود: الگوی نظام اسلامی نظام ساده شده همان امت امامت است و دولت – ملت اسلامی و جمهوری اسلامی در ایران پیاده شده است ولی هم متحجران و هم سکولارها به این دوگانه سازی دامن می زنند و در این میان رهبرمعظم انقلاب فرمودند که حاج قاسم ثابت کرد که می‌توان ملی‌ترین و امتی‌ترین بود.

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: آمریکایی‌ها رسما اعلام کردند که جدی‌ترین نیروی مقاومت، شخص شهید سلیمانی بود؛ زیرا خاورمیانه مورد نظر آمریکا را ناکارآمد کرد و اعتقاد خالصانه و عمیق به ولایت فقیه داشت.

وی یادآور شد: کارشناسان و رسانه‌ها در این ایام باید از افراط و تفریط در زمینه برخی مسایل به خصوص کیش شخصیتی ایشان پرهیز کنند و مساله اصلی در خصوص شخصیت ایشان که نماد یک نیروی ولایت‌مدار انقلاب اسلامی بود را به حاشیه نبرند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400101309467
  • خبرنگار :