مقبره علامه مجلسی، نام آشنایی برای اصفهانیهاست؛ جایی در دل قدیمیترین بافت تاریخی اصفهان که با قرارگیری در کنار مسجد جامع و بازار قدیمی اصفهان، یکی از شلوغترین و پر رفت و آمدترین مراکز شهر است.
هرروز عده زیادی برای خرید و زیارت و گشتوگذار به اینجا میآیند، اما در برخی مناسبتها مثل نوروز و یلدا اینجا جای سوزن انداختن نیست.
حالا بعد از دو سال سخت کرونایی و در روزهای آبیرنگ اصفهان، جنبوجوش زیادی در این بازار و محوطه اطراف آن در جریان است.
به گزارش ایسنا، بهسختی میتوان از بین جمعیتی که برای خرید یا تماشا آمدهاند خود را به مقبره علامه مجلسی رساند. مقبره علامه مجلسی هم مثل همیشه میزبان زائران است، درحالیکه در جوار مقبره و در راهروی کتابخانه علامه مجلسی، خیر بزرگی در جریان است.
سبدهای میوه و تنقلات با سرعت کنار هم چیده و ظرفهای بزرگ میوههای رنگارنگ روی میز بزرگی گذاشته میشود. کارتنهای خالی هم در حیاط کوچک داخلی با نظم کنار هم چیده میشود تا با خوراکیهای یلدایی پر شود.
اینجا پیر و جوان و کودک با کاورهای یکرنگ که «لبیک یا حسین» بر آن نقش بسته مشغول کارند تا در این شب سرد و طولانی، سفره نیازمندان شهر خالی نماند. یکی با لباس سربازی آمده، یکی از راه مدرسه و یکی هم با موی سپید و قامت خمیده هرچند دقیقه یکبار باید روی صندلی بنشیند و نفسی تازه کند.
نایلون پرشده با انار، سیب سرخ و قرمز، پرتقال و خیار کنار بستههای تخمه آفتابگردان، ذرت، برنج و گندم بوداده و شیرینی قرار است شیرینی یلدا را به کام کسانی بنشاند که در این شرایط سخت اقتصادی توان تأمین حتی یکقلم از این خوراکیها را ندارند.
در میان جنبوجوش جوش سروصداهایی که به گوش میرسد مرد جوانی میگوید «چند تا از بچهها بیایند میخواهیم شیرینیها را بیاریم»!
پیرمردی که در ورودی حیاط روی صندلی نشسته میگوید: «منم بیایم؟»
«نه حاجآقا، بچهها هستند.»
میخندد و میگوید «چون گفتی بچهها فکر کردم منم باید بیام»...
آسمان ابری است و بعد از مدتها دیروز در اصفهان باران باریده و امروز هم هوا ابری است، یکی میگوید «نکند مثل دیروز بستهها خیس شوند»؟
دیگری جواب میدهد «زود باشید که فقط ۱۱۰ بسته پرشده!»
پسر جوان دیگری کنار میز میوهها میآید و برای گروه آماده بستهبندی توضیح میدهد چطور میوهها را در نایلون بچینند.
«میوههای خراب را بههیچوجه نگذارید، اندازه میوهها یکسان باشد، کموزیاد نشود، فرض کنید برای خانواده خودتان است، با حوصله و سلیقه دستچین کنید».
بچههای کوچکتر نایلون میوهها را بااینکه کمی برایشان سنگین است به حیاط داخلی میبرند و داخل جعبهها میگذارند.
چند قطره باران میزند و پیر و جوان برای دستبهدست کردن سریع کارتنها به داخل سالن صف میشوند.
بیشتر اعضای مجتمع فرهنگی باران نمیخواهند نام و نشانی از آنها باشد، اما بالاخره یکی از اعضای راضی میشود درباره این کار خیر توضیح دهد.
او همانطور که بهسرعت مشغول چسباندن برچسبهای قرمز روی جعبههای شیرینی است، میگوید: این روزها شرایط اقتصادی سخت و سفره مردم کوچکشده است، به همین خاطر ما بستههای ویژه شب یلدا تهیه کردیم تا در اختیار خانوادههای نیازمندی که شناسایی کردهایم قرار دهیم.
این جوان اصفهانی این را هم میگوید که بستههای تهیه شده دربسته است و داخل آن مشخص نیست، چون قرار است آبرومندانه در اختیار این خانوادهها قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه سال گذشته نیز بستههای یلدایی در اختیار خانوادههای نیازمند قرار گرفت، خاطرنشان میکند: این کار تقریباً ۲۰ روز پیش شروع شد و ستادی تشکیل دادیم. با اطلاعرسانیهایی که انجام شد درخواست کمک کردیم و به لطف خدا هزینهای جمعآوری و این بستهها آماده شد.
قرار است صد بسته یلدایی در جشن شادی که برای کودکان کار گرفتهایم به دست آنها برسد. علاوه بر بسته یلدا، سه پرس غذا، کیف و لوازمالتحریر و بسته بهداشتی به تمام کودکان کار میدهیم و از خانوادههایشان قول میگیریم بچهها تا آخر هفته سرکار نروند. کودکان کار هم با همکاری یک سازمان مردمنهاد شناسایی و به این جشن دعوتشدهاند.
این عضو مجتمع فرهنگی باران از تهیه حدود ۷۰۰ بسته ویژه شب یلدا خبر داد و یادآور شد: سال قبل هزار و ۵۰۰ بسته تهیه و توزیع کردیم، اما امسال هزینهها بیشتر شده است.
وی بابیان اینکه ۹۰ درصد از هزینه تهیه بستههای یلدایی توسط مردم و حدود ۱۰ درصد توسط موقوفه علامه مجلسی تهیه شده است، افزود: برای جمعآوری کمکها در فضای مجازی اطلاعرسانی کردیم و خدا را شکر استقبال مردم خوب بود. کارهای تهیه و توزیع بستهها هم توسط حدود ۱۰۰ نفر از اعضای هیئت مجتمع فرهنگی باران انجام میشود که از ۹ سال به بالا هستند.
این جوان اصفهانی با اشاره به آمادگی اعضای این هیئت برای جمعآوری و یا توزیع کمکهای مردمی در بین نیازمندان، گفت: علاوه بر توزیع بستههای معیشتی در مناسبتهای مختلف، در طول سال نیز برنامههای فرهنگی مثل برگزاری جلسات هفتگی با ۶۰۰ تا هزار مخاطب، اردوهای فرهنگی، کلاسهای فرهنگی و مذهبی برای دانشآموزان، کلاسهای ورزشی و مشاوره هم داریم.
شب یلدا شاید ابتدا شبی مثل همهشبهای سال تنها با اختلاف یک دقیقه بیشتر باشد، اما فلسفه یلدا همین مهربانیهایی است که رقم میخورد تا یادمان نرود حتی در پس بلندترین شب سال هم سپیدی است.
انتهای پیام