به گزارش ایسنا، دستورالعمل جذب بازیکن و مربی خارجی همه را امیدوار کرده بود که سختگیری به باشگاهها افزایش پیدا کند اما با آغاز اجرای این دستورالعمل، مشخص شد که فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بیشتر به دردسر افتادهاند و در اجرای درست دستورالعمل خودشان با مشکل روبهرو هستند. جدیدترین ایراد در اجرای دستورالعمل جذب بازیکن و مربی خارجی مربوط به صدور کارت بازی بازیکنان تاجیک پرسپولیس است.
براساس ماده یک دستورالعمل جذب خارجیها، اگر باشگاهی پروندهای با رای قطعی کمیته انضباطی فیفا یا CAS داشته باشد، نمیتواند بازیکن خارجی جذب کند. با این حال باشگاه پرسپولیس با وجود قطعی بودن رای پرونده اوساگونا، توانست کارت بازی دو بازیکن تاجیکستانیاش را بگیرد.
پس از انتشار گزارش ایسنا راجع به این موضوع، جمشید نورشرق، رییس کمیته تعیین وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد به دلیل این که قرار شده مطالبات اوساگونا از محل مطالبات پرسپولیس در سازمان لیگ به حساب این بازیکن در قطر واریز شود، اجازه صدور کارت بازی را صادر کردهاند.
حالا نکته عجیب این اظهارات کجاست؟ سازمان لیگ فوتبال هرگاه با مطالبه و درخواست باشگاهها در رابطه با وصول سهمشان از تبلیغات محیطی مواجه میشد، به بهانه بدهکار بودن آنها سر و ته سهمشان را میزد و کمتر از سهمشان به آنها پرداخت میکرد. همچنین سازمان لیگ همیشه این ادعا را داشته که این سهم را در پایان هر فصل پرداخت کرده است.
علاوه بر این در مورد باشگاههای استقلال و پرسپولیس همیشه این مناقشه بین سرخابیها و سازمان لیگ وجود داشته که این سازمان به بهانه بدهیهای انباشته این دو باشگاه شامل مالیاتهای پرداختی، هزینههای پزشکی، بلیتفروشی، جرائم باشگاهها و مبالغ پردختی علیالحساب پیشین، تراز استقلال و پرسپولیس را منفی در نظر میگرفت و در نتیجه سرخابیها تقریبا درآمدی از تبلیغات محیطی نداشتند. برای مثال، سهم استقلال از تبلیغات محیطی فصل گذشته ۵ میلیارد تومان بود که به دلیل همین تراز منفی به آنها پرداخت نشد.
با این اوصاف، صحبتهای نورشرق در رابطه با پردخت مطالبات اوساگونا از محل درآمدهای پرسپولیس در سازمان لیگ عجیب به نظر میرسد. چطور میشود باشگاهی که تا پارسال تراز مالیاش نزد سازمان لیگ منفی بوده، حالا حداقل ۹۶ هزار دلار طلب از سازمان لیگ دارد؟ شاید حالا که روشن شده صدور کارت بازی تاجیکها باتوجه به قطعی بودن رای پرونده اوساگونا براساس دستورالعمل جذب خارجیها غیرقانونی بوده، از این حربه به عنوان سرپوش استفاده شده است.
ضمن این که اگر فرض را بر صحت این ادعا بگیریم، مگر سازمان لیگ فوتبال مانند AFC و فیفا با مشکل تحریم روبهرو است که تاکنون مطالبات باشگاهها را به خودشان پرداخت نکرده و نزد خودش نگه داشته است؟ در هر صورت فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باید راهی برای اجرای درست دستورالعمل جذب بازیکن و مربی خارجی در بدنه خودشان پیدا کنند تا با ورود هر بازیکن خارجی به فوتبال ایران با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.
انتهای پیام