"زهرا رادمنش" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: بر اساس اطلاعات استخراج شده از سامانه سیب از ۱۵۰هزار و ۶۴۹ نفر زنان ۵۴-۱۰ سال استان کهگیلویه و بویراحمد واجد شرایط ثبت شده در این سامانه ۱۳.۷۷ درصد نابارور هستند.
وی اظهارکرد: با اشاره به ناباروری وعوامل موثر بر آن اظهارکرد: ناباروری به باردار نشدن دریک زوج درمدت یک سال با داشتن روابط جنسی منظم وبدون استفاده ازهیچ روش پیشگیری از بارداری نا باروری گفته می شود.
کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: ناباروری هم شامل زنان می شود وهم شامل مردان و خود ناباروری در زنان شامل نابروری اولیه و ثانویه می شود،ناباروری اولیه به حالتی گفته می شود که زن هیچ تجربه بارداری نداشته باشد اما ناباروری ثانویه زن تجربه حداقل یک بارداری را داشته باشد ولو اینکه منجر به سقط یا مرده زایی شده باشد، ۴۰درصد از ناباروری ها ناشی از عوامل زنانه نظیر بسته بودن لوله های رحمی یا نداشتن تخمک گذاری است و۴۰درصد ناشی از عوامل مردانه نظیر کاهش تعداد یا حرکت اسپرم است ولازم است برای بررسی ناباروری زن ومرد همزمان مورد ارزیابی قرار گیرند . و در حدود ۲۰-۱۵درصد موارد علت ناباروری نامشخص است .
رادمنش تصریح کرد: بر اساس اطلاعات استخراج شده از سامانه سیب از ۱۵۰هزار و ۶۴۹ نفر زنان ۵۴-۱۰ سال واجد شرایط ثبت شده در این سامانه۲۰ هزار و ۷۴۴ نفر معادل ۱۳.۷۷ درصد در استان کهگیلویه و بویراحمد نابارور هستند. این آمار بر اساس افراد ثبت شده در این سامانه استخراج شده و ممکن است نشان دهنده درصد کل ناباروری در استان نباشد.
وی با اشاره به عوامل موثر بر ناباروری در سطح استان ادامه داد: عوامل متعددی وجود دارند که باروری زوجین را تحت تاثیر قرار می دهند از جمله سن، آلودگی محیطی، فشار روحی و روانی، وزن، تغذیه، ورزش سنگین، تخمدان پلی کیستیک، بیماری آندومتریوز و . . . هستند.
کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: در سالهای اخیر بنا به دلایل متعدد سن ازدواج افزایش یافته وفاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند بازهم رو به افزایش است این عوامل باعث می شود که موکول کردن بارداری به سالهای پایانی با کاهش ذخیره تخمدانی مواجه شده وممکن است شانس یک بارداری موفق وبه موقع را از دست داد، در حالی که بهترین سن بارداری سن ۱۸ تا ۳۵ سالگی می باشد و ایده آلترین سن برای این موضوع سن ۲۰-۳۰ سالگی است.
رادمنش تاکید کرد: آلودگی محیطی ازجمله سیگار، گازوئیل، بخارناشی از رنگها واگزوز اتومبیل ها هم در خانمها و هم در آقایان احتمال ناباروری را افزایش می دهند. سموم موجود در دود سیگار در خانم هایی که یا خود سیگاری بوده ویا در معرض تنفس دود سیگار دست دوم(کشیدن سیگار توسط اطرافیان) سبب بروز میزانهای بالاتری از ناباروری خواهد شد.
وی اظهارکرد: خود ناباروری باعث استرس ومشکلات روحی روانی می شود ،تعدادی از زوجین بنا به دلایل مختلف ممکن است دچار استرس شوند واین موضوع بی تاثیر در ناباروری نخواهد بود .استفاده از روشهای تسکین اعصاب نتایج درمانهای ناباروری را بهبود می بخشد .
کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: وزن و توده بدنی بالا وهمچنین وزن خیلی پایین بارداری را تحت تاثیر قرار می دهد، تخمک گذاری در خانم هایی که وزن خیلی بالا و وزن خیلی کم دارند نامنظم بوده واین افراد ممکن است با مشکل عدم تخمک گذاری روبرو شوند و در نتیجه این مساله باعث عدم باروری می شود. چاقی باعث سیکلهای نامنظم قاعدگی، افزایش احتمال ناباروری، افزایش خطر جراحی های ناباروری، افزایش خطر سقط خود به خودی و کاهش موفقیت درمان ناباروری خواهد شد.
رادمنش افزود: رژیم غذایی متعادل ترکیبی از همه مواد غذایی ازجمله ویتامینها، مواد معدنی، پروتئینها، غلات، لبنیات، مغزها و...است که در این صورت همه مواد غذایی مورد نیاز بدن تامین می شود. بررسی ها نشان داده اند که مکملها و ویتامینها مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم، روی، اسید فولیک و کلسیم کیفیت اسپرم(سلول جنسی مرد) را افزایش داده واحتمال بارداری را افزایش می دهد.
وی عنوان کرد: توصیه می شود خانمها استفاده از مواد کافئین دار مانند قهوه، چای شکلات و شیر شکلات را کاهش دهند چون کافئین می تواند جذب آهن و کلسیم که دو ماده مورد نیاز برای بارداری و لقاء می باشد را کاهش دهند.همچنین مصرف زیاد کافئین می تواند خطر سقط خود به خودی را افزایش دهد.
کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: ورزش نقش مهمی در سلامت عمومی دارد، سوخت وساز بدن را افزایش می دهد به کنترل وزن کمک می کند و حملات قلبی، سکته های مغزی، دیابت و بعضی سرطانها را کاهش می دهد اما ورزشهای خیلی سنگین وشدید و بدن سازی در فرایند تخمک گذاری در خانمها و تولید اسپرم در مردان تداخل می کند که باید از آن پرهیز کرد، روزانه ۳۰دقیقه پیاده روی تند برای بهره مندی از تمام فواید ورزش کفایت می کند.
رادمنش تصریح کرد: بیماری "تخمدان پلی کیستیک"(تخمدان دارای کیستهای فراوان است) بیماری نسبتا شایع در خانمها در سن باروری(۱۵ تا ۴۵ سال) است، در زنان مبتلا به این بیماری قائدگی و تخمک گذاری نامنظم بوده و یا عدم تخمک گذاری وجود دارد. این بیماری یکی از شایع ترین اختلال غده های داخلی است وحدود ۵-۱۰ درصد خانمها به آن مبتلا هستند اما در کشور ما ایران به علت تغذیه ناسالم واستفاده از مواد نشاسته ای وبالا بودن وزن وتوده بدنی در خانمها وهمچنین سبک زندگی وکاهش فعالیت فیزیکی این آمار بالاتر و حدود ۱۵-۱۲درصد گزارش شده است .
وی بیان کرد: آندو متریوز از آندو متر(لایه داخلی رحم یا آندومتر) گرفته شده است، به حالتی گفته می شود که بافت داخلی رحم یا آندومتر که مخصوص لایه داخلی رحم است در جاهای دیگری خارج از رحم ازجمله تخمدانها، سطح داخلی رحم، لوله های رحمی و... دیده می شود که این موضوع بارداری را تحت تاثیر قرار داده و یکی از عوامل ناباروری است.
انتهای پیام