محمدامین افرا در گفتوگو با ایسنا در خصوص مزایا و فواید کشک و قارا برای بدن انسان، اظهار کرد: کشک و قارا سرشار از کلسیم است و بهعنوان یک منبع مهم کلسیم شناخته میشود، بهویژه نوع خاصی قارا که از جوشانده آب پنیر بههمراه مقداری شیره توت تهیه شده و بهعنوان یک نوع تنقلات با طعم ملس استفاده میشود و علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، برای پاکسازی خون، تقویت بدن، تحکیم استخوانبندی و... مفید است.
این محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری افزود: این نوع قارا معمولا در شهرهای فرخشهر تهیه میشود و به این دلیل که در آن شیره توت استفاده میشود، طبع گرم دارد و به میتوان به تنهایی و به عنوان تنقلات از آن استفاده کرد، زیرا این نوع قارا میتواند برای کودکان نیز بسیار مفید باشد و اخلاط چهارگانه را به تعادل برساند.
وی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از سوغاتهای مفید چهارمحال و بختیاری کشک و قارا است که هر دو از جوشانده آب ماست و دوغ تهیه میشود، قارا ترشی بالایی دارد که منبع بسیار بالای کلسیم محسوب میشود، البته نکته مهم درخصوص کشک و قارا طبع سرد آنها است و به همین دلیل توصیه میشود با غذاها و ادویهجات گرم مصرف شود.
افرا عنوان کرد: توصیه میشود برای کاهش سردی طبع کشک و قارا از آنها در پخت انواع آشها استفاده کرد و به وسیله سبزی و ادویهجات گرم سردی آنها را کاهش داد، زیرا برخی مواد مانند نعنا، پیاز، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و... گرمای بالایی دارند و در پخت انواع آش نیز استفاده میشوند و به همین دلیل به نوعی مکمل کشک و قارا محسوب میشوند.
این محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: به دلیل سردی بالای کشک و قارا اگر این مواد غذایی بیش از حد مصرف شوند ممکن است، اسیدی بودن خون را افزایش دهند و منجر به ایجاد مشکلات گوارشی، رفلاکس معده، پوکی استخوان و... شود، زیرا اسیدی بودن بالای خون تخریب بدن را در پی دارد و منجر میشود.
وی تصریح کرد: به هر میزان که طعم شیرین کشک بیشتر باشد بهتر است، زیرا ترشی بالای کشک اسیدی بودن آن را افزایش میدهد و این موضوع مضراتی برای بدن در پی دارد، همچنین قارا برای چربی خون، کبد چرب مفید است و میتوان برای التهابات کبدی که منجر به ایجاد کهیر میشود از قارا استفاده کرد زیرا موجب پاکسازی کبد افراد میشود.
افرا خاطرنشان کرد: کشک و قارایی که در چهارمحال و بختیاری تهیه میشود با استفاده از شیر گرفته شده از دامهایی است که در طبیعت پرورش پیدا میکنند و دارای تغذیه طبیعی نیز هستند و به همین دلیل نسبت به کشک و قارایی که از لبنیات دامهای صنعتی تهیه میشوند، دارای محاسن و فواید بیشتری هستند.
انتهای پیام